اجرای منشور اقامه نماز در مدارس غیردولتی و هیأت امنایی
تفاهم نامه همکاری سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی با ستاد اقامه نماز منعقد شد.
به گزارش ایلنا از مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، احمد محمودزاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکتهای مردمی در مراسم امضای تفاهمنامه با ستاد اقامه نماز با بیان اینکه فعالیتهایمان در راستای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است، اظهار کرد: در تلاش هستیم در راستای تحقق سند تحول بنیادین و بیانیه گام دوم انقلاب، ارکان تربیت را برجستهسازی کنیم و گامهای موثری را بر داریم.
وی گفت: در راستای مناسبات و همکاریهای بین بخشی با معاونتها و دستگاههای همکار که در جهت تحقق اهداف و مأموریتهای سازمانی انجام میشود بسیار خرسندیم و خدا را شاکریم که زمینه همکاری و تعامل با ستاد اقامه نماز فراهم شده است که انشاءالله بتوانیم با ایجاد فرصتهای مناسب تربیتی در مدارس، زمینه تقویت باورهای دینی و تقیدات اخلاقی را در نسل جدید ایجاد کنیم.
محمودزاده با اشاره به اهمیت و جایگاه فرهنگ و تربیت در کشور، ادامه داد: معتقدیم که حفظ و مصونیت نسل جدید از تهاجم فرهنگی که امروزه با عنوان جنگ شناختی از آن یاد میکنیم تنها از راه پرورش معنویت و اخلاق یا محوریت نماز و عبودیت صورت میگیرد همانطور که در قرآن کریم نیز تأکید شده که «ان الصلاة تنهی ان الفحشا والمنکر» همانا نماز موجب دوری از زشتیها و منکر میشود.
وی با بیان اینکه با همین باور کار را شروع کردیم و در طی نزدیک به پنج ماه تعداد ۷۲۴۸ نفر از مدیران مدارس و مراکز غیردولتی تحت پوشش آموزش طرح مبین قرار گرفتند، افزود: بنا داریم این برنامه انشاءالله در قالب تفاهمنامهای همکاری فی مابین تسری داده شود. و بتوانیم سایر عناصر مؤثر در تربیت دانشآموزان را مانند معلمان، والدین و دانشآموزان را نیز تحت پوشش آموزش قرار دهیم.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکتهای مردمی تصریح کرد: کارگروه مشترکی تشکیل خواهد شد و مفاد تفاهمنامه را در سطوح استان، مناطق و شهرستانها و مدارس در قالب یک برنامه عملیاتی در برش سالیانه اجرایی خواهند کرد.
وی با تأکید بر اینکه تربیت و فرهنگ نیازمند عزم جدی و هم افزایی همه دستگاههای مربوطه است، گفت: آموزش و پرورش برای تربیت تمام ساحتی و مبتنی بر سند تحول به عزم جدی همه ارکان تربیت نیاز است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت نیروی انسانی در مدارس غیردولتی بر لزوم برگزاری دورههای ضمن خدمت جهت کیفیسازی فعالیت آنها تأکید کرد و افزود: با همکاری جدیدی که با دانشگاه فرهنگیان آغاز کردیم، از این پس معلمان مدارس غیردولتی کارت صلاحیت حرفهای معلمی دریافت میکنند.
سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز گفت: اولین معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش و اولین مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش بودهام، میخواهم این نکته را در جمع اعلام کنم که حرکت آقای دکترمحمودزاده، یک حرکت موفق است یعنی اینکه قلمرو فعالیت را به ۴۰ هزار مدرسه میرساند، خیلی اقدام مهمی است.
وی با اشاره به فعالیت کیفی و کمی سازمان مدارس غیردولتی در حوزه نماز، افزود: توجه به فریضه نماز، قویترین بعد پرورشی است زیرا اصل تعلیم و تربیت اسلامی با نماز است یعنی ارتباط بنده با خالق آغاز میشود و همه حول این محور شکل میگیرند.
ایشان با بیان اینکه مرکز ثقل فعالیتهای آموزشی و پرورشی مدرسه است، ادامه داد: هر کاری که به عنوان سیاستگذاری، برنامهریزی و هدایتگری انجام میدهیم، آن بخشی که در مدرسه تحقق پیدا میکند، هدف ما هست.
سرگزی درباره منشور فرهنگی و تربیتی نماز، گفت: در تلاش هستیم در یک بازه ۵ساله در یک برنامه عملیاتی که امروز مشخص شد، گامهای موثری را در بحث توسعه و ترویج نماز برداریم.
وی از همکاری سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی در منشور فرهنگی و تربیتی نماز، ادامه داد: همه فعالیتها به عنوان مجموعه جامع دیده شده و متضمن فعالیتهای آموزشی، فرهنگی و ترویجی برای فرهنگیان، مدیران مدارس، والدین و دانشآموزان است و انشاءالله این منشور در همین سال تحصیلی جاری اجرا میشود.