اوج ساخت و ساز اوایل دهه ٩٠ نباید تکرار شود/ احتمال بحرانی شدن قطعی برق و آب
شهردار سابق تهران با بیان اینکه وضعیت شهرسازی امروز به این گونه است که پول میدهند و تخلف میکنند، اظهار داشت: نباید به اوج ساخت و ساز مسکن در اوایل دهه ٩٠ برسیم وگرنه قطعی برق و آب بحرانی میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، پیروز حناچی، شهردار سابق تهران در نشست خبری همایش ملی سالیانه انجمن علمی بینالمللی بتن -(ACI) شاخه ایران و کنفرانس ملی بتن و زلزله با اشاره به انتخابات نظام مهندسی و ضرورت برگشت این نهاد مردمی به جایگاه و شأن خود اظهار داشت: باید بتوانیم مشارکت را در انتخابات نظام مهندسی افزایش دهیم و تاخیر در برگزاری انتخابات طبق قانون جزو اختیارات وزیر راه و شهرسازی بوده و کاملا قانونی است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر، ٧٠ درصد اعضای نظام مهندسی ساختمان با صندوق انتخابات قهر کردند و باید کاری نظام مهندسی ساختمان باید به جایگاه اصلی خود برسد و دوباره اعضا به عضویت در این صندوق افتخار کنند. امروز اعضا به این دلیل از صندوق قهر کردهاند که بود و نبود خود را در نظام مهندسی ساختمان را موثر نمیدانند.
شهردار سابق تهران در پاسخ به سوال ایلنا درباره عدم رعایت مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی در دوره شهرداری فعلی، درباره ممنوعیت تراکم فروشی و محدودیت ساختمان ساختمانهای بلند، گفت: اصلیترین وظیفه شهرداری، شورای شهر و نظام مهندسی این است که براساس قانون عمل کنند و این موضوع در طرح جامع و طرح تفصیلی به صراحتا آمده است اما الان وضعیت این گونه شده که پول میدهیم و خلاف میکنیم اساسا وظیفه شورای شهر است که بودجه شهرداری و این موضوعات را مدیریت کند. وقتی در این موضوعات چنین اتفاقات ناخوشایندی رخ میدهد بنابراین امکان وقوع هر اتفاق ناخوشایند دیگری هم وجود دارد.
حناچی تاکید کرد: بسیاری از این ساختمان های ناخوش فرم امروز در شهر تهران بالا آمدهاند، اوایل دهه ٩٠ مجوز ساخت گرفتند.
وی با بیان اینکه موضوع سازمان نظام مهندسی ساختمان به هیچ وجه سیاسی نیست و این موضوع کاملا حرفهای است، اظهار داشت: تجربه حضور من در اجرا و کار حاکمیتی نشان میدهد هر وقت مشارکت در انتخابات بالا بوده آن دوره خروجی بهتری داشتیم و باید تلاش کنیم مشارکت را در انتخابات بالا ببریم.
حناچی همچنین در پاسخ به دیگر ایلنا درباره کاهش رشد صدور پروانههای ساختمانی در دوره شهرداری مرتبط با وی و گلایههای مهندسان و اعضای نظام مهندسی ساختمان گفت: باید دید مبنا چه سالی در نظر گرفته میشود اگر مبنا همان ابتدای دهه ٩٠ است که صدور پروانههای به ٣٠ میلیون متر مربع رسید باید بگویم که این اتفاق نباید تکرار شود چراکه این میزان ساخت و ساز یعنی هر سال شهری معادل ٨٠٠ هزار نفر به بعد خانوار ایجاد کنیم و طرح جامع آمده است که میزان ساخت در تهران باید ٨ تا ١٠ میلیون متر مربع باشد و اگر افزایش پیدا کند قطعا با بحران قطعی آب و برق مواجه میشویم.