مدیرکل شیلات هرمزگان خبرداد؛
اعطای مجوز صید به بانوان هنگامی برای اولین بار
مدیرکل شیلات استان هرمزگان از اعطای مجوز صید به بانوان هنگامی برای اولین بار خبرداد.
به گزارش ایلنا، در این مراسم امام جمعه شهرستان قشم وجود ساحل، دریا و آبزیان در استان هرمزگان یک نعمت و فرصت برای این استان خواند و گفت: از دیر باز صید و صیادی و غذای دریایی در بحث اشتغال و امنیت غذایی جایگاه ویژهای برای هرمزگان دارد.
حجت الاسلام والمسلمین حاجبی مردم را صف اول در مدیریت ذخایر آبزیان و حفاظت از ذخایر آبزیان برای نسل آینده خواند و گفت: خوشبختانه با قانونی شدن صید بانوان هنگامی حرکت بسیار ارزندهای بر بحث پایداری اشتغال و کاهش آسیبهای اجتماعی صورت گرفته است که جا دارد از عاملان این اتفاق خوش یمن تقدیر کرد.
وی تسهیل در خدمات رسانی به جامعه صیادی به ویژه زنان صیاد را یکی از اولیتهای مهم خواند و گفت: امید داریم حمایتهای دیگری از سوی دستگاههای اجرایی استان علاوه بر اقدام شیلات استان هرمزگان نیز صورت گیرد و دغدغه این عزیزان در مباحث بیمه، و تأمین نهادهای لازم سفر دریایی این عزیزان نیز تامین شود.
امام جمعه شهرستان قشم این اقدام شیلات را گامی مهم و موفق در جلب رضایت مردم و تحقق خدمت گذاری به مردم خواند.
در ادامه مدیر کل شیلات هرمزگان با اشاره به اینکه زنان صیاد هنگامی از دیرباز در آبهای استان صید و صیادی انجام میدادند گفت: خوشبختانه با تدبیر دولت مردمی، حمایت استاندار هرمزگان، سازمان شیلات ایران و پیگیری شیلات هرمزگان زنان صیاد هنگامی با اعطای مجوز صید پس از چند دهه به صورت قانونی و باروش قلاب اقدام به صیادی خواهند کرد.
بارانی با بیان اینکه بانوان زحمت کش و صیاد هنگامی از سالها پیش اقدام به صید با قایق به روش قلاب میکردند اما به دلیل نداشتن مجوز صید از مزایای لازم برخوردار نبودند گفت: تعدادی از این بانوان سرپرست خانوار بوده که نیاز مبرم به این حرفه برای درآمد و سرپرستی خانواده داشتند که خوشبختانه مشکل آنها حل شد.
وی افزود: با توجه به شرایط این بانوان و اهمیت حل مشکل آنها ساماندهی این فعالیت در دستور کار ویژه شیلات استان قرار گرفت و با پیگیریهای مستمر برای ۲۸ نفر از این عزیزان مجوز صیادی صادر شد.
بارانی شهرستان قشم را نگینی در فعالیتهای شیلاتی هرمزگان خواند و گفت: شهرستان قشم یکی از مناطق مهم شیلاتی کشور محسوب میشود و آبزی پروری، صید و صیادی، خدمات بنادر صیادی، حفاظت منابع آبزیان، آموزش و ترویج شیلاتی، صنایع شیلاتی، تکثیر میگو، پرورش میگو، تکثیر ماهی، پرورش ماهی در قفس، تکثیر ماهیان زینتی، تکثیر جلبک، پرورش جلبک، تکثیر و پرورش کروکودیل و ... را از اهم فعالیتهای شیلاتی، شیلات هرمزگان در شهرستان قشم خواند.
بارانی قشم را یکی از ظرفیتهای مهم صادرات آبزیان در راستای ارز آوری خواند و گفت: از ورود سرمایه گذاران و جامعه صیادی در ورود به آبزی پروری و صنایع ارزش افزوده آفرین به صورت کامل حمایت میکنیم.
در ادامه فرماندار شهرستان اعطای این مجوز های صیادی را رشد رضایتمندی مردم خواند و افزود: افتخار است که امروز شاهد حل مشکل مجوز های بانوان صیاد هنگامی هستیم و لبخند رضایت در جامعه هنگام موجب شده است.
محمد حسین تختی تکمیل و تجهیز بنادر صیادی و مراکز تخلیه صید، ایجاد بازار فروش آبزیان و تسهیل در خدمات دهی به جامعه شیلاتی را از اهم برنامههای در حال پیگیری در شهرستان قشم برای جامعه بهره بردار شیلاتی این شهرستان خواند.
در ادامه این مراسم به تعدادی از بانوان صیاد هنگامی به نمایندگی از ۲۸ نفر از زنان صیاد هنگامی مجوز صید اعطا شد.