مجری توسعه نیروگاه های خورشیدی توزیع برق استان خبر داد:
افزایش نرخ قیمت خرید تضمینی انرژی خورشیدی در فارس

مجری توسعه نیروگاه های خورشیدی شرکت توزیع نیروی برق استان فارس از افزایش ۵۳ درصدی نرخ خرید تضمینی از نیروگاه های خورشیدی خبر داد.
به گزارش ایلنا، اسماعیل خاتمی اظهار داشت: استفاده از انرژی تولیدی نیروگاههای خورشیدی یک جایگزین مطمئن نسبت به سایر نیروگاهها بهویژه نیروگاههای با سوخت فسیلی بوده و در کشور ما و به تبع آن، استان فارس نیز باتوجهبه شرایط خاص آبوهوایی یکی از مناطق مستعد از نظر استفاده از انرژی خورشیدی برای تولید برق به شمار میرود.
وی افزود: در سالجاری، نرخ خرید تضمینی برق نیروگاههای خورشیدی با هدف تشویق سرمایهگذاران، افزایش قابلملاحظهای داشته به گونهای که نرخ خرید تضمینی انرژی خورشیدی ۵ کیلوواتی از ۲۵ هزار ریال به ازای هر کیلووات ساعت به ۳ هزار و ۸۲٠ ریال تغییر یافته است.
خاتمی تصریح کرد: سرمایهگذاران احداث نیروگاههای خورشیدی علاوه بر کمک در افزایش سهم انرژیهای پاک از حمایتهای دولتی ۲٠ساله برای تضمین خرید برق تولیدی نیز بهرهمند میشوند به طوری که در سرمایهگذاری احداث نیروگاههای خورشیدی، سرمایه هزینه شده بعد از گذشت حدود ٤ سال قابل بازگشت بوده و هرساله با نرخ تورم، تعدیل و درآمد نیروگاهها نیز متناسب با تورم کشور افزایش خواهد یافت.
مدیر بازار برق شرکت توزیع برق استان فارس افزود: با ایجاد شرایط مطلوب ناشی از افزایش قیمت، سرمایهگذاران میتوانند با اطمینان خاطر بیشتری به سمت پروژههای خورشیدی حرکت کرده و از مزایای اقتصادی و زیستمحیطی این نوع انرژی بهرهمند شوند.
مجری توسعه نیروگاههای خورشیدی شرکت توزیع نیروی برق استان فارس، توان تولید برق این نوع نیروگاهها را به ازای هر ۱٠ مترمربع مساحت، معادل یک کیلووات ذکر کرد که برای یک فضای ۵٠ مترمربعی، امکان نصب ۵ کیلووات نیروگاه خورشیدی وجود دارد و در یک ساختمان تک واحدی تا برجهای چند طبقه قابل اجرا بوده و هزینهای در حدود ۲٠٠ میلیون تومان را در برخواهد داشت.
خاتمی با اشاره به ورود فنآوریهای جدید در این حوزه، از امکان استفاده ساختمانها از برق نیروگاههای خورشیدی در شرایط قطع برق شبکه خبر داد و اظهار داشت: در شرایط قطعی برق شبکه که به لحاظ الزامات ایمنی و حفاظتی انجام میشود، از امکان استفاده از برق خورشیدی با استفاده از اینورترهای هیبریدی، بخشی از برق اضطراری ساختمان مثل درب برقی پارکینگ، روشنایی پلهها و شارژ گوشی واحدها و... در زمان قطع برق قابل تامین خواهد بود که ملاحظات فنی آن در حال بررسی است.
این مقام مسوول درخصوص مراحل احداث این نوع نیروگاه گفت: با مراجعه متقاضی به ادارههای توزیع برق شهرستانها، کارشناسان از ساختمان بازدید و سازه را بررسی مینمایند و در ادامه متقاضی جهت تامین تجهیزات، پیمانکار مورد نظر را از لیست موردتایید شرکت توزیع انتخاب و پس از احداث نیروگاه و نصب انشعاب و اتصال به شبکه، میزان تولید برق از طریق سامانه مهرسان محاسبه و هر ماه مبلغ خرید انرژی از طریق سازمان انرژیهای تجدیدپذیرو بهرهوری انرژی برق ایران (ساتبا) بهحساب مالک نیروگاه واریز خواهد شد.
مجری توسعه نیروگاههای خورشیدی شرکت توزیع نیروی برق استان فارس در پایان با اشاره به تفاهمنامه شرکت توانیر و سازمان نظام مهندسی کشور در مرداد سال گذشته، از الزام ساختمانهای جدید الاحداث به نصب نیروگاههای خورشیدی از طریق بازنگری در مبحث ١٩ مقررات ملی ساختمان خبر داد که این موضوع ساختمانهای مسکونی بالای ٤ طبقه یا با مجموع مساحت ساخت بیش از هزار مترمربع را شامل خواهد شد.