خبرگزاری کار ایران

وزیر آموزش و پرورش:

دولت مصمم به اجرای «رتبه‌بندی معلمان» در سال جاری است

دولت مصمم به اجرای «رتبه‌بندی معلمان» در سال جاری است
کد خبر : ۱۱۹۳۷۳۲

وزیر آموزش و پرورش گفت: دولت مصمم به اجرای «رتبه‌بندی معلمان» در سال جاری و سال آینده است.

به گزارش ایلنا، یوسف نوری؛ با حضور در برنامه «به وقت ایران» شبکه آموزش، ضمن تبریک ایام الله دهه فجر و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، اظهار کرد: در آستانه چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب، امیدوارم با بهره گیری از دستاوردهای انقلاب اسلامی بتوانیم در راستای نظام تعلیم و تربیت، قدم برداریم.

نوری با اشاره به نقش آفرینی معلمان در دوره‌های مختلف تحصیلی، افزود: معلمان تلاشگر و دلسوز، در دوران کرونا زحمات زیادی را برای استمرار امر آموزش، متحمل شدند؛ البته اولیا نیز در این مسیر خوش درخشیدند و از معلمان حمایت کردند اما اگر به دوره‌های مختلف تحصیلی دقت کنیم، معلمان دوره ابتدایی، تأثیرگذارترین معلمان هستند.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: یافته‌های پزشکی و مطالعات نشان می‌دهد که دوران پساکرونایی ترسیم نشده و همواره باید با کرونا زندگی کرد؛ یعنی دوران «باکرونا» ترسیم شده که لازم است در آن ضمن رعایت جدی مسائل و پروتکل‌های بهداشتی، به سوی اهداف، پیش برویم.

عضو کابینه دولت سیزدهم با اشاره به آمار واکسیناسیون دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال در کشور، تصریح کرد: از میان ۳۶ کشوری که، مدارس ایرانی در آن‌ها دایر است، هیچ کدام اقدام به تعطیلی مدارس نکرده اند؛ در کشور ما هم در حدود ۹۴ درصد از دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال، دز اول واکسن را دریافت کرده اند، ولی به دلیل نگرانی اولیا و جّوی که به دلیل بیماری، برجامعه حاکم شده، متأسفانه شاهد آن بودیم که حتی در دورانی که ستاد ملی کرونا اجازه بازگشایی داده بود، بخشی از مدارس کشور فعالیت حضوری نداشتند.

وزیر آموزش و پرورش، با تشکر از نهادهایی مثل «صدا و سیما» و «همراه اول» که با برنامه‌های آموزش تلویزیونی و راه اندازی شبکه شاد، دستگاه تعلیم و تربیت را در استمرار آموزش‌ها در دوران کرونا، حمایت کردند، گفت: نباید فراموش کنیم که آثار تربیتی حضور دانش آموزان در مدارس، به اندازه‌ای حائز اهمیت است که سازمان بهداشت جهانی می‌گوید؛ مدارس آخرین مکان برای بسته شدن و اولین مکان، برای بازگشایی هستند.

وی با اشاره به این که پیش دبستانی و مهدکودک به آموزش و پرورش اضافه شده است، افزود: در حال حاضر در حدود ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار دانش‌آموز واجب التعلیم داریم که بیش از نیمی از آنان در دوره ابتدایی هستند.

نوری با اشاره به افزایش تعداد تارکان تحصیل در دوران کرونا، بیان کرد: آمارها نشان می‌دهند که در دوران کرونا تعداد بازماندگان از تحصیل و تارکان از تحصیل، بیشتر از سال‌های حضوری بودن مدارس بوده است.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی، گفت: سرانه فضای آموزشی برای هر دانش‌آموز در ابتدای انقلاب ۱.۴متر بوده که این سرانه در حال حاضر ۵.۲ مترمربع است. همچنین درسال ۵۷، در حدود ۵۲ هزار مدرسه در کشور فعالیت می‌کرد این در حالی است که اکنون حدود ۱۱۳هزار مدرسه فعال در کشور داریم و از تعداد ۱۰۰ هزار کلاس درس به ۵۴۰ هزار کلاس درس رسیده‌ایم.

وی با اشاره به افزایش مراکز جانبی آموزش و پرورش برای «کیفیت بخشی» به امر تربیت دانش آموزان در سال‌های بعد از انقلاب، افزود: در آموزش و پرورش از حدود ۸۳ کانون فرهنگی و اردوگاه دانش‌آموزی در سال ۱۳۵۷، به تعداد هزار و ۳۹۴ کانون و اردوگاه رسیده ایم، که این آمار تنها مربوط به کانون‌های فرهنگی است. همچنین درگذشته ۲۶ مرکز رفاهی برای همکاران داشتیم که اکنون به ۵۵۰ مرکز رفاهی فرهنگیان، رسیده است.

نوری به دستاوردهای حوزه استثنایی و استعدادهای درخشان هم اشاره کرد و گفت: در سال‌های اول انقلاب، تنها ۱۶۲ مدرسه استثنایی، وجود داشت که اکنون این تعداد به هزار و ۶۰۷ مدرسه رسیده است. همچنین تعداد مدارس استعدادهای درخشان (سمپاد) از ۵ مرکز به ۷۰۸ مرکز رسیده است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: تأسیس «نهاد امور تربیتی» در ۸ اسفندماه ۵۸ با همت شهیدان رجایی و باهنر، «تشکیل جامعه خیّرین مدرسه ساز» که هم پای دولت از آموزش و پرورش حمایت کرده و بیش از ۱۳۰ هزار کلاس درس را ساخته‌اند و تدوین و ابلاغ «سندتحول بنیادین» از مهم‌ترین دستاوردهای معنوی انقلاب اسلامی است.

نوری در ادامه با تأکید بر اجرای کامل سند تحول بنیادین بیان کرد: برای اجرای سند تحول بنیادین، قرارگاهی ایجاد کرده‌ایم که بتوانیم با ترسیم نقشه راه، به سند مدرسه‌ای هم برسیم؛ یعنی باید هر مدرسه متناسب با زیست بوم خود یک سند داشته باشد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان دستاوردهای حوزه پرورشی در طول ۴۳ سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: یکی از حوزه‌هایی که در تمام این سال ها، با ۳۶ هزار دانش آموز شهید و حدود۵ هزار معلم شهید همراه شده و نقش بی‌بدیلی را در این افتخار آفرینی‌ها داشته است، حوزه پرورشی و مربیان این حوزه بودند. متأسفانه در مدت زمان کوتاهی معاونت پرورشی حذف شد که خوشبختانه امروز دوباره احیا شده است. من معتقدم حذف این معاونت اشتباه بوده است و ضروری است؛ مربیان پرورشی به دانش و روش‌های روز مسلح شوند.

وی افزود: اردوگاه‌ها و کانون‌ها باید فعال‌تر شوند تا برای شکوفایی استعدادها و ساحت‌های تربیتی دانش‌آموزانموثر باشند.

عضو کابینه دولت سیزدهم گفت: همزمان با چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، و در روز ۱۸ بهمن ماه، ۲ هزار و ۹۵۰ پروژه آموزشی با ۱۳ هزار و ۴۵۰ کلاس درس، با حضور معاون اول رییس جمهور، افتتاح خواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش درباره برنامه ریزی برای برگزاری المپیادها و حمایت‌های جدی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) از استعدادهای برتر کشور، افزود: ما جز کشورهای سرآمد هستیم باید در حمایت از سرمایه‌های برتر تلاش کنیم مرکز دانش پژوهان جوان باید احیا شود و قرار است در جلسه آینده شورای انقلاب فرهنگی، اساسنامه آن برای تصویب بررسی می‌شود.

وی با بیان اخبار خوش برای فرهنگیان بیان کرد: معلمان افسران سپاه پیشرفت کشور هستند و موظف هستیم در جهت رفاه این قشر پیگیری‌های لازم را انجام دهیم. در روزهای اخیر موفق شدیم بخشنامه دریافت حقوق کامل و بیمه کامل همکاران خرید خدماتی را به ادارات کل استان‌ها ابلاغ کنیم.

وی خبر خوش دوم را مربوط به «مربیان بهداشت» دانست و گفت: کیفیت بخشی مربیان بهداشت نیز در هیأت وزیران پیشنهاد شد که خوشبختانه با موافقت روبرو شده و تعداد مربیان بهداشت افزایش پیدا کرد؛ پیش از این به ازای هر ۷۵۰ دانش‌آموز، تنها یک «مربی بهداشت» در مدارس داشتیم که اکنون به ازای هر۴۸۰ دانش‌آموز، یک مربی بهداشت داریم.

وزیر آموزش و پرورش درباره طرح رتبه‌بندی نیز بیان کرد: «طرح رتبه بندی»؛ یکی از بخش‌های مهم سند تحول بنیادین است و یکی از دلایل اجرا نشدن آن، عدم اجرای سندتحول بنیادین آموزش و پرورش است و هدف آن «ارتقای صلاحیت‌های معلمان»، برای «ارتقای کیفیت نظام تربیتی» است.

وی با اشاره به این که دولت و شخص رییس جمهور محترم مصمم به اجرای رتبه‌بندی معلمان هستند، ادامه داد: به دنبال تأمین اعتبار رتبه‌بندی هستیم و برای سال آینده منابع پایداری بالغ بر ۲۵ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است. البته در تلاشیم که بتوانیم اعتبار شش ماهه پایانی سال ۱۴۰۰ را نیز فراهم کنیم.

وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: به صورت جدی، «طرح رتبه بندی» را پیگیری می‌کنم و در این ایام نیز روزانه حداقل دو بار تأمین مالی رتبه‌بندی را پیگیری می‌کنم و با توجه به نگاه مثبت دولت و مجلس محترم، امیدوارم هر چه سریع‌تر در این زمینه به نتایج خوبی برسیم.

وزیر آموزش و پرورش گفت: برای مدارس ۲۹۰ میلیارد تومان سرانه اختصاص دادیم تا صرف مسائل مدرسه‌ای شود.

نوری گفت: اگر دغدغه‌های آموزش و پرورش به «عزم ملی» تبدیل نشود، ممکن نیست بتوانیم به اهدافی که در سندتحول بنیادین، مطرح شده است برسیم. ما در این مورد به حمایت تمام دستگاه ها، حکومت، خانواده‌ها و رسانه‌ها نیاز داریم.

وی افزود: متأسفانه در مدارس کشور، نظام آموزشی حافظه محور، حاکم شده است و این خوب نیست؛ لذا در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد، سهم کنکور ۴۰ درصد شود و در سه پایه آخر آزمون هوشمند تشریحی گرفته شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز