ظفرقندی مطرح کرد:
ارائه اطلاعات واقعگرایانه درباره کرونا / انتخاب مردم باید در خانه ماندن باشد
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران گفت: انتخاب مردم باید در خانه ماندن و جلوگیری از ترددهای غیرمنطقی و ممانعت از سفر باشد.
به گزارش ایلنا، محمدرضا ظفرقندی با اشاره به شیوع بیماری کروناویروس در کشور اظهار داشت: به عنوان منتخب جامعه پزشکی از تمامی همکارانم چه در حوزه پزشکی و چه در حوزه پرستاری که واقعاً فداکارانه و ایثارگرانه کار کردهاند تاکید ویژه میکنم و نیز سایر حرف درگیر بهداشت و درمان مثل بهیاران، کارمندان خدماتی و سایر همکاران که شبانهروزی و با شجاعت و فداکاری و از جان گذشتگی در صحنه بودهاند تشکر و قدردانی میکنم و به آنان تعطیم میکنم. اجر واقعی کاری که آنان کردند فقط و فقط نزد خداوند متعال است و این اجر قابل سنجش با مسائل مادی نیست.
وی افزود: نکتهای که میخواهم به آن اشاره کنم این است که جامعه پزشکی ایران بارها امتحان خود را پس داده است، در زمانهایی مانند دفاع مقدس، یا بروز سیل و زلزله و موارد دیگر اما این بار امتحان عظیمتر و گستردهتر است و واقعیت جامعه پزشکی امروز خود را نشان میدهد، شاهد هستیم که تک تک اعضای این جامعه براساس وظیفهشناسی و قسمی که خوردهاند بهطور شبانهروزی فعالیت میکنند و پا پس نمیکشند و میبینیم تمامی مسئولان کشور و نیز عموم مردم و چهرههای شاخص در کلیه صنوف و اقشار جامعه چه در فضای جاری و چه در رسانهها و نیز در فضای مجازی از زحمات و جانفشانیهای کادر پزشکی تقدیر و تجلیل میکنند و این زحمات و ایثار و از جانگذشتگی پزشکان و کادر درمان سرمایه عظیم اجتماعی برای آینده آنان خواهد شد و در تاریخ هم قطعاً ماندگار خواهد شد.
ظفرقندی گفت: ما برای قدردانی و حمایت از این قشر در ستاد مرکزی مبارزه با کرونا پیشنهاداتی دادیم که اینجا آنها را تکرار میکنم، مهم ترین این موارد این است که در حال حاضر پزشکان و کادر درمانی تمام قد در صحنه هستند اما وظیفه دولت و مسئولان اجرایی این است که حمایت کافی در مقوله حفاظت و حمایت از آنان در کلیه حوزهها از قبیل تجهیزات لازم و نیز پشتیبانی مالی و مسائلی مثل بیمه آنان انجام شود و نیز در حوزه درگذشتگان احتمالی از آنان کاملاً حمایت به عمل آید تا این افتخارآفرینان با رضایت بیشتر و خیال آسودهتر کار کنند.
وی ادامه داد: در حوزه ارائه اطلاعات باید واقعگرایانه عمل کنیم، هر گونه کاهش ارائه اطلاعات یا کم کردن آمار باعث جدی نگرفتن بیماری میشود و هر گونه بزرگنمایی هم باعث برهم ریختگی عصبی مردم و تشدید بیاعتمادی و ناکارآمدی سیستم خواهد شد که هر دوی این حالتها به نفع کادر درمان و سیستم درمانی نیست، نکته مهم این است که در فضای واقعی و فضای مجازی مطالبی را طرح کنیم که به حل موضوع کمک کند.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، گفت: بهعنوان نماینده جامعه پزشکی و با ارتباطی که با صنوف پزشکی دارم اعتقاد دارم با همت تمام اعضای جامعه پزشکی و صنوف مختلف این حوزه اعم از پزشکان، پرستاران، علوم آزمایشگاهیها و سایر کادر و با همت ملی و نیز با بسیج امکاناتی که صورت گرفته در مقطع زمانی منطقی و مشابه سایر کشورها انشالله این بیماری کنترل میشود. من مطمئن هستم حداکثر توان درمانی، زمانی و امکاناتی کشور برای این موضوع بسیج میشود و با کمک خداوند و یاری و جانفشانی همه کادر درمان و بهداشت انشالله در زمان قابل قبولی بیماری را کنترل کنیم.
وی افزود: آنچه امروز مهم است محدودیت تردد همه مردم است. انتخاب مردم باید در خانه ماندن و جلوگیری از تردد غیرمنطقی و ممانعت از سفر باشد و نیز رعایت بهداشت فردی و عمل به توصیههای مقامات علمی و معتبر، امیدوارم با حمایت همه مردم و شبکههای خیرین و مسئولان شرایط تجهیزات و وسائل بسیار بهتر شود. کنترل این بیماری نیاز به همت همه دارد و باید با همت ملی و عمل کردن به توصیهها و بخصوص حداقل کردن خروج از خانه و شکلگیری حالت عمومی در خانه ماندن این بیماری در مقطع زمانی مناسب کنترل شود.
ظفرقندی گفت: ما تجربه دوران دفاع مقدس و حماسهسازیهای جامعه پزشکی و کادر درمان را داشتیم که فرصت ثبت و ضبط بسیاری از آن حماسهها به دلیل حجم بالای وقایع و زمان کوتاه رخ دادن موارد مثل عملیاتها و اورژانس بودن کلی موارد پیش نمیآمد و واقعاً این یکی از حسرتهای بزرگ تاریخ پزشکی کشور است. با این سابقه این بار درخواستم از جامعه پزشکی این است که حتماً خاطرات و فداکاریها و خدمات خود را ثبت و ضبط کنند. یکی از کارهایی که باید انجام شود ثبت فداکاریها و از جان گذشتگیها و مهربانیهای کادر پزشکی و درمان و خیرین و حتی مردم عادی است. همینجا از تمامی سازمانهای نظام پزشکی شهرها و استانهای مختلف، مسئولان بیمارستانها و مراکز درمانی و نیز خود پزشکان و سایر اعضای کادر درمان میخواهم کنار ارائه خدمت دریچه و زمانهایی را برای ثبت و ضبط این فداکاریها باز کنند و انشالله اگر امکانش وجود داشته باشد افرادی هم در مراکز مسئول این کار در مراکز درمانی مختلف شوند و زحمت ثبت و ضبط این موارد را بکشند.