دبیر سندیکای شرکتهای ساختمانی در پاسخ به ایلنا:
پیمانکاران ایرانی از سوریه خارج شدند/ ترکها جای مهندسان ایرانی را در بازارهای جهانی گرفتند
دبیر سندیکای ساختمانی گفت: چیزی حدود ۶ الی ٧ شرکت ایرانی در سوریه فعال بودند که در حال حاضر نفرات و نیروهای ایرانی از سوریه خارج شدند. بخشی از مطالبات پیمانکاران و شرکتهای ایرانی در سوریه باقی مانده البته از قبل شرکتها توانستند تجهیزات خود را از سوریه خارج کنند .
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، ایرج گلابتونچی، دبیر سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران در نشست خبری همایش ملی سالیانه انجمن علمی بینالمللی بتن -(ACI) شاخه ایران و کنفرانس ملی بتن و زلزله با اشاره به حضور شرکتهای ایرانی در خارج از کشور و وضعیت صادرات خدمات فنی و مهندسی اظهار داشت: از سال ١٣٧۴ تا به امروز میزان فعالیت شرکتها و پیمانکاران ایرانی در بازارهای جهانی ٣۵ میلیارد دلار بودهاست.
وی درباره آخرین وضعیت شرکتهای ایرانی و پیمانکاران ایرانی در سوریه گفت: چیزی حدود ۶ الی ٧ شرکت ایرانی در سوریه فعال بودند که در حال حاضر نفرات و نیروهای ایرانی از سوریه خارج شدند. بخشی از مطالبات پیمانکاران و شرکتهای ایرانی در سوریه باقی مانده البته از قبل شرکتها توانستند تجهیزات خود را از سوریه خارج کنند .
دبیر سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران در پاسخ به سوال ایلنا درباره کاهش صادرات خدمات فنی و مهندسی ادامه داد: همانطور که گفته شد در یک بازه حدود سه دهه گذشته توانستیم ٣۵ میلیارد دلار قرارداد در کشورهای مختلف دنیا منعقد کنیم اما شیب صادرات خدمات فنی و مهندسی از سال ١٣٩٠ کم و دوباره شیب صعودی از سال ١٣٩۵ آغاز شد و توانستیم ٢ میلیارد دلار قرارداد با عراق منعقد کنیم اما این قراردادها با جنگ داخلی عراق و کرونا کم شد تا اینکه از سال ١۴٠١ این روند دوباره افزایشی شد.
گلابتونچی در پاسخ به سوال دیگر ایلنا مبنی بر اینکه در این مدت کدام کشور توانست جای ایران را در بازارهای جهانی بگیرد، افزود: ترکها توانستند جای ایران را در بازار عراق بگیرند به طوریه در شرایطی که حجم قرارداد ایران در عراق ٢ میلیارد دلار بود ارزش قرارداد ترکیه در این بازار به ٢۴ میلیارد دلار میرسید و در واقع دیپلماسی اقتصادی ترکها از ما بیشتر بودند و در حال حاضر هم در بازار روسیه بازیگر اصلی ترکها هستند.
وی در پاسخ به سوال دیگر ایلنا با اشاره به تعیین تکلیف مطالبات پیمانکاران ایرانی در اقلیم کردستان تاکید کرد: از ٢ میلیارد دلار از قراردادهای شرکت های ایرانی در عراق ٧٠٠ میلیون دلار مربوط به اقلیم کردستان و سلیمانیه بوده که ٣٨ شرکت ایرانی ۵٧ پروژه در این منطقه داشتند و مشکلات در این منطقه از جمله جنگ داخلی و اختلاف در توزیع بودجه منجر به توقف کار شرکتهای ایرانی در اقلیم شد و حدود ۵٠٠ میلیون دلار مطالبات شرکتهای ایرانی در اقلیم باقی مانده است.
همچنین در ادامه این نشست، «مصطفی احمدوند» رئیس مرکز تحقیقات بتن ایران با اشاره به آلودگی ناشی از فعالیت کارخانههای سیمان در کشور، اظهارداشت: با توجه به این مسئله، برای اولین بار سیمان در مقیاس آزمایشگاهی که فاقد co2 است، تولید شده که همزمان با برگزاری همایش ملی بتن و زلزله رونمایی میشود.همچنین درباره معضل نخالههای ساختمانی در کشور باید گفت که با توجه به اثرات مخرب رها کردن نخالهها و زبالههای ساختمانی بر محیط زیست کشور، زیرساختهای تولید بتن بازیافتی از نخالههای ساختمانی فراهم شده است. وی ادامه داد: توسعه همکاریهای نهادهای مردمی و مراکز آموزشی در سه حوزه صنعت، حکمرانی خوب و نهادهای مردمی و تصویب قوانین و مقررات می تواند در این زمینه نقش مهمی را ایفا کند و ارتقای کیفیت ساخت و سازهای بتنی از طریق استفاده از سرمایه های انسانی توانمند در اقصی نقاط کشور ضروری است.
احمدوند تاکید کرد: امروز دغدغه و چالش جامعه مدنی فرهنگی فنی و مهندسی رشتههای عمران کشور، توانمندسازی سرمایه های انسانی در این حوزه بهمنظور ارتقای کیفیت تولید بتن و کنسرسیوم ساخت و سازهای بتنی سبز بادوام و مقاوم است، بتن سبز با دوام باید مقاومت خود را در دو محیط فعال خورنده از جمله آب و هوای مضر سواحل خلیج فارس و سیستم های فاضلاب با حفظ محیط زیست و این در محیط غیرفعال در برابر زلزله، آتش سوزی و پدافند غیر عامل به خوبی خود را نشان دهد.