معاون وزیر کار اعلام کرد؛
اختصاص مبلغ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال به طرح یارانه دستمزد
معاون وزیر کار از اختصاص مبلغ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال به طرح یارانه دستمزد خبر داد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، عیسی منصوری، جامعه هدف طرح پرداخت یارانه دستمزد را، جوانان بیکار جویای کار شغل اولی در مناطق محروم و کم برخوردار از اشتغال و همچنین بنگاههای اقتصادی رسمی فعال در شهرستان های کم برخوردار از اشتغال در کشور عنوان کرد و گفت: این طرح به عنوان ابزار تشویقی برای جذب نیروی کار جدید توسط کارفرمایان بخش خصوصی و تعاونی در استانهای کم برخوردار شامل ایلام، کردستان، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۳۹۸ عملیاتی شد و انتظار میرود سازمان برنامه و بودجه، منابع کافی برای اجرای فاز دوم این طرح در ۱۶ استان مرزی در سال ۱۳۹۹ فراهم آورد.
او افزود: طرح پرداخت یارانه دستمزد با هدف تحرک بخشی به ایجاد شغل در بنگاههای خرد، کوچک و متوسط و همچنین زمینه سازی برای اشتغال دانش آموختگان مقاطع تحصیلی دیپلم و بالاتر، ارتقای مهارت و کسب تجربه توسط شغل اولیها از طریق تعامل با نیروی متخصص و با تجربه، انتقال یافتههای جدید دانش و فناوری به بنگاه اقتصادی با ورود نیروی جوان و ارتقای سطح تولید و سرمایه گذاری در بخشهای خصوصی و تعاونی تحت عنوان یکی از سیاستهای فعال بازار کار تدوین شده است.
منصوری با بیان اینکه تعداد واحدهای اقتصادی مشارکت کننده در این طرح، تعداد هزار و ۷۱۴ بنگاه بوده، گفت: براساس بودجه اختصاص داده شده برای تحقق تعداد ۵ هزار و ۷۸۹ فرصت شغلی در استانهای هدف، با توجه به استقبال کارفرمایان، تعداد ۶ هزار و ۷۵۲ فرصت شغلی در این استانها ایجاد شد. ضمن آنکه بیشترین سهم تعهد اشتغال به استان کرمانشاه و کمترین سهم به استان ایلام اختصاص داده شده است.
او افزود: در طرح پرداخت یارانه دستمزد، سرانه هر بنگاه در ارتباط با جذب نیروی کار شغل اولی به طور متوسط ۴.۸ نیروی کار بوده است که از این میان استان لرستان با بیشترین سرانه (۹.۷ نفر) و استان کردستان (۲.۱) پایین ترین سرانه را کسب کردند.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اختصاص مبلغ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال از سوی سازمان برنامه و بودجه برای اجرای طرح پرداخت یارانه دستمزد، گفت: فاز اول این طرح با تخصیص ۲۰ درصد مبلغ ابلاغی معادل ۳۲۰.۸ میلیارد ریال در قالب کمکهای بلاعوض و فنی و اعتباری دولت برای برقراری یارانه دستمزد تعداد ۵۷۸ شغل جدید در هشت استان کمتر برخوردار در سال ۹۸ برنامهریزی شده بود. اما در پی استقبال ذینفعان از طرح، عملا تعداد زیادی از بنگاههای اقتصادی خصوصی و تعاونی در این استانها از آن بهره مند شدند و به نظر میرسد انگیزه برای مشارکت در این طرح در سال ۱۳۹۹ نیز تداوم داشته باشد.
او همچنین افزود: برای اجرای صحیح طرح پرداخت یارانه دستمزد، دستورالعملهایی به منظور اجرا در واحدهای اقتصادی خصوصی و تعاونی تدوین و زیرساختهای مورد نیاز برای گزارش گیری مستمر و نظارت بر روند اجرای این طرح در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فراهم شده است.
منصوری به بررسی مهم ترین پیامدهای مثبت اجرای طرح پرداخت یارانه دستمزد پرداخت و گفت: بررسی نتایج حاصل از اجرای طرح از بعد جنسیت حاکی از آن است که شغل اولیهایمرد، مشارکت و حضور بیشتری نسبت به شغل اولیهای زن در طرح داشتهاند. ضمن آنکه با توجه به نرخ بیکاری زنان (۱۷.۵ درصد) در سال ۱۳۹۸ نسبت به نرخ بیکاری مردان (۹ درصد) در همان سال و با توجه به مشارکت کمتر زنان در این طرح، لازم است سیاستگذار تمرکز برنامه های اشتغال زای سال جاری و سنوات آتی را معطوف به جامعه زنان کند.
او افزود: در میان مقاطع تحصیلی، بیش از نیمی از مشارکت کنندگان در طرح پرداخت یارانه دستمزد (۵۳ درصد) دارای مدرک دیپلم بوده اند که بیانگر گرایش کمتر کارگاههای اقتصادی به جذب دانش آموختگان مراکز دانشگاهی است. آسیب شناسی این امر در سیاستگذاریهای برنامهها و طرحهای فعال بازار کار در سال جاری به طور جدی مدنظر تصمیم گیر قرار خواهد گرفت.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: بررسی بازخورد اقتصادی طرح پرداخت یارانه دستمزد در استان های منتخب نشان میدهد بنگاه های بالای ۵۰ نفر کارکن در بخش صنعت و همچنین بنگاه های ۱۰ تا ۴۹ نفر کارکن فعال در بخش خدمات دارای بیشترین ظرفیت جذب نیرو بودهاند. تعداد ۴۶۲ نفر از شغل اولیهای جذب شده نیز سرپرست خانوار بوده اند که ۱۸ درصد از شاغلان شغل اولی را به خود اختصاص میدهند.