خبرگزاری کار ایران

در نشست خبری اعلام شد:

رصد مناطق جرم‌خیر توسط کارآگاهان زبده‌ درگشت‌های شبانه‌روزی/ کشف ۴۰۰۰ خودروی مسروقه در سطح خیابان‌ها

رصد مناطق جرم‌خیر توسط کارآگاهان زبده‌ درگشت‌های شبانه‌روزی/ کشف ۴۰۰۰ خودروی مسروقه در سطح خیابان‌ها
کد خبر : ۱۶۲۳۷۶۸

رئیس پلیس آگاهی فراجا از رصد مناطق جرم‌خیر توسط کارآگاهان زبده‌ درگشت‌های شبانه‌روزی خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سردار محمد قنبری، رئیس پلیس آگاهی فراجا امروز -چهارشنبه- در نشستی خبری اظهار داشت: ۱۴۰۳ سالی پرکار برای ما بوده است و همکاران ما تلاش‌های بسیار زیادی را در سطح کشور انجام دادند. هدف اساسی ما این بود که بتوانیم امنیت عینی را در جامعه برقرار کنیم و همچنین وظایفی که بر عهده داریم و قانون نیز بر آن تأکید دارد و هم با برخورد قاطع با سارقان، مجرمین و متجاوزین به حریم امنیت مردم، احساس امنیت را در جامعه افزایش دهیم.

وی ادامه داد: جرائمی که در حوزه مسئولیت پلیس آگاهی قرار دارند، به‌طور عام مربوط به سرقت هستند که کارآگاهان ما در سراسر کشور پس از وقوع، مسئول کشف آن هستند. جرائم جنایی از جمله قتل، جعل و کلاهبرداری که در جامعه رخ می‌دهند، در حوزه مسئولیت پلیس آگاهی قرار دارند.

سردار قنبری بیان کرد: اخیرا با ایجاد مرکز رصد فضای مجازی و با توجه به اینکه برخی جرائم علاوه بر بستر حقیقی، ممکن است در بستر مجازی نیز اتفاق بیفتند، در این بخش نیز ورود کرده‌ایم و امور را پیگیری می‌کنیم. تلاش عمده ما این است که بتوانیم فرصت ارتکاب جرم را از مجرمین سلب کنیم؛ یعنی همان‌گونه که برای مردم ایجاد احساس آرامش می‌کنیم و مردم با دیدن ما باید احساس آرامش داشته باشند، مجرمین نیز باید از نام ما واهمه داشته باشند و بدانند که اگر قصد ارتکاب جرم را داشته باشند، ما همانند سایه همراهشان خواهیم بود.

وی با اشاره به فعالیت‌های جدید در حوزه هوشمندسازی گفت: اقداماتی را برای تقویت عملکرد علمی آغاز کرده‌ایم، تا علاوه بر اقدامات فیزیکی که در حال انجام هستند، اقدامات علمی نیز توسعه یابند. در اقدامات فیزیکی، برای نخستین بار در سال گذشته، پس از مدت‌ها ساختار گشت پلیس آگاهی را ایجاد و این گشت‌ها را در سراسر کشور فعال کردیم. کارآگاهان زبده‌ای در این گشت‌ها حضور دارند که به‌صورت شبانه‌روزی مناطق جرم‌خیز را رصد می‌کنند و به‌دنبال مجرمین هستند. در طول این مدت، موفق شدند تعداد زیادی از مجرمین را در حین ارتکاب جرم دستگیر کنند و برخی دیگر را نیز پیش از اقدام به جرم، متوقف کنند.همین گشت‌ها در سال گذشته، توانستند ۴۰۰۰ دستگاه خودروی مسروقه را در سطح خیابان‌ها، در حین تعقیب و گریز کشف کنند.

رئیس پلیس آگاهی فراجا با اشاره به اقدامی جدید برای کنترل سرقت ها افزود: اقدام دیگری که در سال گذشته انجام شد و تاثیر قابل توجهی در کنترل آمار سرقت‌ ها داشت، کنترل هوشمند سارقان سابقه‌دار بود. بر اساس دستورالعملی که از ریاست محترم قوه قضاییه گرفته شد، سارقین با بیش از سه فقره و یعنی از چهار فقره با پابند الکترونیکی تحت کنترل پلیس آگاهی قرار گرفته‌اند. این پابند باعث شده که آن‌ها نتوانند سرقت انجام دهند و حتی اگر به محل‌هایی که ما احتمال می‌دهیم در آنجا سرقتی رخ دهد نزدیک شوند، برای ما هشدار صادر می‌شود و از اقدامات مجرمانه آن‌ها جلوگیری به‌عمل می‌آید. تعداد اندکی از آن‌ها نیز اگر موفق شدند از حیطه این سامانه خارج شوند و مرتکب جرم گردند، بلافاصله در ساعات اولیه پس از ارتکاب جرم دستگیر شده‌اند. در سال گذشته، این اقدام برای ۵۰۰۰ سارق اجرا شد و بنا داریم این طرح را در سال جاری افزایش دهیم.

وی با اشاره به اقدام توسعه بانک ژنتیک متذکر شد: ما در مرکز تشخیص هویت، به لحاظ اینکه بستر ورود به جرم‌یابی صحنه جرم است، اقدامات بسیار اساسی را برای بررسی صحنه انجام داده‌ایم، تا از این طریق پس از ارتکاب جرم، سرعت کشف خود را افزایش دهیم. یکی از این اقدامات، توسعه بانک ژنتیک است.

او اضافه کرد: علم ژنتیک در کشف جرم یکی از علوم حائز اهمیت است. وقتی بتوانیم DNA فرد را مشخص کنیم، می تواند ما را به کشف جرم نزدیک کند. جامعه هدف خود را بارگذاری کرده‌ایم، DNA Typing آن‌ها را هم‌اکنون در سامانه ایجاد کرده‌ایم. تمام نمونه‌های بیولوژیک صحنه جرم را با دقت و با سرعت، توسط کارشناسان زبده برداشت می‌کنیم و با این بانک تطبیق می‌دهیم.

سردار قنبری افزود: تعداد قابل توجهی از کشفیات مستقیم ما در جرائم جنایی، مربوط به همین سامانه بوده است که در سال گذشته ایجاد کردیم. چندین مورد از قتل‌ها و چندین مورد از سرقت‌های مسلحانه‌ای که سارقین انجام دادند، با همان نمونه‌های بیولوژیکی که از صحنه جرم برداشت کرده‌ایم و DNA Typing آن‌ها را مشخص کرده‌ایم، در تطبیق موفق به شناسایی مجرم شده‌ایم.

رئیس پلیس آگاهی فراجا با اشاره به اقدام سه بعدی سازی صحنه جرم تاکید کرد: برای اولین بار در کشور سه‌بعدی‌سازی صحنه در دستور کار قرار گرفته است. این طرح در تهران به‌صورت آزمایشی آغاز شده و پس از رفع نواقص، آن را به سراسر کشور تعمیم خواهیم داد. از نکات بارز و اساسی سه‌بعدی‌سازی صحنه جرم این است که ما می‌توانیم یک صحنه مهم را در لحظه و به‌صورت هم‌زمان، با کارآگاهان خبره کشوری به اشتراک بگذاریم، تا از نظرات و تخصص‌های ایشان بهره‌مند شویم و دقت بررسی صحنه جهت جمع‌آوری ادله‌ای که در آن وجود دارد، افزایش یابد.

وی با اشاره به اقدام دیگر گفت: در مرکز تشخیص بر خلاف گذشته، تمرکززدایی انجام داده‌ایم. پیش‌تر، عمده آزمایش‌های ما در مرکز انجام می‌شد و نمونه‌ها باید به آنجا ارسال می‌گردید. این موضوع هم زمان‌بر بود و هم موجب تحمیل هزینه می‌شد. اما اکنون تمرکززدایی انجام شده و همه استان‌های ما دارای آزمایشگاه هستند. آزمایشگاه‌هایی که کارها را در همان استان انجام می‌دهند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز