جهانگیری تاکید کرد:
لزوم مشارکت دانشگاهها در حل مشکلات کشور
معاون اول رییس جمهوری در آیین تجلیل از پژوهشگران نمونه کشوری گفت: در خواست ما از دانشگاهها این است که در حل مشکلات کشور مشارکت داشته باشند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییسجمهوری در نوزدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور که در سالن اجلاس سران برگزار شد با اشاره به توسعه علم در وضعیت کنونی کشور گفت: توسعه علمی یکی از عرصههای اساسی توسعه پایدار و توسعه همهجانبه کشور است و همواره به عنوان نقطهای محسوب میشده تا از طریق آن بتوانیم به توسعه دست یابیم و مرم بتوانند از شرایط سیاسی و اقتصادی و رفاهی مناسب برخوردار شوند.
او با بیان کرد: در هفته پژوهش باید در نظر گرفت با چه ساز و کارهایی می توان به توسعه بیشتر دست یافت. در این میان یکی از اصلیترین عرصهها توسعه علمی است. ما باید بدانیم با چه ساز و کارهایی آن را محقق کنیم، گفته میشود، توسعه علمی برای دوران فراغت و به دور از مسائل و مشکلات کشور است.
وی افزود: توسعه علمی برای مقابله با تنگناها و روزهای سخت است تا محدودیت ها را بتوان به کمک آن رفع کرد، در چنین شرایطی بیش از هر ایام باید به این مسئله توجه کنیم. شرایط اقتصادی امروز کشور ایجاب می کند؛ به دنبال کشف فرصت، ایجاد فرصت و اقدامات جدید برای کشور باشیم. ما در شرایطی هستیم که به دلیل تحریم های آمریکا بخشهایی از اقتصاد کشور هدفگذاری شده تا بر اثر آن زندگی مردم دچار مشکل شود و علیه حکومت اعتراض کنند.
او با اشاره به کسب درآمد از طریق نفت گفت: برداشت ما این است اقتصادی قادر است؛ در برابر فشارها و شرایط مختلف از خود پایداری نشان دهد و خود را احیا کند که مقاومتی باشد و رویکرد اصلی آن اقتصاد دانش بنیان است. همین اقتصاد دانش بنیان می تواند اقتصاد تکان دهد.
جهانگیری با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان میتواند منابعی را در داخل تولید کند، گفت: اقتصادی می تواند همواره زاینده باشد که به مغز و ذهن انسان متکی باشد.این اقدام ضروری در صورتی که میخواهد در کشور شکل بگیرد باید زنجیره آن به طور کامل در کشور پیاده شود، این زنجیر از تعامل دانشگاه، جامعه و کشور شکل می گیرد. برنامه اقتصاد دانش بنیان به عنوان مهم ترین عامل توسعه کشور باید مورد توجه قرار گیرد، همچنین باید در صندوقهای حمایتی دولت، نهادها و...مورد حمایت قرار گیرد.
معاون اول رییسجمهوری تاکید کرد: در خواست ما از دانشگاهها این است که در حل مشکلات کشور مشارکت داشته باشند از این رو کارگروههایی ایجاد شده که دستور العمل آن هم برای من ارسال شده است. به طور کل حرکت بسوی اقتصاد بنیاد باید سرلوحه کار قرار بگیرد، به اعتقاد من اقتصاد دانش بنیان باید سرلوحه کار قرار بگیرد.
معاون اول رئیسجمهور افزود: در مقطع فعلی باید بازار مناسب شرکتهای دانش بنیان بوجود آید و در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت صمت باید از شرکتهای دانش بنیان جهت حضور در بازارهای بین المللی حمایت کرد و این کار باید با شتاب خوب انجام گیرد تا آنها بتوانند جایگزین نفت شوند، اکنون صادرات محصولات دانش بنیانی حدود ۴ هزار میلیارد تومان است و باید به ۵۰ میلیارد دلار برسد.