خبرگزاری کار ایران

در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛

در سیل اخیر کرمان 7 میلیون متر مکعب آب ، وارد سدهای استان شد/ متاسفانه سیلاب‌ها در بالادست سدها رخ نداد

در سیل اخیر کرمان 7 میلیون متر مکعب آب ، وارد سدهای استان شد/ متاسفانه سیلاب‌ها  در بالادست سدها رخ نداد
کد خبر : ۱۲۶۰۸۰۱

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان از ورود حدودا 7 میلیون متر مکعب آب ناشی از سیلاب در سدهای استان کرمان خبرداد.

علی رشیدی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: بارندگی و سیلاب های زیادی در روزهای اخیر در استان کرمان به وقوع پیوست. اما این سیلاب ها در بالادست سدها اتفاق نیفتاد. تنها مقداری از این روان آب‌ها در بالادست وارد سدها شد. به سد جیرفت حدودا 6 میلیون متر مکعب سیلاب و در سد تنگوییه سیرجان یک و سه دهم میلیون متر مکعب آب وارد شد و جمعا اگر حساب کنیم حدودا بین 7 تا 7/5 متر مکعب سیلاب  وارد سدهای استان کرمان شد. اما متاسفانه سد بافت و نسا نتوانستند هیچگونه آبی در پی بارندگی های شدید  ذخیره کنند.

وی افزود:  بیشترین شدت بارندگی ها در سامانه بارشی اخیر در شمال استان کرمان رخ داد.  در بالادست رودخانه های دائمی  که مطالعاتی از قبل انجام شده بود، 5 سد نسبتا بزرگ احداث شده و یا در حال احداث است که به دلیل  بارندگی ها و سیلاب های فصلی اگر مطالعه ای هم صورت گرفته امکان احداث سد در این مناطق با توجه به بارندگی های فصلی امکان پذیر نیست.

رشیدی ادامه داد:  این سیلاب در برخی از مناطق استان کرمان بعد از 40 الی 50 سال اتفاق افتاد که طرح های آبخیزداری و آبخوان داری برای این نوع سیلاب ها جوابگو و مناسب است. طرح های آبخیزداری تاحدودی در جنوب استان انجام شده اما کفایت نمی کند و برای گسترش این طرح نیاز به اعتبارات بیشتری است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای  استان کرمان، گفت: برای برطرف شدن مشکل کم آبی برای مصارف کشاورزی در جنوب استان کرمان سیل بندی داریم  که بخش عمده ای از مناطق جنوبی استان را پوشش می دهد. این سیل بند که بخشی از آن 30 الی 40 سال قبل آغاز به کار کرده است 10 الی 12 متر آن اجرا شده و در سفر ریاست جمهوری قرار شد  که این طرح مورد مطالعه قرار بگیرد.

وی اضافه کرد: این سیل بند از شهرستان جیرفت آغاز  و به جازموریان می رسد و حدودا 150 کیلومتر است که  می تواند به مشکل کمبود آب جنوب استان کمک کند. چرا که اکثر شهرهای جنوب استان  در پهنه سیلابی قرار دارند که اگر زمانی این طرح اجرا شود می‌تواند به جلوگیری از سیلاب کمک کند. ولی در حال حاضر اجرای همان طرح های آبخیزداری می‌تواند کمک زیادی به نگهداری از آب های سیلابی در جنوب استان کند.    

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز