اختصاص ۴۰ درصد سود شرکتهای پالایشگاهی به پروژهای کیفیسازی

مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران بر تدوین برنامه راهبردی دقیق برای تحقق چشمانداز صنعت پالایش تأکید کرد و گفت: اجرای سیاستهای جدید برای جذب سرمایهگذاری، ایجاد امنیت انرژی و بهبود کارایی زنجیره تأمین امری ضروری است و باید با تمرکز بر پروژههای اولویتدار و تسهیل شرایط سرمایهگذاری، مسیر توسعه صنعت پالایش تسریع شود.
به گزارش ایلنا شهلا لونی در نشست تخصصی «معرفی فرصتهای سرمایهگذاری صنعت پالایش و پتروپالایش» در رویداد تحول در سرمایهگذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران، به شاخصهای اقتصادی کشور اشاره و اظهار کرد: سهم صنعت پالایش در اقتصاد ملی حدود ۱۴ درصد برآورد شده و بیش از ۱۰۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و تعداد زیادی اشتغال غیرمستقیم به واسطه فعالیتهای این بخش ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه با توجه به زنجیره گسترده و یکپارچه تأمین، ۱۰ پالایشگاه فعال در کشور نقش بسزایی در تأمین فرآوردههای نفتی دارند، افزود: شرکتهای آبادان، ستاره خلیجفارس و اصفهان در صدر تولید فرآوردههای نفتی قرار دارند. با این وجود، برخی چالشها مانند محدودیتهای مالی و نوسانات اقتصادی مانع از پیشرفت مطلوب طرحهای توسعهای شدهاند بهگونهای که تاکنون تنها ۹ درصد از پروژههای تعریفشده به مرحله اجرایی رسیدهاند و بسیاری از طرحهای بزرگ با مشکلات تأمین منابع مالی مواجه هستند.
مدیر سرمایهگذاری شرکت ملی پالایش و پخش قرآوردههای نفتی بر تدوین برنامه راهبردی دقیق برای تحقق چشمانداز صنعت پالایش تأکید کرد و گفت: مطابق با اسناد بالادستی و سیاستهای برنامه هفتم توسعه، ارتقای ظرفیت پالایشی، توسعه زیرساختهای ذخیرهسازی و افزایش تنوع تولید از مهمترین محورهای این برنامه است. همچنین، اجرای سیاستهای جدید برای جذب سرمایهگذاری، ایجاد امنیت انرژی و بهبود کارایی زنجیره تأمین ضروری است.
لونی با اشاره به اینکه بر اساس برنامههای پیشبینیشده، تولید بنزین کشور باید به ۱۲۹ میلیون لیتر در روز و تولید نفتگاز به ۱۳۰ میلیون لیتر افزایش یابد تا نیاز داخلی بهصورت پایدار تأمین شود، گفت: در این زمینه پیشنهاد شده است که با تمرکز بر پروژههای اولویتدار و تسهیل شرایط سرمایهگذاری، مسیر توسعه صنعت پالایش تسریع شود.
وی در پایان یادآور شد: انتظار میرود که با اجرای سیاستهای عملیاتی و افزایش همکاری میان بخشهای دولتی و خصوصی، صنعت پالایش بتواند افزون بر تأمین نیاز داخلی، نقش مؤثرتری در بازارهای صادراتی ایفا کند.
اختصاص ۴۰ درصد سود شرکتهای پالایشگاهی به پروژهای کیفیسازی
محمدعلی دادور، معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران نیز در این نشست با بیان اینکه هرساله ۴۰ درصد سود شرکتهای پالایشگاهی به پروژههای کیفیسازی اختصاص مییابد، بیان کرد: آمادگی همکاری با سرمایهگذاران در زمینه اجرای پروژههای کیفیسازی را داریم و این پروژهها نقش مؤثری در کاهش آلودگی در سطح کشور دارد.
وی با اشاره به اینکه شاهد ناترازی سوخت در کشور هستیم، تأکید کرد: تولید بیشتر تنها راه چاره مقابله با ناترازی نیست و باید رویکرد بهینهسازی مصرف نیز در دستور کار قرار گیرد تا فرآیند تأمین و توزیع سوخت کشور به بهترین شکل ممکن انجام شود.
ضرورت حرکت به سمت بهینهسازی مصرف
جواد بهشتی، مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران نیز در این نشست با بیان اینکه شاهد افزایش روند مصرف فرآوردههای نفتی هستیم، تصریح کرد: رویکرد صنعت پالایش باید به سمت بهینهسازی مصرف باشد، همچنین صنعت پالایش دارای ظرفیتهای بسیاری است که باید از این ظرفیتها بهدرستی بهره ببریم.
سهم ۱۴ درصدی پالایشگاه تهران از پالایش نفت خام
عباس محسنی نیکوگفتار، مدیرعامل پالایشگاه تهران نیز در ادامه نشست با بیان اینکه سال ۱۴۰۴ سال سرمایهگذاری برای تولید است، بیان کرد: برای انجام یک سرمایهگذاری موفق باید چهار موضوع و رویکرد مهم ازجمله تأمین منابع، استفاده از فناوری نوین، تعیین بازار هدف و مجوزهای لازم برای انجام سرمایهگذاری در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه پالایشگاه تهران با ظرفیت پالایش روزانه ۲۵۰ هزار بشکه نفت خام، سهم ۱۴ درصدی در پالایش نفت خام کشور دارد، افزود: این پالایشگاه حدود ۵۰ درصد سوخت هوایی و ۶ درصد از بنزین کشور را تولید و تأمین میکند.
مدیرعامل پالایشگاه تهران با بیان اینکه پروژه کیفیسازی نفتکوره در پالایشگاه تهران از پروژههای اقتصادی بسیار مهم و در دست اقدام این پالایشگاه است، اظهار کرد: هدف از اجرای این پروژه الزامهای قانونی و زیست محیطی و موضوعهای اقتصادی است. تأمین سوخت پاک برای نیروگاههای کشور، جلوگیری از آلودگی هوا، توسعه سبد محصولات پالایشگاهی، رعایت قوانین بینالمللی و زیست محیطی ازجمله عوامل مهم برای اجراسازی پروژه کیفیسازی نفتکوره در پالایشگاه تهران است.