حسنزاده مطرح کرد:
بهرهمندی از غذای سالم مستلزم رعایت استانداردهای خاص تولیدکنندگان است
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: بهرهمندی از غذای سالم مستلزم رعایت استانداردهای خاص کشاورزان است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کامبیز حسنزاده امروز در کارگروه سلامت و امنیت غذایی در سنندج، گفت: مقوله ایمنی مواد غذایی بایستی در کنار سلامت و امنیت غذایی از سوی نهادهای متولی با اهمیت و پر رنگتر دیده شود.
وی با اشاره به شاخصهای متعددی که در حوزه ایمنی مواد غذایی وجود دارد، گفت: بررسی و واکاوی شاخصهایی چون میزان سموم و نیترات و فلزات سنگین در محصولات خام کشاورزی از سوی متولیان امر نیاز و بلکه ضروری است.
حسنزاده اظهار داشت: در راستای ایمنی و تضمین محصولات ارائه شده از سوی کشاورزان طرحی برای نخستین بار سال ۹۵ در کردستان، جهت نمونه یابی و ارزیابی از محصولات به لحاظ شاخصهای مذکور نیز اجرا و عملیاتی شد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان عنوان کرد: سال گذشته ۱۵۰ نقطه ی استان را جهت ارزیابی محصولات شناسایی و اخطارهای لازم را به کشاورزان در نتیجه عدم انطباق میزان شاخص ها با پارامتر های استاندارد ارسال کردیم.
حسنزاده، افزایش نقاط تحت پوشش استان را به ۲۰۵ مکان از رویکردهای امسال دانشگاه علوم پزشکی کردستان برشمرد و گفت: عمده محصولاتی که مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند، گندم با ۳۱ نقطه، پیاز با ۱۱ نقطه و انواع سیب با ۳۵ نقطه و نیز توت فرنگی با ۴۱ نقطه محصولاتی بودند که بیشترین ارزیابی را به خود اختصاص دادند.
وی خاطرنشان کرد: چنانچه کشاورزان از مصرف بیرویه انواع کود و سموم که بعضا منشاء نیترات و زمینه ساز بیماریهای خطرناک است جلوگیری کنند، سلامت غذایی در جامعه تضمین خواهد شد.
حسنزاده اهمیت نظارت جهاد کشاورزی را به عرضه محصولات مهم ارزیابی کرد و گفت: عطاریها مکانی برای عرضه مواد انسانی تلقی میشود اما شاهد عرضه محصولات کشاورزی در این حوزه هستیم از این جهت جلوگیری از عرضه محصول در خارج از شبکه از ملزومات مورد توجه جهاد کشاورزی قلمداد می شود.
وی عنوان کرد: الزام کشاورزان به رعایت شاخصهای مورد ارزیابی و آموزشهای ارائه شده به این جامعه مخاطب نیز از بسیاری از بیماریها کاسته و سلامت روح و جسم را بهبود میبخشد.