خبرگزاری کار ایران

سرپرست معاونت کاربران و تنظیم‌گری اجتماعی ساترا:

دولت در حوزه رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر تنها ساترا را به رسمیت می‌شناسد/ در دولت سیزدهم؛ اختلافی وجود ندارد

دولت در حوزه رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر تنها ساترا را به رسمیت می‌شناسد/ در دولت سیزدهم؛ اختلافی وجود ندارد
کد خبر : ۱۲۵۹۶۱۳

محمدصادق افراسیابی، سرپرست معاونت کاربران و تنظیم‌گری اجتماعی سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت‌و تصویر فراگیر (ساترا)، با اشاره به اتصال این سازمان به درگاه ملی مجوزهای کشور، ساترا را مسئول صدور مجوز و نظارت بر رسانه‌های صوت‌و تصویر فراگیر دانست.

به گزارش خبرنگار ایلنا، واگذاری شبکه نمایش خانگی به صداوسیما از همان ابتدا با موافقت و مخالفت‌های بسیاری همراه بود و به همین دلیل حساسیت‌های زیادی نسبت به عملکرد ساترا به عنوان نهاد ناظر بر محتوای این رسانه، وجود داشت و نگرانی‌هایی چون شکست شبکه نمایش خانگی به دلیل سیاست‌های ساترا مطرح بود که منجر به ایجاد حواشی بسیاری برای شبکه نمایش خانگی شد و در نهایت شاهد بودیم که به تازگی چند پلتفرم به عدم رعایت قانون در پخش محتواهای تولیدی متهم شدند.

همین مسئله انتقادات بسیاری را متوجه عملکرد نهاد ناظر بر شبکه نمایش خانگی کرد. محتوای این انتقادات صداوسیما را رگولاتوری بی‌طرف برای شبکه نمایش خانگی نمی‌دانست و بر لزوم بازگشت این رسانه به وزارت ارشاد تأکید داشت تا جایی که حتی مسئولان وزارت ارشاد نیز به این نکته تأکید کردند و رییس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی این سازمان، طی گفتگویی وزارت فرهنگ و ارشاد را مسئول تنظیم‌گری در حوزه محتوای سمعی و بصری دانست.

اما نکته جالب توجه در این بین تأکید مسئولان صداوسیما بر تعامل دولت با ساترا بود که درنهایت این تناقضات شبهات بسیاری را به وجود آورد و ادامه‌ی شبهات با نامه معاونت حقوقی ریاست جمهوری به پیمان جبلی و تأکید بر جایگاه تنظیم‌گری «ساترا» به پایان رسید.

با محمدصادق افراسیابی (سرپرست معاونت کاربران و تنظیم‌گری اجتماعی) درباره مسئولیت صدور مجوز و تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی و نظارت بر آن گفتگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید:

 افراسیابی درباه چالش‌های موجود در نظارت بر این نهاد به ایلنا گفت: فارغ از تمام چالش‌های نظری و مباحثی که گاهی در رسانه‌های جمعی و فضای مجازی مشاهده می‌شود، دولت در حوزه صدور مجوز و نظارت رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر تنها ساترا را به رسمیت می‌شناسد و در سامانه درگاه ملی مجوزها (https://g4b.ir) تنها سازمان صدا و سیما به عنوان متولی صدور مجوز رسانه صوت و تصویر فراگیر معرفی شده است.

وی افزود: مجلس شورای اسلامی در اردیبهشت امسال، قانونی را برای تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار به دولت ابلاغ کرد و بر همین اساس دولت، سامانه درگاه ملی مجوزها را برای تسهیل در صدور مجوزهای کسب و کار افتتاح کرده است.

افراسیابی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون درگاه ملی مجوزها به مرجعی برای صدور مجوز، تبدیل شده است و نمایش مجوزهای مربوط به یک دستگاه در این سامانه بدین معناست که تمام مراحل لازم برای تایید این مجوز از طریق کارگروه مربوطه در دولت انجام شده است.

وی افزود: ساترا هم اکنون به این درگاه متصل است و تاکنون ۵ نوع مجوز برای سازمان صدا و سیما در دو نوع موقت و دائم به رسمیت شناخته شده است که فعالیت صدور این مجوزها همگی در ساترا انجام می‌شود.

سرپرست معاونت کاربران و تنظیم‌گری اجتماعی خاطرنشان کرد: وقتی اشخاص به درگاه ملی مجوزهای کشور مراجعه می‌کنند با جستجوی سازمان صدا و سیما جمعا ۱۰ مورد را مشاهده می‌کنند که این ۱۰ مورد شامل ۵ نوع فعالیت در ۲ نوع مجوز قطعی و غیر قطعی است.

وی افزود: این مجوزها شامل فعالیت رسانه کاربر محور، رسانه صوت و تصویر فراگیر خبری و اطلاع‌رسانی، فعالیت رسانه آوا و نوا، فعالیت رسانه نمایشی و فعالیت رسانه آموزشی است که البته گفتگوهایی برای واگذاری مجوز رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر خبری به معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جریان است و منتظر نهایی شدن نتیجه‌ی گفتگوها هستیم.

افراسیابی در پایان بار دیگر با اشاره به مسئولیت صدور مجوز و نظارت ساترا بر رسانه‌های صوت‌و تصویر فراگیر گفت: در دولت سیزدهم هیچ اختلافی در زمینه مسئولیت ساترا وجود ندارد و ساترا با دولت تعامل خوبی دارد. البته این تعامل واقعا دو طرفه است و نتایج آن بعد از نهایی شدن نتیجه‌ی جلسات گفتگو با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای جامعه روشن خواهد شد که البته این گفتگوها در یکسری حوزه‌های خاص مانند حوزه رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر خبری در جریان است و تکلیف نمایش خانگی مانند گذشته روشن است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز