ایلنا از آذربایجان غربی گزارش می دهد؛
تعطیلی واحدهای تولیدی آذربایجان غربی با افزایش تعرفههای گاز
این روزها یکی از دغدغههای واحدهای تولیدی و صنعتی گران شدن نرخ حامل های انرژی به ویژه گاز است چراکه با افزایش قیمت گاز واحدهای صنعتی کوچک به شدت آسیب میبینند و توان پرداخت پول گاز ندارند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، واحدهای تولیدی به خصوص صنایع کوچک و بنگاههای اقتصادی متوسط در سال تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها انتظار دارند حمایتهای دولتمردان و نمایندگان مجلس از آنها به شکل پررنگتر و محسوستری صورت گیرد تا بتوانند شرایط سخت اقتصادی کنونی را بدون تعدیل نیرو و کاهش ظرفیت تولید سپری کنند.
این درحالی است که در این روزها صاحبان صنایع کوچک آذربایجان غربی از دیدن عدد و رقم درج شده در قبض بهای گاز مصرفی خود شوکه شده اند و حساب و کتابها آنها به هم خورده و دخل و خرجشان با یکدیگر نمیخواند و به رغم پیگیریهای صورت گرفته، هیچ مسئولی، جواب قانع کنندهای به آنها نمیدهد.
یکی از مدیران شرکتهای تولیدی آذربایجان غربی میگوید: نرخ بهای گاز مصرفی ما یکدفعه افزایش یافته و آخرین قبض ما نسبت به قبض دوره قبل حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش داشته است.
محمدحسین اسدی افزود: ما بدون اینکه هیچ گونه بدهکاری داشته باشیم، ولی یکدفعه قبضی به عنوان بدهی پیشین صادر شده که با پیگیریهای صورت گرفته جوابی دریافت نکردیم، به شرکت گاز استان هم مراجعه کردیم، ولی جوابی به ما ندادند.
مهدی انتظاری، یکی از فعالان اقتصادی و تولیدی استان در گفت و گو با ایلنا، بیان کرد: افزایش قیمت بهای گاز مصرفی تا ۳۰۰ درصد، یک بحث ملی است، ولی صنایع کوچک در استان به مرور ازاین وضعیت آسیب خواهند دید.
انتظاری اضافه کرد: احتمالا مراجعات صاحبان صنایع استان به مسئولان در ماههای آینده خیلی بیشتر خواهد شد، چون بهای گاز مصرفی در قبضهای جدید خیلی بالا است و در کنار آن یک بدهکاری هم برای صاحبان صنایع لحاظ میشود.
وی با تشریح این موضوع، اضافه کرد: به تازگی اداره گاز دو قبض صادر میکند که یک قبض با افزایش ۱۰۰ درصدی نسبت به دوره قبل مواجه است و سپس یک قبض دیگر با نرخ تعدیلی صادر میکند.
انتظاری اضافه کرد: روی این قبض نیز چند هفته بعد یک قبض دیگر با نرخ تعدیلی صادر و این رویه برای تمامی شرکتهای استان اجرا میشود.
وی گفت: در کنار این دو قبض که هردو افزایشی هستند نرخ عوارض روستایی گازرسانی نیز با نرخ شناور محاسبه شده که آن هم چندین برابر افزایش یافته است.
انتظاری اضافه کرد: اگر همین طور نرخ گاز مصرفی ما گران شود دیگر ما نمیتوانیم کار کنیم و در نهایت منجر به تعطیلی واحد تولیدی خواهد شد.
وی تصریح کرد: این موضوع به صورت مستقیم شرکتهایی که ارتباط مستقیم با مصرف گاز دارند را در استان تحت تاثیر قرار میدهد و آنها را با خطر ورشکستگی یا تعطیلی روبرو میکند.
مدیرعامل شرکت گاز آذربایجانغربی، با اشاره به اینکه طرح افزایش گاز مصرفی واحدهای تولیدی مطابق با خوراک پتروشیمیها در مجلس کلید خورده، اظهار داشت: بر اساس بند "ط" سازمان برنامه و بودجه، محاسبه بهای گاز واحدهای صنعتی متناسب با خوراک پتروشیمیها است که این طرحی بود که در راستای قانون بودجه سال ۱۴۰۰ اجرا شده است.
علیرضا شیخی عنوان کرد: بنابراین برای اینکه صاحبان صنایع در این راستا متضرر نشوند، از افزایش تعرفههای گاز به صورت سالانه خوداری کرده و به صورت پلکانی و لحظه به لحظه این هزینهها اعمال شده است.
وی تصریح کرد: به قطع یقین با افزایش تعرفههای گاز و برق تولیدکنندگان نرخ تولیدات خود نیز افزایش میدهند اما شرکت گاز موظف است که بر اساس قانون این طرح را اجرا کند.
مدیرعامل شرکت گاز آذربایجانغربی، وی با اشاره به میزان افزایش نرخ بهای گاز مصرفی افزود این رقم برای واحدهای تولید متفاوت بوده اما حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است که سیستم آن را برای صنایع مختلف تعیین میکنند و ما موظف هستیم آن را از مشتری دریافت کنیم.
باعث تعطیلی واحدها در سال حمایت از تولید نشویم
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجان غربی گفت: در سالی که مزین به پشتیبانی از تولید و رفع موانع است خود ما نباید با وضع قوانینی موجب تعطیلی واحدها شویم.
حسن حاتمی در گفت و گو با ایلنا، افزود: درصورتی که اصرار بر اجرای این قانون وجود دارد میتوان یک استثنا برای صنایع کوچک قائل شد تا در سال حمایت از تولید، حمایتهای قانونی از آنها صورت گرفته باشد.
وی اضافه کرد: شرکت گاز به رغم اینکه موظف به اجرای دقیق این مصوبه است، اما عایدی مستقیمی هم برای آن ندارد و تمامی دریافتیهای حاصل از این مصوبه به حساب سازمان هدفمندی یارانهها میرسد.
حاتمی گفت: تاثیر اجرای این مصوبه از الان بر واحدهای تولیدی استان که اکثرا کوچک و متوسط هستند نمایان شده، چون مبلغ بهای گاز مصرفی آنها مثلا از ۳۰ میلیون تومان به ۱۲۰ میلیون تومان افزایش یافته است که تمامی محاسبات آنها را به هم میزند.
وی اضافه کرد: اجرای این مصوبه باعث میشود که در سال حمایت از تولید بسیاری از واحدهای تولیدی استان تعطیل شوند.