قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اصفهان:
طرح جامع نظام بیمهای ایرانیان در دستورکار دولت قرار دارد
قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اصفهان گفت: طرح جامع نظام بیمهای ایرانیان در دستور کار و بررسی قرار گرفته، چرا که معتقدیم تمام شهروندان باید در آینده تحت پوشش تامین اجتماعی قرار گیرند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، سید ابوالحسن فیروزآبادی، پیش از ظهرامروز در بیست و ششمین جشنواره تجلیل از کارگران و کارآفرینان استان اصفهان، با اشاره به اینکه طرح جامع نظام بیمهای ایرانیان پس از عبور از مشکلات اقتصادی فعلی امکانپذیر میشود ادامه داد: باید تمام ملت باید از این امکان برخوردار شوند.
وی، وعده توزیع سبد کالای اقشار محروم از سه به شش بار در سال را داد و تصریح کرد: دولت تدبیر و امید به «عدالت توزیع محور» اعتقادی ندارد، بلکه عدالت را در تولید محوری میداند، زیرا پرداخت یارانه به تمام ملت کاری اشتباه است، اما از سوی دیگر قطع یارانهها نیز اراده اجرایی بالایی میخواهد.
فیروزآبادی، از ایجاد ۶۰۰ هزار شغل جدید در کشور خبر داد و اظهارداشت: از ابتدای فعالیت دولت فعلی تا کنون حدود ۶۰۰ هزار عضو جدید تحت در سراسر کشور پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار گرفتند که میتوان مدعی شد در حد همین رقم شغل جدید ایجاد شده است.
قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره طرح تحول نظام سلامت گفت: حدود هشت میلیون نفر در سراسر کشور دفترچه بیمه خدمات درمانی دریافت کردهاند که با توجه به افزایش هزینههای درمانی بیماران خاص موضوعی دارای اهمیت است.
وی با تاکید بر اینکه وارث مشکلات دولت قبلی هستیم، افزود: دولت تدبیر و امید اولویت سیاست خود را بر مهار تورم افسار گسیخته در کشور گذاشته است، اما وضعیت صادرات کالاها به نسبت سالهای قبل بهتر شده است، هر چند هنوز در بازارهای داخل کشور دچار رکود هستیم.
فیروز آبادی درباره افزایش دستمزد کارگران کشور، گفت: در این ۲۰ ماهه عمر دولت تدبیر و امید دو بار توانستیم این امر را عملی کنیم و حتی درصد افزایش حقوق را بیش از نرخ تورم تعیین کردیم، البته جلسات سه جانبه بین نمایندگان جامعه کارگری، کارفرمایی و دولت با بحثها و چالشهای بسیار زیادی برگزار میشد.
وی افزود: بخشی از بازارهای صادراتی ایران در کشورهای عراق، سوریه و کشورهای حاشیه خلیج فارس است که با شرایط فعلی صادرات در آن کشورها نیز به مشکل برخورده است.
وی با با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ کار در سطح کشور اظهار داشت: در این راستا آموزش این نوع فرهنگ باید در دستور کار تمام دستگاههای ذی ربط قرار گیرد.
وی با اشاره به لزوم انطباق کار آفرینی و کارگری در کشور نیز بیان داشت: در حال حاضر این دو عرصه با هم مشترکاتی دارند که باید با ارائه آموزشهای مورد نیاز کارآفرینی و کارگری با هم منطبق شوند.
فیروز آبادی در ادامه در خصوص آخرین وضعیت یارانهها نیز گفت: توزیع مساوی یارانه به همه اقشار جامعه کار درستی نیست و باید باور داشته باشیم که یارانه برای همه نیست، این موهبت سهم اقشاری است که از نعمتهای طبیعی محروم هستند.
وی با اشاره به قطع یارانه ثروتمندان در سال جاری ادامه داد: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی حدود ۶ میلیون یارانهبگیری که نیازی به این پول ندارند از چرخه دریافت یارانه حذف میشوند.
وی با اشاره به جلسات شرکای اجتماعی کار در طول سال و به ویژه در بهمن ماه برای تعیین دستمزدها گفت: متاسفانه در سالهای گذشته عقب افتادگی بسیاری در تامین حقوق کارگران داشتهایم و هر سال به دلیل عدم توافق شرکای اجتماعی شکایاتی به مراجع بالاتر میرسید که طی دو سال گذشته شاهد وفاق بین نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت هستیم.
وی در ادامه به حوزه تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: از سال گذشته طرح تحول سلامت در کشور پیاده سازی شد همچنین شاهد افزایش کیفیت دفترچههای درمان به خصوص در بحث بیماریهای خاص بودیم.
قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی میزان مشارکت کار در کشور را ۴۰ درصد عنوان کرد و افزود: با توجه به ظرفیتهای بسیار خوب موجود در کشور این میزان مناسب نیست و باید برای ارتقای آن برنامهریزی کرد.
وی که معتقد است نباید کارگر را تنها به انجام کار فیزیکی معرفی کنیم، بیان داشت: امروزه کارگرانی موفق هستند که در بخش کار نوآور بوده چرا که نیازهای کاری نسبت به گذشته متفاوت شده است.
فیروز آبادی با اشاره به فعالیت ۲۰ ماهه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رکود جهانی حاکم بیان داشت: متاسفانه بخشی از بازار ایران در منطقه و به خصوص در کشورهای همسایه درگیر آشوب است.