در دیدار فعالان حوزه معلولان با نمایندگان مجلس مطرح شد؛
از محل افزایش مالیات دخانیات به بودجه معلولان اضافه کنید
جمعی از فعالان حوزه معلولان در کشور با فاطمه سعیدی و محمدرضا عارف پیرامون پیگیری مطالبات بودجهای معلولان دیدار و گفتگو کردند.
به گزارش ایلنا، در پی رایزنیهای کمپین معلولان برای اخذ بودجه کامل و افزایش بودجه سال بعد قانون معلولان، صبح روز گذشته، 11 دی ماه نشست فعالان معلولان با محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید و فاطمه سعیدی، نماینده مجلس شورای اسلامی در بنیاد امید ایرانیان برگزار شد.
در این نشست محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید و فاطمه سعیدی، از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و سیدمهدی صادقی، حجتاله نمدی، محمدکاظم کولیوند، بهروز مروتی و حبیب مهدوی به همراه مهرنوش طلعت و طیبه دهباشیزاده، از فعالان حوزه معلولان حضور داشتند. در ابتدای این جلسه خانم سعیدی با اشاره به دیدار فعالان کمپین با اسحاق جهانگیری به اقدامات انجام گرفته بعد از آن دیدار پرداخت.
بهروز مروتی از فعالان حوزه معلولان در این نشست با اشاره به آشنایی دیرهنگام و به جریان افتادن بررسی آئیننامهها و برگزاری جلسات کمیته هماهنگی و پیگیری قانون معلولان به تاثیر از این آشنایی و اتفاقات بعد از آن پرداخت و سپس با انتقاد از روند تصویب آییننامههای اجرایی قانون حمایت از معلولان، به لغو تصویبنامه سال ۹۴ به بهانه تصویب آییننامه ماده ۳ قانون معلولان انتقاد کرد.
مروتی با انتقاد از رویه سازمان برنامه و بودجه در خصوص مبالغ پایین اعتبارات و عدم پرداخت به موقع اعتبارات تخصیص یافته، خواستار پیگیری پرداخت بودجه کامل سال جاری و افزایش آن در سال آینده شد.
خیراله شهبازی، دیگر فعال حوزه معلولان در این جلسه به قانون معلولان پرداخته و درباره منابع بودجه چند پیشنهاد ارائه کرد که افزایش مالیات دخانیات و نوشابه یکی از این پیشنهادات بود. محمدرضا عارف در این خصوص پاسخ داد: امکان افزایش آنها وجود ندارد. ضمناً پیشنهاد داده شد که بودجه قانون معلولان از بنیاد مستضعفان تامین شود.
طیبه دهباشیزاده، رئیس انجمن اسکیزوفرنیا دیگر سخنران این نشست، مشکلات افراد دارای بیماری اعصاب و روان را برشمرد و بر لزوم تامین بودجه و اجرای قانون معلولان تاکید کرد.
همچنین سیدمهدی صادقی، فعال حوزه معلولان به روند اخذ ردیف بودجه اشاره کرده و گفت: یکی از مشکلات علاوه بر اخذ بودجه، اطلاع از هزینهکرد بودجه قانون معلولان و بودجه توانبخشی بهزیستی است. ما نیاز داریم تا بهزیستی به طور شفاف هزینهکرد را در دسترس عموم قرار دهد. از دیگر موضوعات بروزرسانی و رفع نواقص و ایرادات قانون معلولان بود.
حجتاله نمدی خواستار پرداخت بودجه کامل سال جاری و تخصیص حداقل ۵۰ درصد بودجه پیشبینی شده برای سال آینده شد.
محمدکاظم کولیوند، دیگر سخنران این نشست با اشاره به وضعیت اقتصادی ناشی از تحریم، خواستار توجه بیشتر مسئولان در این شرایط بد اقتصادی به افراد در معرض آسیب شد.
حبیب مهدوی، از فعالان حوزه معلولان در ارتباط با مشکلات ناشنوایان به ویژه زبان اشاره صحبت کرد و خواستار تحقق بودجه و اجرای قانون معلولان شد.
بهروز مروتی در پایان با انتقاد از عملکرد فراکسیون معلولان و عدم نظارت نمایندگان بر اجرای قانون،خواستار پررنگشدن نظارت نمایندگان بر اجرای قوانین شد.
پیگیر افزایش بودجه معلولان از کمیسیون تلفیق بودجه هستیم
بعد از سخنرانی فعالان حوزه معلولان، محمدرضا عارف سخنان خود را با انتقاد از عملکرد مسئولان در حوزه معلولیت شروع کرده و گفت: ما درباره معلولیت فرهنگسازی نکردهایم یا معلولیت را کتمان و یا از آن به عنوان تحقیر استفاده کردهایم.
رئیس فراکسیون امید با اشاره به نگاه ارزشی و مترقی به معلولیت گفت: در دوران اصلاحات تلاش کردیم تا نسبت به دو قشر یعنی ایثارگری به معنای عام و معلولان نگاه ارزشی و مترقی را گسترش دهیم.
وی افزود: جامعه باید واقعیت معلولیت را بپذیرد و آن را کتمان نکند. دلیل کتمان معلولیت عدم فرهنگسازی است. در بحث فرهنگسازی نیازمندیم تا عملکرد معلولان را بررسی و به جامعه بشناسانیم.
عارف در ارتباط با مشکل اجرای قانون معلولان گفت: بخشی مشکل عدم اجرا توسط دستگاهها است که باید بررسی و از دستگاهها به صورت جدی مطالبه کنیم. مبنا را باید بر اجرای قانون فعلی بگذاریم و باید در فرصت مقتضی این قانون بازنگری شود. بودجه یک بحث جدی است که خوشبختانه قانون معلولان ردیف دارد البته کسری بودجه داریم که باید برای افزایش آن تلاش کنیم.
عارف در جمعبندی پایانی گفت: بودجه سال جاری باید تخصیص بالایی داشته باشد و لایحه بودجه سال بعد را باید از کمیسیون تلفیق پیگیر شویم تا افزایشی را داشته باشیم و در همین ارتباط لازم است که یک جلسه با حضور فعالان معلولان، رییس بهزیستی، کارشناسان برنامه و بودجه نمایندگان کمیسیون تلفیق، وزارت بهداشت و معاونت اجتماعی شهرداری به زودی برگزار شود.