شامخ بهمن ماه منتشر شد/ افزایش فعالیتهای بخش ساختمان
بررسی های آماری حوزه ساختمان نشان داد که عدد شامخ کل در بهمن ماه ۶۴.۲۸ بوده است که از افزایش فعالیت های بخش ساختمان در بهمن ماه نسبت به ماه قبل حکایت دارد.
به گزارش ایلنا از اتاق تعاون ایران، با استناد به مجموع اظهارات فعالان ساختمانی، عدد شامخ ساختمان نسبت به ماه گذشته تا حدودی افزایش یافت. با افزایش میزان فعالیتها جهت تحویل سفارشات پیش از پایان سال (عمدتا در فعالیتهای کوتاه مدت)، شاخص های سرعت انجام سفارشات، میزان مواد اولیه و تجهیزات خریداری شده و میزان بکارگیری نیروی انسانی افزایش یافت و میزان فروش نیز نسبت به ماه گذشته کمی بیشتر شد. البته شاخص میزان سفارشات جدیدکه در ماه قبل کمی افزایش یافته بود با نزدیکی به پایان سال و از سوی دیگر تردید برخی کارفرمایان نسبت به عقد قراردادها بواسطه تردید نسبت به وضعیت قیمتها در ماه های آتی، کمی در جهت کاهش پیش رفت. شاخص قیمت خرید مواداولیه درحد اندکی افزایش یافت. شاخص قیمت فروش که عمدتا مربوط به ارائه خدمات است ثابت ماند. شاخص میزان مصرف حامل های انرژی کمتر شد. روند نزولیمیزان کارهای معوق هم کاهش یافت. شاخص میزان صادرات این بخش نسبت به ماه گذشته تفاوت محسوسی نداشت.
این بررسی ها نشان داد: شاخص انتظار بهبود فعالیتهای کسب و کار در بین فعالان بخش ساختمان نسبت به ماه گذشته کاهش یافت اما با جای گیری در بالای عدد ۵۰، همچنان انتظار رونق را در این صنعت نشان می دهد.
گفتنی است، صنعت ساختمان براساس استاندارد بین المللی طبقه بندی کلیه فعالیتهای اقتصادی (ISIC)، به سه گروه اصلی ساخت بنا، مهندسی عمران و فعالیت های ساخت و ساز تخصصی ساختمان دستهبندی میشود. در یک تقسیم بندی دیگر، بخش ساختمان شامل دو بخش کلی مسکونی و غیرمسکونی (تجاری و عمرانی) است.
در بخش مسکونی طبق گزارش بانک مرکزی، متوسط قیمت معاملات مسکن نسبت به ماه گذشته در تهران (به عنوان نمونه آماری بزرگ از کل کشور)، ۳.۷ درصد افزایش یافت. تعداد معاملات نیز در تهران ۱۱.۴ درصد بیشتر شد. علاوه بر افزایش قیمت برخی مصالح ساختمانی به عنوان عاملی اساسی، ثبات نسبی قیمت ارز، طلا و سکه و کاهش میزان بازدهی در بورس، تا حدودی سرمایه ها را به سمت بازار مسکن سوق داده و زمینه افزایش قیمتها در این بازار را فراهم کرده است.
در بخش های عمرانی بدلیل عدم تخصیص بودجه عمرانی، پیشرفتی در میزان فعالیتها نسبت به ماه گذشته گزارش نشد و همچنان بسیاری از طرح های عمرانی بدلیل عدم تامین مالی، راکد مانده اند.
کاربران، ذینفعان و محققین میتوانند با مراجعه به پورتال تخصصی اتاق تعاون ایران به نشانیwww.icccoop.ir به نسخه الکترونیکی این گزارش دست یابند. در ضمن میتوانید نظرات، پیشنهادات و انتقادات ارزشمند خود را از طریق پست الکترونیک icc-statistics@icccoop.ir با ما در میان بگذارید.