در گفتوگو با ایلنا عنوان شد:
قطعی برق بازار مرغ را مختل میکند/ تامین برق کشتارگاهها کفایت نمیکند
رئیس هیات مدیره انجمن کشتارگاههای صنعتی طیور کشور گفت: کشتارگاهها ماهانه ۲۵۰ تا ۲۶۰هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید و عرضه میکنند و قطعی برق این واحدهای صنعتی میتواند افزایش قیمت گوشت مرغ و اختلال در بازار آن را در پی داشته باشد.
یوسف رمضانی، رئیس هیات مدیره انجمن کشتارگاههای صنعتی طیور کشور در گفتوگو با خبرنگار ایلنا از قطعی برق در کشتارگاهها خبر داد و گفت: کشتارگاههای طیور سراسر کشور از ۲۰ روز پیش تاکنون با مشکل قطعی برق روزانه روبهرو هستند، در برخی نقاط این قطعی از پیش اعلام شده و در برخی دیگر یکباره و ناگهانی است و هر بار قطعی دو ساعت تا چهار ساعت طول میکشد این در حالی است که کشتارگاههای طیور وظیفه تامین گوشت مرغ مصرفی کل کشور را بر عهده دارند، ماهانه ۱۴۰میلیون تا ۱۵۰میلیون قطعه جوجهریزی در کشور انجام میشود و در ماه ۲۵۰هزار تن تا ۲۶۰هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید و این گوشتها ۵ تا ۷ هر روز صبح در فروشگاههای سراسر کشور عرضه میشود.
وی افزود: فعالیت کشتارگاهها شامل کشتار، بستهبندی، قطعهبندی و عرضه در بازار میشود؛ در کشتارگاه سردخانه و سیستم تصفیه آب اهمیت بسیاری دارند و اینها به هنگام قطعی برق با ژنراتورهای بزرگ روشن نگه داشته میشوند اما برق حاصل از ژنراتور برای تامین برق کشتارگاهها به هنگام قطعی کفایت نمیکند و برق ژنراتور تنها میتواند خط کشتار را فعال نگه دارد و قادر به تامین برق سردخانه و تصفیهخانه نیست، ضمن اینکه بخشی از گازوئیل موردنیاز ژنراتور از سوی دولت تامین میشود اما بخشی دیگر باید به صورت آزاد و با قیمت ۱۵۰۰۰ تومان در هر لیتر خریداری شود.
رمضانی ادامه داد: همچنین آبی که در کشتارگاهها مصرف میشود در هر شبانهروز برابر با ۳۰۰ هزار تا ۴۰۰هزار لیتر است، این آب باید ابتدا تسویه و بعد به چاهها و کارخانهها ارسال شود بنابراین امکان خاموشی سیستم پیچیده تصفیهخانه حتی برای یک ساعت در کل سال وجود ندارد.
رئیس هیات مدیره انجمن کشتارگاههای طیور خاطرنشان کرد: این شرایط تنها محدود به کشتارگاههای طیور نمیشود و کشتارگاههای دام نیز در همین اوضاع به سر میبرند.
وی تصریح کرد: با این حال صنعت در تلاش است با تغییر ساعات کشتار بحران را مدیریت کند و علاوه بر این در استان مازندران با توجه به جایگاهی که این استان در تامین مرغ کشور دارد شورای امنیت و ستاد بحران ورود و جلساتی برگزار کردند تا کشتارگاهها از قطعی برق مستثنی شوند با این حال این موضوع فعلا صورت اجرایی به خود نگرفته است.
رمضانی گفت: استان مازندران روزانه حدود ۶۰۰ تن گوشت مرغ به تهران عرضه میکند.
وی یادآور شد: کاهش تولید مرغ میتواند به سوءاستفاده افراد سودجو از شرایط بحرانی، افزایش قیمت گوشت مرغ و اختلال در بازار بینجامد، اکنون قیمت مرغ پایین است و تولید آن برای مرغداران توجیه اقتصادی ندارد و در این شرایط آنها با کمبود برق هم در کشمکش هستند.