رئیس پلیس آگاهی فراجا:
برای مهار سرقت خودرو از شورای امنیت کشور مصوبه گرفتهایم/ صدور گواهی استاندارد خودرو منوط به تأیید کارشناسان آگاهی شد

رئیس پلیس آگاهی فراجا گفت: برای مهار سرقت خودرو، مصوبهای از شورای امنیت کشور گرفتیم که گواهی استاندارد خودرو منوط به تأیید کارشناسان آگاهی است تا ایمنی خودرو تضمین شود. فرایندی به خودروسازان ابلاغ کردیم که طی آن، نکات ایمنی خاصی باید در خودروها رعایت شود؛ بهگونهای که به راحتی و در عرض ۳۰ ثانیه نتوان خودرو را روشن و سرقت کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سردار محمد قنبری، رئیس پلیس آگاهی فراجا امروز -چهارشنبه- در نشستی خبری با اشاره به کاهش آمار سرقتها گفت: در دو سال گذشته یک سیر افزایشی سرقت را تجربه کردیم که این سیر افزایشی متوقف شد و پس از آن روند کاهش سرقت را داشته ایم. سال گذشته ۱۸ درصد کاهش سرقت داشتیم و در مقابل حدود ۸ درصد هم افزایش کشف داشتیم. در طول ایام نوروز امسال نیز ۸۰ درصد سرقتها توسط کارآگاهان ما کشف شده و صاحبان این سرقتها به حقوق قانونی خودشان رسیدهاند.
او ادامه داد: به عنوان نمونه در بحث سرقت خودرو به نتایج قابل توجهی دست یافتهایم. وقتی خودرویی سرقت میشود، مالباخته خودش اطلاعات را در سامانه ثبت میکند و روند کشف نیز به صورت سیستمی انجام میگیرد، بدون آنکه دخالتی در آن باشد. لذا آمار وقوع و آمار کشف کاملاً دقیق هستند و کسی نمیتواند مدعی شود در آمار دستکاری شده است.
رئیس پلیس آگاهی فراجا عنوان کرد: ما با قاطعیت اعلام میکنیم که چندین سال است روند کاهشی در سرقت خودرو داشتهایم. برای مهار سرقت خودرو، مصوبهای از شورای امنیت کشور گرفتیم که گواهی استاندارد خودرو منوط به تأیید کارشناسان آگاهی است تا ایمنی خودرو تضمین شود. فرایندی به خودروسازان ابلاغ کردیم که طی آن، نکات ایمنی خاصی باید در خودروها رعایت شود؛ بهگونهای که به راحتی و در عرض ۳۰ ثانیه نتوان خودرو را روشن و سرقت کرد.
او با اشاره به آمار سرقت های خودرو یادآور شد: از میان بیش از یک میلیون خودرو مدل سال ۱۳۹۸ که به مردم تحویل داده شد، حدود ۴۰۰۰ دستگاه مورد سرقت قرار گرفت که البته عمدتاً کشف شدند. اما در سال ۱۴۰۳، از میان بیش از یک و نیم میلیون خودرو تحویلی، فقط ۲۳۰ دستگاه به سرقت رفتهاند. برای همین تعداد نیز کارگروهی تشکیل دادهایم تا نواقص امنیتی را بررسی کرده و خودروسازان موظف به رفع آنها هستند. هدف اصلی ما این است که در سال ۱۴۰۵ این آمار را به عددی تکرقمی برسانیم.
سردار قنبری خاطر نشان کرد: در حوزه کشف جرایم جنایی، ما اکنون به بلوغ کامل رسیدهایم. بیش از ۹۸ درصد قتلهای سال ۱۴۰۳ کشف شدهاند. در مورد آدمربایی نیز بالای ۹۰ درصد پروندهها به نتیجه رسیدهاند. در مورد کلاهبرداری و جعل که اغلب ناشی از سهلانگاری افراد است، بیش از ۸۵ درصد پروندهها به نتیجه رسیدهاند. تمام این نتایج حاصل اقدامات علمی و راهاندازی «نهضت علمی کشف جرم» در مجموعه آگاهی است که در سال ۱۴۰۳ آغاز شد و تا ۷۰ درصد به نتایج ملموس رسیده است. پلیس اکنون در صحنه جرم اشراف کامل دارد و بسیاری از مجرمین پیش از ترک محل شناسایی میشوند.