رئیس انجمن صنفی کارگران پیمانی پتروشیمی تبریز طرح کرد:
انتخابات؛ فرصتی برای خروج انجمنهای صنفی از سایه شوراهای اسلامی کار
چکیده:«برگزاری انتخابات سالم و بدون حاشیه، بهترین فرصت برای استقلال این تشکل رسمی کارگری و یافتن جایگاهی مناسب در میان کارگران است / در حال حاضر، کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران نقش مشاور را برای نهاد عالی شوراهای اسلامی کار را بازی میکند که به هیچ عنوان برازندهاش نیست.»
رئیس انجمن صنفی کارگران پیمانی پتروشیمی تبریز، انتخابات هیات مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران را فرصتی مناسب برای خروج این تشکل رسمی کارگری از سایه کانون عالی شوراهای اسلامی کار ایران دانست.
«ناصر چمنی» با اعلام اینکه انتخابات هیات مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران در مهر ماه برگزار خواهد شد به ایلنا گفت: برگزاری انتخابات سالم و بدون حاشیه، بهترین فرصت برای استقلال این تشکل رسمی کارگری و یافتن جایگاهی مناسب در میان کارگران است.
وی با انتقاد از عملکرد هیات مدیره فعلی کانون عالی انجمنهای صنفی افزود: در حال حاضر، این تشکل رسمی کارگری نقش مشاور نهاد عالی شوراهای اسلامی کار را بازی میکند که به هیچ عنوان برازنده اش نیست.
این فعال صنفی با تاکید بر لزوم تغییر اساسنامه کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران بیان کرد: اعضای هیات مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی که مطابق اساسنامه فعلی انتخاب شدهاند نتوانستند جایگاهی بهتر از مشاوره دادن به کانون عالی شوراهای اسلامی کار ایران در مذاکره با دولت پیدا کنند.
به گفتهٔ آقای چمنی، این موضوع نشانگر آن است این تشکل رسمی کارگری به فعالان صنفی با تجربه که به دلیل اساسنامه فعلی پشت خط ماندهاند نیاز دارد.
وی در ادامه به شرط داشتن مدرک تحصیلی دیپلم برای عضویت در هیات مدیره اشاره کرد و پیشنهاد «علی یزدانی» رئیس کانون انجمن های صنفی کارگران اصفهان را راهگشا دانست.
گفتنی است یزدانی دیروز در گفتگو با ایلنا ضمن اشاره به قوانین نامزدی نمایندگان مجلس (که اگر سابقه دو دوره نمایندگی را داشته باشند نیازی به داشتن مدرک ارشد ندارند) پیشنهاد داده بود: تجربه فعالان صنفی جایگزین تحصیلات شود به گونهای که هر کس، تجربه ۲ الی ۳ دوره حضور در هیات مدیره را دارد بدون نیاز به مدرک دیپلم بتواند نامزد شود. حضور این نفرات علاوه بر تنوع بخشیدن به نامزدها باعث شکست انحصار طلبی میشود.
این فعال صنفی با تاکید بر اینکه مجمع فوق العاده باید زودتر از مجمع عادی برگزار شود افزود: برگزاری مجمع فوق العاده، مجمع عادی و انتخابات در یک روز امکان پذیر نیست. در صورتی که مجمع فوق العاده پیش از ظهر برگزار شود و بخشهای مربوط به انتخابات در اساسنامه دستخوش تغییر شود؛ برای مثال شرط دیپلم برای نامزدی هیات مدیره حذف شود، امکان اعمال تغییرات در انتخابات بعد از ظهر همان روز وجود ندارد چون زمان ثبت نام برای نامزدی هیات مدیره به پایان رسیده است.
رئیس انجمن صنفی کارگران پیمانی پتروشیمی تبریز در پایان اظهار داشت: اعضای هیات مدیره باید در مجمع عادی، بیلان مالی و گزارش اقدامات صورت گرفته را قرائت کنند. باید توضیح داده شود سفرهای خارجی با چه منابعی صورت گرفته است.