خبرگزاری کار ایران

تأکید استاندار لرستان بر تغییر الگوی کشت در استان/بی‌رحمانه از چشمه‌ها و آب‌های زیرزمینی استفاده کردیم

تأکید استاندار لرستان  بر تغییر الگوی کشت در استان/بی‌رحمانه از چشمه‌ها و آب‌های زیرزمینی استفاده کردیم
کد خبر : ۱۲۵۱۷۵۸

استاندار لرستان به تاکید بر تغییر الگوی کشت در استان ، گفت : باید برای مدیریت منابع آب تدبیری اساسی اندیشیده شود؛ تحقیقات بسیار خوبی در حوضه آبی استان انجام شده و باید این موضوع ادامه پیدا کند.

به گزارش ایلنا ،  فرهاد زیویار در جلسه شورای حفاظت از منابع آب لرستان با اشاره به تغییر شرایط آبی در استان ، اظهار کرد: بخشی از این تغییرات انسانی و برخی نیز طبیعی است و این در حالی است که نذورات جوی نیز کم شده و متاسفانه بی‌رحمانه از چشمه‌ها و آب‌های زیرزمینی استفاده کرده و می‌کنیم در حالیکه پیشینیان اینگونه با این منابع برخورد نمی‌کردند.

وی با بیان اینکه سابق بر این ۲۰ درصد جمعیت شهری و ۸۰ درصد جمعیت روستایی در لرستان داشتیم، افزود: کشت محصولات دیم در استان انجام می‌شد نه موتور پمپاژی بود نه سدی و نه ذخیره آبی، البته منظور این نیست که نباید استفاده کنیم اما باید بهینه استفاده شود.

استاندار لرستان با اشاره به اینکه جمعیت استان افزایش یافته و نوع استفاده تغییر کرده و آب از منابع زیرزمینی استحصال می‌شود، گفت: در لرستان کشت برنج شایع نبود؛ افراد برخی از مناطق که کنار چشمه‌سارها بودند مبادرت به کشت محصولاتی نظیر برنج می‌کردند؛ درست است که با برنج‌کاری زندگی و معاش مردم تغییر می‌کند اما این مضووع سبب از بین رفت آب می‌شود و باید پاسخگوی آیندگان باشیم.

زیویار افزود: در حال حاضر در برخی مناطق استان شاهد افت شش متری آب هستیم و چنانچه این روند ادامه پیدا کند با بحران آب مواجه می‌شویم و این کمبود نیز جنگل‌های زاگرس را تحت شعاع قرار داده است.

وی با انتقاد از اینکه منابع آب در استان مدیریت نشده است، بیان کرد: باید برای مدیریت منابع آب تدبیری اساسی اندیشیده شود؛ تحقیقات بسیار خوبی در حوضه آبی استان انجام شده و باید این موضوع ادامه پیدا کند.

نماینده عالی دولت در استان با بیان اینکه همه کشاورزان چشم‌انتظار آب سد ایوشان هستند، گفت: متاسفانه شاهد خشک شدن چشمه‌های لرستان و شهر خرم‌آباد از چشمه کیو هستیم و این درحالیست که سد ایوسان ۴۰ کیلومتر با مرکز استان فاصله دارد و باید کارهای تحقیقاتی و پژوهشی که انجام شده به کار گرفته شود تا فکری به حال شهرستان‌های استان از جمله کوهدشت، چگنی و بیرانشهر کنیم.

زیویار با بیان اینکه طی هفت ماه گذشته پیگیر سد معشوره بودیم تا با احداث آن زمین‌های کشاورزی کوهدشت، دلفان، چگنی و پلدختر مشروب شوند، گفت: احداث این سد، زندگی یک میلیون نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد و بیش از ۵۰ هزار هکتار زمین در کوهدشت، رومشکان، دلفان، چگنی و پلدختر را مشروب خواهد کرد و تحولی اقتصادی در استان ایجاد خواهد کرد.

 استاندار لرستان با تاکید بر تغییر الگوی کشت در لرستان، تصریح کرد: با توجه به شرایط استان ضرورت دارد مدیریت منابع آب صورت گیرد و باید در امر آب فرهنگسازی صورت گیرد.

زیویار خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم فقط گذران وقت داشته باشیم خیانت به کشور و آیندگان است و نیاز است به این هشدارها توجه کنیم.

وی تاکید کرد: سال آینده الگوی کشت در لرستان باید تغییر پیدا کند و نمی‌توان تنها با نیروی قهریه جلوی این موضوع را بگیریم و در این راستا نیازمند همکاری مردم هستیم.

استاندار لرستان بیان کرد: کارگاه سد معشوره در حال تجهیز است و در یک بازه بین سه تا پنج سال به نتیجه خواهد رسید تا بخشی از مشکلات آبی استان مرتفع شود.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز