استاندار تهران در نشست خبری؛
تهران سرریز آسیبهای اجتماعی کشور است/بهرهبرداری از ۱۱۱۳ پروژه با اعتبار ۳۶۰۰ میلیارد تومانی در تهران
استاندار تهران با بیان اینکه اوایل انقلاب امید به زندگی ۵۴ سال بود، گفت: اکنون این آمار برای خانمها ۷۶ سال و برای آقایان ۷۸ سال است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری انوشیروان محسنی بندپی (استاندار تهران) با اصحاب رسانه به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در استانداری تهران برگزار شد.
محسنی بندپی در این نشست با بیان گرامیداشت چهلمین سال انقلاب اسلامی عنوان کرد: امروز نظام جمهوری اسلامی ایران شرایطی را فراهم کرده که کشور ما که روز به روز از ابعاد مختلف توسعه برخوردار شود. چهلمین سال انقلاب سال بالندگی، بلوغ و ارتقا بخشیدن به خدمات به آحاد جامعه است. در ابعاد مختلف و علیرغم اقدامات خصمانه که از بدخواهان و دشمنان شاهد بودهایم، توانستیم موفقیتهایی را کسب کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه سلامت اقدامات بسیار ارزشمندی صورت گرفته است. به عنوان مثال امید به زندگی در اوایل انقلاب ۵۴ سال بوده و الان برای خانمها ۷۶ سال و برای آقایان ۷۸ سال است. همچنین در تامین و خودکفا کردن محصولات استراتژیک، دارو، آب سالم، خدمات گاز رسانی و... اقدامات بسیار ارزشمندی توسط نظام جمهوری اسلامی صورت گرفته است.
بندپی اضافه کرد: برخی علیه نظام تبلیغ میکنند که این نظام کارآمدی لازم را ندارد. همین که امروز این فضا فراهم شده تا ما با اصحاب رسانه به بحث و گفتگو بنشنیم، نشاندهنده اقدامات جمهوری اسلامی است.
استاندار تهران بیان کرد: ما در همه حال به قوانین و تعهدات خود در برجام عمل کردیم اما علیرغم همه این اقدامات باز میبینیم که توطئهها علیه ایران متوقف نمیشود. چیزی که آنها مورد هدف دارند ایجاد یاس در کشور است اما ما باید با ایستادگی عهدهدار این مسئولیتها باشیم تا رفاه و آسایش را برای مردم ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه ما در در تولید علم نشان دادهایم جوانان مستعدی داریم، گفت: جوانان مستعد ما در ابعاد مختلف علمی در منطقه رتبههای اول و در برخی مواقع رتبههای دوم را کسب کردهاند. این نشان میدهد ما جوانان مستعد و با انگیزهای داریم که توانستند کشور را به سطح خوبی برسانند.
او افزود: به دلیل اینکه ۱۷ درصد جمعیت کشور در استان تهران هستند و به دلیل اینکه بیشترین مطبوعات و سیایتمداران در تهراناند، همچنین بیش از ۱۷ هزار کارخانهجات و ۶۰ شهرک صنعتی را در تهران شاهد هستیم. علاوه بر اینها متمرکز شدن پژوهشگاهها در تهران موجب اهمیت این استان شده است. همانطور که رییس جمهور گفت باتوجه به ویژگیهایی که تهران دارد باید بتوانیم با بهرهگیری از ظرفیتها شرایطی را فراهم کنیم که چهره خوبی از تهران در توسعه شاخصهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را شاهد باشیم بر همین اساس در سازمان برنامه بودجه به این نتیجه رسیدیم که پنج کار شاخص را انجام دهیم.
وی افزود: تدوین اسنادی ازجمله تدوین سند آمایش استان تهران، تدوین سند توسعه، تدوین سند کاهش آسیبهای اجتماعی، سند بودجه ریزی عملیاتی جز مهمترین اقدامات استان تهران بوده است است. همچنین سامانه نظارتی که پایش و رصد کارهای استانداری تهران را انجام میدهد تا بتوان با مردم ارتباط نزدیکتری با مردم برقرار کرد.
محسنی بندپی با اشاره به مهمترین پروژههایی که قرار است در ایام دهه فجر به بهرهبرداری برسند، گفت: به طور کل در ایام فجر ۱۱۱۳ پروژه در تهران به بهرهبرداری خواهند رسید که ۳۶۰۰ میلیارد تومان برای آنها اعتبار در نظر گرفته شده است. ازجمله این اقدامات میتوان به ۲۲۹ تخت بیمارستانی، ۵۸۵۷ واحد مسکن مهر، احداث ۴۲۹۵ متر مربع بوستان روستایی، احداث بزرگترین پایانه گل و گیاه در ورامین که ۵۹ هزار و ۳۲ متر گلخانه هستند، احداث ۹ واحد هتل، ۲۷۶ کلاس درس، ۱۵۲ هزار ۵۴۶ مجتمع فرهنگی ورزشی مورد افتتاح قرار گرفت.
وی بیان کرد: در کنار اینها خط ۶ متروی تهران به اسلامشهر با پیمانکاری قرارگاه خاتم نیز انجام خواهد شد که ۱۲۰۰ میلیارد تومان بودجه به این کار اختصاص داده شده است.
بندپی اضافه کرد: در کنار تمام پروژههایی که به آنها اشاره کردم فاز شش شهرک پردیس نیز کلنگزنی خواهد شد. ما تلاش میکنیم توسعه زیرساختها در ابعاد مختلف فراهم شود تا در ارتقاء در خدمات زیربنایی و مسائلی از این قبیل نقش داشته باشیم.
او اضافه کرد: رشد جمعیت در تهران نسبت به سایر استانها چشمگیرتر است. هرساله 20 درصد به جمعیت دانشآموزان تهران اضافه خواهد شد. به همین جهت نیاز به کلاسهای آموزشی را احداث کردیم. ناگفته نماند در خصوص شهرستانهای استان تهران لازم است ما یک نگاه سریعتر و کاربردیتر در جهت توسعه داشته باشیم.
او با اشاره به احداث شرکت کاله جهت اشتغالزایی گفت: در حال حاضر شرکت کاله با شرکای آلمانی یک واحد صنعتی در شهریار با عنوان پالایشگاه شیر احداث کرده کرده که بالغ بر 70 درصد کار تاکنون پیش رفته است. همچنین معاون اقتصادی ما نیز در پیشبرد این پروژه حضور دارد. حدود 500 میلیارد ریال برای ایین پروژه سرمایهگذاری شده است که امیدواریم شش ماه دیگر شاهد افتتاح آن باشیم. این پروژه میتواند نقش خوبی در ظرفیت اشتغال را عهدهدار باشد.
استاندار تهران در ادامه در پاسخ به سوالات خبرنگاران با اشاره به وضعیت حمل و نقل تهران گفت: ما به کمک شهرداری تهران دو یا سه کار محوری را در زمینه حمل و نقل دنبال میکنیم که امیدواریم نتیجه آن به زودی حاصل شود. با توجه به اینکه شهر تهران در نگهداری از آلایندهها مستعد است و تبادل باد در آن به طور معمول خیلی کم پیش میآید و از طرف دیگر 200 هزار خودروی دیزلی در حمل و نقل شهر تهران قرار دارند از این رو بنا داریم طی یک برنامه پنج ساله که مقرر شده نسبت به بازسازی و نوسازی شرایط حمل و نقل تهران اقدام کنیم.
او در خصوص احداث خط ریلی مترو به شهرستانهای استان تهران گفت: مدنظر ما این است که در ورامین و قرچک خط ریلی مترو را بکشانیم و به ما قول دادهاند که تا 15 اسفند ماه مطالعات لازم برای ایجاد خط ریلی در شهرستانهای ملارد، شهریار، شهرقدس انجام شود تا سال 98 به مراحل اجرایی آن برسیم.
او در خصوص سرانه تخت بیمارستانها توضیح داد: ما در حال حاضر یک افق را در نظر داریم که 100 تخت بیمارستان برای منتها علیه غرب تهران فراهم شود همچنین در شهریار، ملارد و ورامین بیمارستانهایی را در دست احداث داریم. ما تا سال 98، دو هزار تخت بیمارستانی را تحویل خواهیم داد و 19 بیمارستان را در دست احداث خواهیم داشت.
بندپی اضافه کرد: من به همه شهرداریها و دهیاریهای استان تهران تاکید میکنم نسبت به پایان کار خود مناسبسازی در همه محیطهای ورزشی، فرهنگی و اجتماعی را رعایت کنند.
استاندار تهران در خصوص بوی نامطبوع تهران گفت: در مورد این مسئله تحقیقات زیادی صورت گرفت و ما همان لحظه بررسی در بخش گاز استان تهران را در دستور کار داشتیم که در منطقه یافت آباد شاهد افزایش این بو بودیم. تنها موردی که بیشتر ما را مجاب کرد بوی مواد مرکاپتان بوده که این مواد در برخی از صنایع پلاستیکسازی استفاده میشود. در هر صورت نسبت دادن این بو به مواد شیمیایی مرکاپتان بیشتر بوده و ریزش یک بشکه 200 لیتری آن میتواند پنج تا شش ساعت یک منطقه را درگیر کند. از این رو همه موارد در خصوص بوی بد تهران رد شدند.
وی ادامه داد: ما در حال حاضر بیشتر نگران بوی نامطبوع مسیر حرم امام خمینی(ره) تا فرودگاه امام هستیم. در مسیر شمال این اتوبان کشتارگاههایی داریم که پساب آنها بوی نامطبوعی تولید میکند. همچنین وجود کارخانجات لبنی و چرمسازیها در تشدید این بو بیتاثیر نیستند. علاوه بر اینها در پایین دست اتوبان ما آرادکوه را داریم که جایگاه زبالهها است. باید در رفع پسماندهای آرادکوه در تهران یک فکر علمی صورت بگیرد از آنجا که این منطقه برای ما بسیار حائز اهمیت است 70 میلیارد تومان برای این کار اعتبار در نظر گرفتیم که تاکنون 50 درصد آن تخصیص پیدا کرده است تا بتوانیم از این طریق یک کار علمی مفید برای رفع بوی نامطبوع پیدا کنیم.
بندپی در رابطه با حاشیهنشینی در تهران و جمعیت کودکان کار توضیح داد: تهران به عنوان سرریز آسیبهای اجتماعی کشور است. در طی دو مرحلهای که کودکان کار جمعآوری شدند حداقل 65 درصد آنها اتباع بودهاند. ما سعی داریم برای کودکانی که بیش از سه بار شناسایی و پذیرش میشوند، شرایطی را فراهم کنیم تا در مراکز شبه خانواده قرار بگیرند تا مورد حمایت و سرپرستی واقع شوند.
محسنی بندپی درباره چشمه آبعلی گفت: چشمه آبعلی یکی از محیطهای تاریخی است که برای حفظ و نگهداری از آن تلاش میکنیم و اقداماتی در دستور کار داریم. همچنین مسئله دانشگاه آزاد مورد بررسی قرار گرفت و شیب این دانشگاه هم مورد ارزیابی ما قرار گرفته است.
وی در خصوص واردات گوشت قرمز توضیح داد: ما برای محیطهای عمومیتر مانند پادگانها، دانشگاهها، سازمانهای اداری و عمومی واردات گوشت قرمز را به صورت جداگانه درنظر داریم تا مردم شهر بتوانند راحتتر دستیابی به گوشت قرمز داشته باشند تا دیگر شاهد صفهای طولانی گوشت در تهران نباشیم.