در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛
۶۵ درصد مخازن سد های استان کردستان پر است/ بیش از ۹۳ درصد آب استان صرف کشاورزی می شود

مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان با اشاره به اینکه مخازن سدهای استان نسبت به سال گذشته کاهش یافته است گفت: در حال حاضر ۶۵ درصد مخازن سدهای استان پر است که این میزان سال گذشته ۷۹ درصد بود.
آرش آریانژاد در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به کاهش ذخایر مخازن سد های استان گفت: در زمینه تامین آب آشامیدنی استان در وضعیت مطلوبی قرار دارد که با وجود این شهروندان الگوی مصرف و مصرف بهینه را می بایست رعایت کنند.
آریا نژاد به خشکسالی های اخیر در کشور و کردستان اشاره کرد و افزود: استان وارد پنجمین سال خشکسالی شده است که باید در زمینه مصرف آب کشاورزی و آشامیدنی مدیریت مصرف صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان از کاهش ۱۸درصدی بارندگی ها نسبت به سال گذشته و دراز مدت ۵۰ ساله در استان خبر داد و گفت:داد:میانگین بارش سال آبی جاری ۲۸۲ میلیمتر بوده است.
به گفته وی ۱۸ سد در استان وجود دارد که هفت سد شامل سدهای آزاد، قشلاق، بانه، عباس آباد، گاران، سایزاخ و چراغ ویس بصورت مستقیم در تامین آب آشامیدنی شهروندان، دخیل است.
آریانژاد با بیان اینکه اولویت امسال وزارت نیرو تامین آب آشامیدنی است، گفت: به غیر از سدهای عباس آباد و بانه، بقیه سدهای استان در تامین آب آشامیدنی مشکلی ندارد.
بیش از ۹۳درصد مصارف آبی استان در بخش کشاورزی است
وی با بیان اینکه بر اساس اسناد سازگاری با کم آبی در کردستان بیش از ۹۳ درصد مصارف در بخش کشاورزی است، گفت: تنها پنج درصد در بخش آشامیدنی و بقیه که درصد بسیار پایینی را شامل میشود، در بخش صنعت و خدمات است.
مدیرعامل شرکت منطقهای کردستان تاکید کرد: با توجه به حجم بالای مصرف در بخش کشاورزی باید الگوی کشت رعایت شود که این مسئله سالهاست بین وزارت نیرو و جهاد کشاورزی در رفت و برگشت است و گاهی هم چالشی میشود.
آریانژاد با بیان اینکه قانون مدونی برای دشتهای ممنوعه بحرانی در اجبار کشاورزان به نوع کشت خاص، وجود ندارد، گفت: طی سالهای گذشته در دشتهای شرقی استان بخشی از اصلاح و تغییر الگوی کشت انجام شده ولی کافی نیست.
وی یادآور شد: ۹۸ درصد از مصرف کشاورزی دشتهای شرقی استان از آبهای زیرزمینی انجام میشود که باید تعیین سطح کشت محصولات آب بر، بر اساس پیشبینیهای هواشناسی انجام گیرد.