خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان مدیریت، برنامه‌ریزی و بودجه البرز مطرح کرد؛

بررسی وضعیت توسعه‌ای و چالش‌های استان البرز در چهاردهمین نشست برنامه‌ریزی و توسعه

بررسی وضعیت توسعه‌ای و چالش‌های استان البرز در چهاردهمین نشست برنامه‌ریزی و توسعه
کد خبر : ۱۵۹۲۸۵۳

رئیس سازمان مدیریت، برنامه‌ریزی و بودجه استان البرز در چهاردهمین نشست برنامه‌ریزی و توسعه استان، گزارشی جامع از وضعیت البرز، چالش‌ها و پروژه‌های مهم در حال اجرا ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از البرز، توحید شیریزاد در چهاردهمین نشست برنامه‌ریزی و توسعه استان البرز که با حضور رئیس سازمان برنامه‌وبودجه کشور، استاندار البرز، مدیران استانی و جمعی از نمایندگان مردم برگزار شد به شاخص‌های جمعیتی و اقتصادی استان البرز اشاره کرد و اظهار داشت: جمعیت استان حدود ۳.۱ میلیون نفر است که با میزان شهرنشینی ۹۳ درصدی، از استان‌های پرجمعیت کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: البرز رتبه یازدهم جمعیتی کشور را دارد اما به لحاظ مساحت، کوچک‌ترین استان کشور محسوب می‌شود. چگالی جمعیتی البرز ۱۲ برابر میانگین کشوری است که نشان‌دهنده تمرکز بالای جمعیت و تراکم در برخی مناطق مانند فردیس است.

رشد مهاجرت و چالش‌های اجتماعی

البرز رتبه دوم کشور در مهاجرپذیری را دارد و شیریزاد با اشاره به این موضوع گفت: بخشی از مناطق استان کاملاً در اختیار اتباع خارجی قرار گرفته‌اند و این مسئله نیازمند برنامه‌ریزی دقیق برای خدمات‌رسانی و تأمین زیرساخت‌های شهری و اجتماعی است.

وضعیت اقتصادی و بودجه‌ای استان

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی البرز، سهم ۲.۸ درصدی استان از تولید ناخالص داخلی کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: با وجود نقش اقتصادی البرز، سرانه بودجه استانی کاهش یافته و رتبه بیست‌ونهم کشور را در این شاخص داریم که با واقعیت‌های توسعه‌ای استان همخوانی ندارد.

وی افزود: استان البرز همواره در تأمین درآمدهای دولت فراتر از تکالیف خود عمل کرده است، به‌طوری که از سال ۱۳۹۸ تاکنون، بیش از ۲۰ درصد از سهم مصوب درآمدی خود را تأمین کرده‌ایم. در سال ۱۴۰۳ نیز با افزایش ۱۱۴ درصدی تکالیف درآمدی مواجه بوده‌ایم و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال ۱۲ درصد فراتر از تکلیف تعیین‌شده درآمد کسب کنیم.

چالش‌های کلیدی استان البرز

شیریزاد در ادامه گزارش خود، به مهم‌ترین چالش‌های استان البرز اشاره کرد که شامل مهاجرت، کمبود زیرساخت‌های آموزشی و بهداشتی، مشکلات حمل‌ونقل، محدودیت منابع آبی و کمبود فضاهای فرهنگی و ورزشی می‌شود.

کمبود زیرساخت‌های آموزشی

وی کمبود ۴۱۶ کلاس درس را یکی از معضلات مهم استان دانست و تأکید کرد که سرانه فضای آموزشی البرز پایین‌تر از استاندارد کشوری است.

مشکلات حوزه بهداشت و درمان

 شیریزاد با عنوان اینکه استان البرز در شاخص‌های سرانه تخت بیمارستانی با مشکلات جدی مواجه است، گفت: پروژه‌های بیمارستانی مهمی مانند بیمارستان ۱۰۰۰ تخت‌خوابی کرج، بیمارستان کمالشهر و بیمارستان فردیس هنوز تکمیل نشده‌اند.

کمبود ناوگان حمل و نقل عمومی

 این مسئول استانی گفت: ناوگان حمل‌ونقل عمومی متناسب با افزایش جمعیت توسعه نیافته است و البرز همچنان با مشکلاتی در حمل‌ونقل درون‌شهری و برون‌شهری مواجه است.

بحران منابع آبی و مسائل زیست‌محیطی

 شیریزاد گفت: وابستگی شدید استان به آب‌های زیرزمینی و افت شدید سطح آب از چالش‌های جدی استان است.

وی افزود: ۸۰ درصد منابع آبی استان از سفره‌های زیرزمینی تأمین می‌شود که با ادامه روند فعلی، استان را با کمبود شدید آب مواجه خواهد کرد.

پروژه‌های مهم در حال اجرا

رئیس سازمان مدیریت، برنامه‌ریزی و بودجه استان البرز در این نشست، گزارشی از وضعیت اجرای پروژه‌های مهم عمرانی، بهداشتی و زیرساختی استان ارائه کرد.

برخی از پروژه‌های کلیدی که رئیس سازمان مدیریت، برنامه‌ریزی و بودجه استان البرز از آن نام برد در حوزه پروژه‌های بهداشتی و درمانی بود.

وی به بیمارستان هزار تخت‌خوابی کرج با پیشرفت فیزیکی ۶۷ درصد و اعتبار هزینه شده ۸۶۰ میلیارد تومان اشاره کرد و‌ اضافه کرد: پروژه بیمارستان کمالشهر که از سال ۹۵ آغاز شده است به دلیل کمبود اعتبار، پیشرفت این پروژه در حال حاضر متوقف شده است.

شیریزاد در ادامه در ارتباط با پروژه‌های عمرانی و فرهنگی استان البرز از سالن ۶۰۰۰ نفری ورزشگاه انقلاب کرج یاد کرد که از سال ۷۱ آغاز و با ۹۰درصد پیشرفت فیزیکی همراه است.

 وی پیش‌بینی کرد این ورزشگاه در سال جاری به بهره برداری برسد.

  این مسئول استانی گفت: مرکز فرهنگی دفاع مقدس از سال ۱۴۰۱ آغاز شد و با ۵۵درصد پیشرفت فیزیکی ادامه دارد و‌ مقرر شده در سال ۱۴۰۴ افتتاح شود.

رئیس سازمان مدیریت، برنامه‌ریزی و بودجه استان البرز در ارتباط با پروژه‌های حوزه آب و تأمین زیرساخت‌های شهری استان گفت: پروژه تصفیه‌خانه اضطراری کرج که سال ۱۴۰۱ آغاز شد تا کنون ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

 وی افزود: پروژه انتقال آب ۸۰۰ متری فولادی در سال جاری شروع شد و اعتبار مورد نیاز این پروژه ۲۰ میلیارد تومان است.

 شیریزاد در مورد پروژه مخازن ۵۰ هزار مترمکعبی کرج، گفت: از سال ۱۴۰۱ هزینه انجام شده این پروژه ۷۰ میلیارد تومان گزارش شده و‌ اعتبار مورد نیاز برای تکمیل آن مبلغ ۹۱ میلیارد تومان برآورد شده است.

درخواست‌های استان از دولت

رئیس سازمان مدیریت، برنامه‌ریزی و بودجه استان البرز در پایان این نشست، بر ضرورت افزایش اختیارات استان برای تسریع در اجرای پروژه‌ها تأکید کرد و خواستار توجه ویژه دولت به مشکلات استان در حوزه مهاجرت استان، توسعه زیرساخت‌های آموزشی و بهداشتی، تأمین آب و توسعه حمل‌ونقل شهری شد.

همچنین درخواست شد در راستای روند پیشرفت پروژه‌های کلیدی استان منابع مالی مورد نیاز برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام تأمین شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز