رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران:
ما از دولت الکترونیک به سمت دولت هوشمند حرکت کردهایم

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: ما از دولت الکترونیک به دولت هوشمند حرکت کردهایم. خدمات هوشمندی که عامل انسانی کمترین دخالت را در آن داشته باشد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدمحسن صدر امروز ۲۷ فروردین در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری فی مابین سازمان ثبت احوال کشور و سازمان فناوری اطلاعات ایران، در راستای بهره برداری از سامانه هویت دیجیتال ایرانیان (هدا) بیان کرد: تحولات اساسی در سازمان ثبت احوال رخ داده و این منشأ خیر است و سرویسهای خوبی در اختیار مردم قرار میگیرد.
صدر گفت: سازمان فناوری اطلاعات ایران، به نیابت از حاکمیت وظایف متعددی دارد که یکی از آنها ارائه سرویسهای راحت به مردم است. اگر این نقش را نداشته باشیم سرویسهای مختلف به مردم ارائه میشود. آنچه در دولت چهاردهم مد نظر قرار گرفته و رییس جمهور دنبال میکنند برقرار کردن حکمرانی داده و حاکمیت خوب بر اساس آن است. اگر نتوان به درستی ارتباط میان پایگاههای داده را برقرار کنیم نمیتوانیم توزیع عادلانه ثروت را داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما از دولت الکترونیک به دولت هوشمند حرکت کردهایم. خدمات هوشمندی که عامل انسانی کمترین دخالت را در آن داشته باشد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران اظهار کرد: یکی از مهمترین وظایف سازمان فناوری اطلاعات، ارائه خدمات آسان و یکپارچه به مردم است. اگر این نقش بهدرستی ایفا نشود، تبادل سرویسها بهصورت پراکنده صورت میگیرد و امکان رصد، پایش و ارتقاء کیفیت خدمات وجود نخواهد داشت.
وی با تأکید بر حکمرانی داده در دولت چهاردهم افزود: بر اساس این رویکرد، باید با استقرار حکمرانی داده، شفافیت و عدالت را در کشور گسترش دهیم. خدمات دولت باید بر بستر دادههای دقیق و قابل اتکا ارائه شود و نقش عامل انسانی به حداقل برسد تا تصمیمسازیها هوشمند شود.صدر با اشاره به سامانههای فعال گفت: خوشبختانه در ارزیابی سالانه، شاهد رشد دستگاههایی هستیم که خدمات خود را هوشمند کردهاند. امروز تقریباً در کشور، مراجعه به درگاههای فیزیکی کاهش یافته و اغلب خدمات بهصورت غیرحضوری در اختیار مردم قرار دارد.
وی اعلام کرد: چند پروژه مهم در حال تکمیل است. یکی از آنها اپلیکیشن «ایران من» است که بهزودی رونمایی میشود و مردم میتوانند از طریق آن به تمام خدمات دولت دسترسی داشته باشند. در این پروژه، تفاوت سرویسدهی دستگاهها حذف میشود و سازمان فناوری اطلاعات به عنوان گذرگاه اصلی ارائه خدمات عمل خواهد کرد.
صدر درباره اهمیت موقعیت مکانی در ارائه خدمات توضیح داد: در حال حاضر، برخی از سرویسها مانند خدمات شهری، بیمارستانی یا شهرداری بر اساس محل اقامت افراد ارائه میشود. ما به دنبال آن هستیم که خدمات را بر مبنای موقعیت مکانی دقیق و در لحظه ارائه کنیم، حتی اگر آدرس ثبتشده با مکان واقعی فرد مطابقت نداشته باشد.
وی با اشاره به تأکید رئیسجمهور و وزیر ارتباطات بر تکمیل پروژهها تصریح کرد: یکی دیگر از مسئولیتهای ما، میزبانی امن و تخصصی سرویسهای مختلف دستگاههاست. امنیت دادهها موضوعی ساده نیست. همه دستگاهها توان نگهداری صحیح اطلاعات را ندارند و ما باید بستری مطمئن برای این منظور ایجاد کنیم.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: همکاری ما با سازمان ثبت احوال در قالب این تفاهمنامه، فرصتی است برای توسعه و ارتقای سرویسهای جدید. خدمات باید بر پایه احراز هویت دقیق ارائه شود، بهویژه در حوزههایی مانند خدمات بانکی که سطح بالاتری از اطمینان لازم است.
صدر در پایان گفت: در حال حاضر بیش از ۶۳ میلیون کاربر از پنجرههای خدمات هوشمند استفاده میکنند. لازم است که احراز هویت از طریق یک سامانه واحد انجام شود تا از ایجاد سامانههای موازی در دستگاههای مختلف جلوگیری شود. هدف ما این است که مردم بدون نیاز به مراجعه به درگاههای متعدد، خدمات خود را در بستر امن و یکپارچه دریافت کنند.