موافقت شورا با یک فوریت واگذاری و فروش ۱۰ ملک شهرداری
اعضای شورای شهر تهران به یک فوریت لایحه مجوز به شهرداری تهران جهت واگذاری و فروش ده فقره از املاک شهرداری تهران رای مثبت دادند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، شهردار تهران در دویست و شصت و ششمین جلسه شورای شهر تهران، پس از ارائه لایحه بودجه ۱۴۰۰ شهرداری، لایحه دو فوریتی مجوز به شهرداری تهران جهت واگذاری و فروش ده فقره از املاک شهرداری تهران را به شورای شهر تهران ارائه کرد.
پیروز حناچی در توضیح این لایحه گفت: ما چیزی خارج از بودجه ملک نمیفروشیم یعنی این مساله همان تحقق بودجه غیر نقد ما است و بخشی از آنها چون خارج از مصوبات شهری است و دال بر این است که باید مجوز بگیریم ارائه شده است و امروز ده ملک را تقدیم شورا کردیم.
او درباره جزئیات واگذاری و یا فروش این سه ملک گفت: سه مورد از املاک مربوط به توافقات با تامین اجتماعی است. یکی از مشکلات ما با تامین اجتماعی که در اوراق مشارکت خود را نشان داد، بدهیهای معوقه شهرداری تهران بوده است.
حناچی افزود: در دوره شهرداری اسبق، سازمان تامین اجتماعی مدعی است که حقوق سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است که در گذشته به صورت اقساط ماهانه آن را پرداخت میکردیم، اما در شرایط کرونایی ریسک بسیار بالا است و امکانپذیر نیست. در نتیجه با توافقاتی که انجام دادیم مشکلات توقیف بعضی از مواردی که در شهرداری رخ داده بود حل میشود.
شهردار تهران ادامه داد: سه ملک بعدی مربوط به بدهیها به بانک شهر است و نمیگذاریم از یک مرزی پایینتر بیاید، هم به دلیل سود وامهایی که در گذشته دریافت شده و هم به این دلیل که با این پرداختها میتوانیم از تسهیلات بیشتری استفاده کنیم.
حناچی گفت: ۴ ملک دیگر به مزایده میرود و به فروش میرسد تا بخشی از بودجه غیر نقد تامین شود. از اعضای شورای شهر خواهش میکنم برای تحقق بودجههای غیر نقد و پرداخت بخشی از دیون و تسهیل در اخذ اوراق مشارکت، به این لایحه رای دهند چرا که کمک بسیار خوبی برای تحقق بودجه غیر نقد هستند. بخشی از املاک برای تحقق بودجه غیر نقد سال جاری است، بخشی مربوط به تسهیلات بانکها و بخشی نیز مربوط به مشکلاتی است که با تامین اجتماعی داریم.
بهاره آروین در مخالفت با دو فوریت این لایحه گفت: به صلاح شورا نیست؛ چون اینکه ما بدون بررسی کامل و در ده دقیقه برای دو هزار و ۵۷۰ میلیارد تومان از املاک شهرداری تهران تصمیمگیری کنیم، در مقابل افکار عمومی و رسانهها قابل توجیه نیست. دوستان میتوانستند اجازه واگذاری این املاک را خیلی وقت پیش بگیرند و هر زمان آن را به مرحله کارسازی رساندند بفروشند.
او ادامه داد: نیازی نبود این موضوع در قالب دوفوریت قرار بگیرد؛ چراکه در چنین شرایطی این شائبه به وجود میآید که نمیخواهند شورا با دقت به موضوع ورود کند. از سوی دیگر بررسی و تصویب دوفوریتی برای بخش عمدهای از لایحه ضرورتی ندارد؛ چراکه ما در تبصره ۹ بودجه به شهرداری تهران اجازه دادهایم املاک را تا سقف ۱۳۵ میلیارد تومان بفروشد. در واقع ما اختیاری را که طبق قانون شوراها داریم تا سقف مشخصی به شهرداری تفویض کردهایم؛ ضمن اینکه همین یک ماه پیش در بسته محرک اقتصادی به دلیل تورم این سقف را دو برابر کرده و به ۲۷۰ میلیارد تومان رساندیم.
در ادامه محسن هاشمی به عنوان موافق دو فوریت این لایحه گفت: این موضوع سابقه دارد. در قانون بودجه آمده است که شهرداری باید بودجه غیرنقد داشته باشد و بودجه غیر نقد در قالب تهاتر با املاک و تغییر کاربریها است. از طرفی یکی از دلایل ارائهای لایحه این بود که سقف اختیارات شهرداری اجازه نمیدهد که خودش عمل کند و باید اجازه شورا را داشته باشد.
به گزارش ایلنا، در ادامه دو فوریت این لایحه به رای گذاشته شد که با مخالفت اعضای شورای شهر روبرو شد. در ادامه یک فوریت این لایحه با موافقت اکثریت اعضای شورای شهر تهران رای آورد.