خبرگزاری کار ایران

رئیس شورای هماهنگی کانون اسلامی کار کردستان:

امنیت شغلی کارگران کردستان در پائین‌ترین سطح کشوری است

امنیت شغلی کارگران کردستان در پائین‌ترین سطح کشوری است
کد خبر : ۲۷۳۹۰۶

رئیس شورای هماهنگی کانون اسلامی کار کردستان با اعلام اینکه امنیت شغلی کارگران کردستان نسبت به کشور در پائین‌ترین سطح قرار دارد، گفت: با توجه به قراردادهای موجود، چون استان ما یک استان غیرصنعتی است و بیشتر کارگاه‌ها صنفی هستند امنیت شغلی در پائین‌ترین سطح قرار دارد.

سیدشاکر ابراهیمی امروز چهارشنبه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ایلنا در سنندج اضافه کرد: کارگران در کردستان به واسطه قرادادهای موقت نسبت به سایر استان‌های کشور در نامناسب‌ترین وضع هستند.

وی تعداد بیمه شدگان کارگری در سطح استان کردستان را ۱۸۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: آمار دقیقی از تعداد کارگران موجود در استان وجود ندارد.

ابراهیمی در مورد وضعیت کارگاه‌ها و کارخانه‌های موجود در استان گفت: اکثر کارگاه‌ها تعطیل هستند و سوله‌ها انبار و تالار عروسی شده‌اند و حتی برخی از آن‌ها به مکانی مسکونی تبدیل شده است.

وی یادآور شد: طبق آمار بیمه بیکاری ۱۰ درصد کارگران اخراج شده‌اند و بیمه بیکاری دریافت می‌کنند.

رئیس شورای هماهنگی کانون اسلامی کار کردستان اظهار کرد: با توجه به وضع موجود بخش صنعت استان کارگاه و کارخانه‌ای که تعطیل می‌شود امکان راه اندازی مجدد و بازگشایی آن تقریباً غیرممکن شده است.

وی در مورد وضعیت معیشت کارگری در کردستان گفت: وقتی میانگین دستمزد کارگر به صورت خوشبینانه و‌گاه بیش از وضعیت موجود تا یک میلیون تومان است و این در حالی است که سبد معیشتی خانوار در کشور ۳. ۵ میلیون تومان بوده و خط فقر ۲. ۵ میلیون تومان بوده مشخص است که وضعیت کارگران و وضع معیشتی آن‌ها چگونه است.

ابراهیمی در مورد وضعیت مسکن کارگران در کردستان گفت: کارگران وضعیت مناسبی در بخش مسکن ندارند، چند تعاونی مسکن مهر تشکیل شد که بسیار کم هستند و کارگران قابل ملاحظه‌ای را پوشش نداد.

وی وضعیت کارگرانی که در اقلیم کردستان عراق کار می‌کنند را نامناسب توصیف کرد و گفت: هیچ سازمان یا نهادی که از این کارگران حمایت کند وجود ندارد و اگر اتفاقی برای آنان بیفتد زندگی خود و خانواده‌هایشان با مخاطره مواجه می‌شود.

رئیس شورای هماهنگی کانون اسلامی کار کردستان با بیان اینکه آمار دقیقی از تعداد مصدومین حوادث کارگری و فوتی نداریم افزود: برخی از این کارگران چون حمایت نمی‌شوند ممکن است کارفرمای عراقی به آن‌ها مزدی ندهد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز