در گفت و گو با ایلنا مطرح شد:
عدم واگذاری زمین در شهرکهای صنعتی مشکل اساسی سرمایهگذاران در آذربایجانغربی است
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجانغربی گفت: عدم واگذاری زمین از سوی برخی ارگانها و سازمانها به سرمایهگذاران یکی از مشکلاتی گریبانگیر تولیدکنندگان است.
حسن حاتمی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در ارومیه، با اشاره به اینکه ۳۴ شهرک و ناحیه صنعتی در آذربایجانغربی وجود دارد، اظهار کرد: در حال حاضر دو هزار و ۴۰۰ هکتار از زمینهای این استان در اختیار این تعداد شهرک و ناحیه صنعتی است.
وی تصریح کرد: ۲۶ شهرک صنعتی در استان، در حال واگذاری زمین برای صنعتگران هستند که از میان این زمینها بالغ بر ۲ هزار و ۳۸۰ قرارداد حق انتفاع زمینهای صنعتی با صنعتگران و تولیدگران منعقد شده است و از این تعداد یک هزار و ۴۰۰ واحد صنعتی موفق به اخذ پروانه بهرهبرداری و یک هزار و ۵۰ واحد صنعتی فعال و ۳۵۰ واحد صنعتی غیرفعال است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجانغربی با بیان اینکه ۲۵ هزار نفر در شهرکهای صنعتی استان مشغول به فعالیت هستند، گفت: تقریبا در تمامی شهرستانهای استان یک یا ۲ شهرک صنعتی وجود دارد که در تلاش هستیم تعداد شهرکهای صنعتی در استان را افزایش دهیم.
حاتمی با بیان اینکه، واگذاری زمین برای توسعه شهرکهای صنعتی در استان توسط منابع طبیعی و جهاد کشاورزی از جمله مشکلاتی است که صنعتگران با آن مواجه هستند، بیان کرد: استان باید از حوزه کشاورزی به سمت صنعتی حرکت کند و موانع فراوانی که از لحاظ منابع طبیعی در راستای بهکارگیری اراضی جهت ایجاد شهرک های صنعتی وجود دارد، بایر برطرف شود.
وی،تصریح کرد: با توجه به اینکه استان آذربایجانغربی دارای ظرفیتهای بالایی در زمینه کشاورزی است و میتوان از ظرفیتهای این زمینهای مرغوب برای توسعه شهرکهای صنعتی استفاده کرد.
وی با بیان اینکه زمینی برای واگذاری شهرک صنعتی در جنوب آذربایجان غربی وجود ندارد، اظهار داشت: بیشتر اراضی معرفی شده برای احداث شهرکهای صنعتی از سوی منابع طبیعی رد میشود و همین مورد سبب شده استان از لحاظ صنعتی از استانهای همجوار عقب بماند.
حاتمی به فرصتهای شهرکهای صنعتی استان نیز اشاره کرد گفت: از جمله فرصتهایی که در شهرکهای صنعتی برای واحدهای تولیدی در نظر گرفته شده است، معاف از مالیات، تشکیل کلاسهای آموزشی برای کارفرمایان و کارگران واحدهای صنعتی و همچنین برگزاری تورهای صنعتی، برگزاری نمایشگاههای بینالمللی در داخل و خارج از کشور و حمایتهای مالی و پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی است.
وی با اشاره به اینکه حمایتهای مناطق آزاد تجاری از شهرکهای صنعتی بسیار کمرنگ است، افزود: متأسفانه انتقال اسناد از سوی مناطق آزاد تجاری به نام شهرکهای صنعتی با مشکل مواجه است که اگر حمایتهای از سوی مناطق آزاد تجاری اتفاق بیفتد شاهد اجرا و تأثیر پیامدهای مثبت در توسعه خواهیم بود.
مدیرعامل شهرکهای صنعتی آذربایجانغربی با اشاره به کمبود آب در بسیاری از شهرکهای صنعتی در دیگر استانهای عنوان کرد: با توجه به اینکه آذربایجانغربی استانی پرآب است بنابراین هیچ مشکلی در تامین آب شهرکهای صنعتی وجود ندارد و شرکت آب و فاضلاب استان در تامین آب، همکاری لازم را با شهرکهای صنعتی دارد.
وی تکمیل زیرساختهای شهرکهای صنعتی را در رونق تولید بسیار موثر دانست، بیان کرد: الویت اصلی ما فراهم کردن زیرساختهای لازم برای واحدهای تولیدی است بنابراین قبل از واگذاری زمین به صنعتگران، در مرحله نخست زیرساختهای آن از قبیل آب، برق، گاز و تسویه فاضلاب را تکمیل و در اختیار آنان قرار میدهیم.
حاتمی تصریح کرد: در طول سالهای اخیر ۱۲ ایستگاه آتشنشانی در شهرکهای صنعتی استان تاسیس شده که امیدواریم با جذب اعتبار لازم، بتوانیم ایستگاههای آتشنشانی را در کل شهرکهای صنعتی استان راهاندازی کنیم.