ایلنا گزارش میدهد،
خشک سالی شدید تبعات سنگینی برای کشاورزان گلستانی خواهد داشت

تاکنون حدود ۶۰ هزار هکتار از اراضی گندم در استان به علت خشک سالی از بین رفته است
به علت خشک سالی شدید در گلستان تاکنون حدود ۶۰ هزار هکتار از اراضی گندم از بین رفت و خسارت سنگینی به کشاورزان و اقتصاد استان وارد شده است. برخی از کارشناسان کشاورزی هشدار دادند که ممکن است ۱۰۰ هزار هکتار از راضی گندم از بین برود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، کشاورزان گلستانی سالها است که با خشکسالی و کم آبی مواجه شدهاند. خشکسالی در کشاورزی باعث افت کیفیت محصولات میشود و این موضوع در نهایت باعث کاهش حجم و کیفیت محصول میشود.
گلستان امنیت غذایی حدود ۴۰ روز کشور را تامین میکند و سالانه بیش از ۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان تولید و روانه بازارهای داخلی وخارجی میشود. در این شرایط مسئولین وظیفه دارند راهکارهایی برای مقابله با چالش کم آبی و خشکسالی را در استان اجرا کنند.
به علت خشک سالی شدید در استان تاکنون حدود ۶۰ هزار هکتار از اراضی گندم از بین رفت و کارشناسان کشاورزی هشدار دادند که اگر خشک سالی ادامه پیدا کند قطعا به ۱۰۰ هزار هکتار خواهد رسید. این یعنی بیکاری و فقر در استان افزایش چشمگیری پیدا میکند.
با وقوع خشکسالی شاهد بروز آفات و بیماریهایی که محصولات کشاورزی، علوفه و دام را تحت تأثیر قرار میدهند خواهیم بود. کمبود مواد غذایی، افزایش قیمت آن، افزایش فقر، بیکاری وپیامدهای بعد از آن نگرانیهایی در خصوص امنیت کشور و استان در پی خواهد داشت.
شغل اغلب مردم استان کشاورزی است وکشاورزی اولین بخش اقتصادی است که تحت تأثیر خشکسالی قرار میگیرد. برنامه ریزی برای مقابله با بحران آب در بخش صنعت، کشاورزی و آشامیدنی یک ضرورت است و مسئولین باید یک برنامه منسجم داشته باشند.
صرفه جویی در بخش کشاورزی نیازمند احداث کانالهای بتنی است که باید در سراسر استان این پروژه اجرا شود. صرفهجویی در بخش کشاورزی برای برخی از مناطق به صورت آبیاریهای مدرن، قطرهای و بارانی و اصلاح کانالهای خاکی به خوبی جوابگو خواهد بود.
دبیرخانه کشاورز گلستان در گفت وگو با ایلنا اظهار کرد: گندم، کلزا و جو محصولات مهم کشت پاییزه در گلستان است و در سالجاری حدود ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت پاییزه رفت. گلستان ۱۵۰ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی و باغی دارد وافراد زیادی در زمینه کشاورزی مشغول به کار هستند.
علی قلی ایمانی ادامه داد: در حال حاضر ۶۰ هزار هکتار از اراضی گندم در استان به علت خشک سالی شدید از بین رفته است و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند در مجموع ۱۰۰ هزار هکتار گندم، کلزا و جو از بین خواهند رفت. در سالهای اخیر هم در استان به همین علت ۱۰۰ هزار هکتار گندم از بین رفت.
وی گفت: به بیش از ۵۰ درصد محصول گندم استان به دلیل تاخیر بارندگی خسارت وارد شده است و رشد رویشی مناسبی نداشتند. به علت کمبود کود این خسارت بیشتر هم شده است.
وی تصریح کرد: این وضعیت خوب نیست و قطعا با کاهش تولید محصولی مانند گندم مواجه خواهیم شد. مسئولین باید در این شرایط ورود میدانی جدی داشته باشند و به کشاورزان کمک کنند.
وی یادآور شد: در این شرایط کشاورزان از روشهای آبیاری قطرهای، بارانی استفاده کنند و همچنین باید در مزارع خود استخر احداث کنند. آموزش به روز کشاورزان باید در اولویت مسئولین باشد ولی متاسفانه طی سالهای گذشته اقدامات جدی در این زمینه صورت نگرفته است.
وی گفت: کاهش تولید و کاهش کیفیت محصول در تمامی بخشهای مانند زراعی، باغی و دام و طیور، نخستین آثار و پیامدهای ناشی از خشکسالی است. کشاورزان استان با تداوم خشکسالی خسارتهای زیادی را هر سال متحمل میشوند و نیازمند حمایت از سطح ملی هستند.