در سال ۹۲
رشد ۸۰درصدی تسهیلات پرداختی به کارگران در سال ۹۳
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان: میزان تسهیلات پرداخت شده به بنگاههای اقتصادی استان در سال گذشته حدود ۸۰ درصد نسبت به سال ۹۲ افزایش داشت.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خرمآباد، علی آشتاب ظهر امروز در همایش تجلیل از کارگران نمونه استان لرستان ضمن تبریک هفته کار و کارگر اظهار کرد: اکنون استان در مسیر رشد و پیشرفت قرار گرفته است لذا باید تمام امکانات را در این راه بسیج کنیم و به تبعات توسعهنیافتگی لرستان در کمترین زمان پایان دهیم.
وی افزود: رشد تنها با تلاش و کار کارگران امکانپذیر است، از این رو باید تفکر بسیجی در تمام جوامعی که به سمت پیشرفت قدم بر میدارند، اشاعه پیدا کند.
آشتاب با بیان اینکه پیشرفتهای خوبی توسط جوانان استان لرستان حاصل شده است، یادآور شد: در سال ۹۴ برای پیشرفت اقتصادی استان همه تلاش خود را در زمینههای مختلف بهکار میگیریم و امیدواریم وضعیت لرستان بهبود یابد.
در ادامه این مراسم از تعدادی کارگر نمونه استان تجلیل شد.
علی آشتاب اظهار داشت: در سالی که به فرموده مقام معظم رهبری با شعار دولت و ملت، همدلی و همزبانی آغاز شده است، جامعه کارگری و کارفرمایی تلاش خود را به کار گرفتهاند تا سهم خود را در پیشرفت استان ایفا کنند.
وی افزود: علیرغم مشکلات اقتصادی که در استان حاکم است، تولید و اشتغال مسیر خود را طی میکند و در سال ۹۳ که سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی بود همه تلاش کردند سهم خود را از فرامین فرمایشات مقام معظم رهبری ایفا کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان عنوان کرد: در سال ۹۳ بخش اعظم کار در حوزه اقتصاد و حمایت از بنگاههای اقتصادی انجام گرفت و در کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان ۱۵ جلسه با ۲۶۲ مصوبه تشکیل شد.
وی بیان کرد: برای ۱۰۴ بنگاه اقتصادی و کارگری از محل تفاهمنامه وزارت کار و امور اجتماعی و بانکهای عامل، ۸۱۲ میلیارد ریال پرداخت شد که نسبت به سال ۹۲، هشتاد درصد پیشرفت داشته است.
وی به بیان گزارشی از عملکرد سال گذشته سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان پرداخت و گفت: از آنجا که بخش اعظم کار ما در سال گذشته به حوزههای اقتصادی و حمایت از بنگاههای اقتصادی مربوط میشد ۱۵ جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری برگزار شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان بیان داشت: در سال گذشته بیش از ۱۰۴ بنگاه اقتصادی توانستند از تسهیلاتی که از محل تفاهم نامه بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بانکهای عامل منعقد شده بود بهرهمند شوند.
آشتاب میزان تسهیلات تعلق گرفته به ۱۰۴ بنگاه اقتصادی را در سال گذشته برابر با ۸۱۲ میلیارد ریال برشمرد و افزود: میزان تسهیلات پرداخت شده به بنگاههای اقتصادی استان در سال گذشته حدود ۸۰ درصد نسبت به سال ۹۲ افزایش داشت.
وی به صدور هزار و ۲۶۴ مجوز مشاغل خانگی طی سال ۹۳ در استان اشاره کرد و بیان داشت: بانکهای استان بالغ بر یک میلیارد تومان به افرادی که در زمینه مشاغل خانگی اشتغالزایی ایجاد کرده بودند تسهیلات پرداخت کرند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان عنوان کرد: سال گذشته در بحث حمایتهای اجتماعی که یکی از سیاستهای دولت تدبیر و امید است سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان طرح بسته امنیت غذایی را اجرا کرد.
آشتاب افزود: سال گذشته بین بیش از ۳۰۰ هزار نفر در لرستان بسته غذایی توزیع شد و با نظارت و اعمال مدیریتی که در این زمینه صورت گرفت کمترین مشکل را در نحوه توزیع بسته غذایی داشتیم.
وی به سرکشی کارکنان سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان از ۵۰ خانواده شاهد و ایثارگر در سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال گذشته مسابقات فرهنگی، ورزشی و قرآنی بین جامعه کارگری و کارفرمایی برگزار شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان اضافه کرد: سال گذشته ۱۳۰ خانوار به زائرسراهای مشهد و تفرجگاههای انزلی اعزام شدند و در این زمینه جزء استانهای برتر شناخته شدیم.
آشتاب بابیان اینکه مشاغل خانگی یکی از اولویتهای وزارت کار و رفاه است، تصریح کرد: اشتغال خانگی یکی از سیاستهایی است که میتواند با اجرای برنامهها در استان ایجاد اشتغال کند.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته با همکاری دستگاههای اجرایی هزار و ۲۶۴ مجوز مشاغل خانگی صادر شد و بالغبر یک میلیارد تومان از طریق بانکها به این افراد پرداخت شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان گفت: طرح بسته امنیت غذایی که یکی از مهمترین طرحهای حمایت اجتماعی است با همکاری سازمان بهزیستی و کمیته امداد به بیش از ۳۰۰ هزار نفر بسته غذایی در سه مرحله توزیع شد.
وی در رابطه با توجه به خانوادههای شاهد و ایثارگر جامعه کارگری و کارفرمایی، اظهار داشت: در سال ۹۳ با ۵۰ خانواده شهید دیدار شد.
آشتاب افزود: در سال گذشته ۱۳۰ خانوار جامعه کارگری به زائرسراهای مشهد مقدس و تفرجگاههای بندر انزلی معرفی شدند.
وی عنوان کرد: در سال ۹۳ توجه ویژهای به ظرفیتهای راکد و بلااستفاده شد بهطوریکه ۲۵ مرکز فنی و حرفهای که ۱۴ سال به حال خود رهاشده بودند تعیین تکلیف شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان بیان کرد: برای این مراکز کمیتههایی تشکیل و مجوز واگذاری به سرمایهگذاران داده شد و امیدواریم در شش ماه آینده شاهد تولیدات این مراکز باشیم.
وی تصریح کرد: با توجه ویژهای که به تشکلهای کارگری شد این مراکز از ۱۹۸ تا در سال ۹۲ به ۲۵۶ تا در سال ۹۳ ارتقاء پیدا کرد.
آشتاب خاطرنشان کرد: در سال گذشته دعوت به کار گروهی و جمعی شد و با بهکارگیری سرمایههای خرد و بهرهگیری از ظرفیتهای انسانی شد که در این زمینه ۲۱۴ تعاونی با سرمایهای بالغبر پنج میلیارد تومان تشکیل شد. ۲ هزار واحد مسکن مهر کارگران، کارفرمایان و سایر اقشار مردم در سال ۹۳ به بهرهبرداری رسید.
آشتاب عنوان کرد: در سال گذشته ۷ هزار و ۱۰۹ دادخواست وجود داشت و حدود ۶ هزار رأی صادر شد که رأی سازش برای ۲ هزار و ۳۵۷ نفر صادر شد.
وی بیان کرد: بیش از ۱۱ هزار مشاوره تلفنی و حضوری به جامعه هدف ارائه شد، در سال ۹۳ با تلاشهای انجامشده بین واحدهای تولیدی، حوادث ناشی از کار ۱۱ درصد کاهش یافت و حوادث صنعت ساختمان که بیشترین حادثه را در کشور دارد ۱۷ درصد بود.