خبرگزاری کار ایران

مدیریت بحران کرونا برای «افراد دارای معلولیت»/ ضعف در دسترسی به منابع آموزشی و محیطی برای آسیب‌پذیر‌ترین قشر جامعه

مدیریت بحران کرونا برای «افراد دارای معلولیت»/ ضعف در دسترسی به منابع آموزشی و محیطی برای آسیب‌پذیر‌ترین قشر جامعه
کد خبر : ۸۸۵۷۹۵

افراد دارای معلولیت به واسطه محدودیت در دسترسی به منابع آموزشی-مادی-محیطی، همواره یکی از آسیب‌پذیر‌ترین قشرهای اجتماعی به حساب می‌آیند. این موضوع، بویژه در مواقع اضطراری تشدید یافته و پررنگ‌تر می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، ابوذرسمیعی (دانشجوی دکتری سیاستگذاری فرهنگی و عضو هیئت مدیره شبکه ملی تشکل‌های نابینایان و کم‌بینایان چاوش) توجه ویژه به افراد دارای معلولیت را یکی از شاخص‌های مهم مدیریت بحران صحیح دانسته و گفت: یکی از مهم‌ترین بخش‌های مدیریت بحران در کشورهای توسعه یافته، مدیریت بحران برای افراد دارای معلولیت است. این موضوع، طیف گسترده‌ای از فعالیت‌ها از قبیل آموزش به افراد معلول، آموزش به گروه‌های امداد و نجات و کادر درمانی در خصوص نیازهای افراد دارای معلولیت و چگونگی تعامل با آنان و نیز دسترس‌پذیری محیط را دربرمی‌گیرد.

او ادامه داد: این مساله اما متاسفانه در کلیه بخش‌های مدیریت بحران در کشور ما مغفول مانده و تاکنون هیچ برنامه‌ریزی و سیاستگذاری در این خصوص صورت نگرفته است. این در حالی است که افراد دارای معلولیت به واسطه محدودیت در دسترسی به منابع آموزشی-مادی-محیطی، همواره یکی از آسیب‌پذیر‌ترین قشرهای اجتماعی به حساب می‌آیند. این موضوع، بویژه در مواقع اضطراری تشدید یافته و پررنگ‌تر می‌شود. 

معلولان در برنامه‌ریزی‌های مدیریت بحران کرونا چه جایی دارند؟

سمیعی با اشاره به وضعیت معلولان در پی شیوع کرونا تصریح کرد: در مقطع کنونی و باوجود شیوع گسترده ویروس کرونا، هنوز هیچ برنامه‌ریزی جامعی در رابطه با پیشگیری و درمان افراد دارای معلولیت صورت نگرفته است. از همین رو ضروری است هر‌چه سریع‌تر، وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی کشور، اقدام به تهیه دستورالعمل جامع «مدیریت بحران برای افراد دارای معلولیت» نمایند تا از آسیب‌های بیشتر به این افراد پیشگیری به عمل آید.

در این رابطه مواردی ازجمله تهیه پک‌های آموزشی مناسب‌سازی شده برای گروه‌های مختلف معلولان درخصوص ویروس کرونا، تهیه پک‌های آموزشی برای کلیه کادر درمانی در‌خصوص چگونگی تعامل با افراد دارای معلولیت، هماهنگی با رسانه ملی و سایر رسانه‌ها به منظور دسترس‌پذیر نمودن آموزش‌ها برای کلیه افراد دارای معلولیت (استفاده از زیرنویس یا مترجم برای ناشنوایان، اضافه نمودن توضیحات‌صوتی برای نابینایان)، دسترس‌پذیر نمودن مراکز درمانی و معاینه سرپایی، اطلاع‌رسانی به افراد دارای معلولیت در خصوص مراکز کاملا دسترس‌پذیر و راه‌اندازی خط تماس تصویری به همراه کارشناسان آشنا با زبان اشاره به منظور ارائه مشاوره اضطراری در‌خصوص ویروس کرونا به افراد دارای معلولیت شنوایی از پیشنهاداتی است که دولت در پی شیوع کرونا می‌تواند انجام دهد. 

وی تصریح کرد: باید توجه داشت که بسیاری از معلولان به دلیل ضعف جسمانی، از سیستم ایمنی ضعیف‌تری برخوردار هستند و بی‌توجهی به مدیریت بحران برای آنان می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری به دنبال داشته باشد.

این در حالی است که اخیراً افراد دارای معلولیت از ضعف مناسب‌سازی بیمارستان‌ها برای افراد دارای معلولیت خبر داده بودند.  

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز