در گفتگو با ایلنا مطرح شد؛
سال ۱۴۰۳ بر نیروهای پیمانکاریِ مخابرات چگونه گذشت؟

مشکلاتِ نیروهای پیمانکاری در سال ۱۴۰۳ نیز حل نشد و این سال را با مشکلاتی بیشتر از سالهای قبل سپری کردند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، نیروهای پیمانکاری مخابرات ایران سال ۱۴۰۳ را چگونه گذراندند؟ جمعی از نیروهای پیمانکاری مخابرات در پاسخ به این سوال به «ایلنا» گفتند: مشکلاتِ نیروهای پیمانکاری در سال ۱۴۰۳ نیز حل نشد و این سال را با مشکلاتی بیشتر از سالهای قبل سپری کردیم.
آنها گفتند: کار زیاد و حقوق پایین، بیتوجهی به اجرای قانونی طبقهبندی مشاغل، اخراجِ نیروهای معترض و فعالان صنفی، عدم پرداختِ به موقع حق بیمه و ایجاد مشکلاتی در زمینه بهرهمندی از خدماتِ درمان مناسب از جمله مشکلاتِ نیروهای پیمانکاری است.
نیروهای پیمانکاری مخابرات در توضیح برخی از مشکلات خود گفتند: هزینهی بیمهی اجباری مرتب به بیمه پرداخت نمیشود و با توجه به بدهی مخابرات به تأمین اجتماعی، در سال ۱۴۰۳ خیلی از نیروها برای دریافت خدمات درمانی دچار مشکل شدند و هزینهی درمان را از جیب خود پرداخت کردند.
آنها همچنین در رابطه بیمه تکمیلی گفتند: با وجود کسر مبلغ بیمه تکمیلی از حقوق نیروها، گاهی اوقات مبلغی به حساب شرکتِ مورد نظر پرداخت نمیشد. ضمن اینکه بیمههایی که برای نیروهای شرکتی بسته شد، خدمات خوبی متناسب با حق بیمهای که پرداخت میکردیم ارائه نمیداد.
این نیروها ادامه دادند: با وجودِ اینکه پول نسبتا زیادی از ما دریافت میکنند اما خدمات خوبی ارائه نمیدهند. برخی از شرکتها نیز حق بیمه را سر وقت پرداخت نمیکنند و از این جنبه نیز مشکلاتی برای ارائه خدمات به وجود میآید. در عمل، بیمه تکمیلی بهطور مؤثری در خدمت کارکنان نیست. عدم پرداختِ به موقع بیمه خیلی از نیروها را مجبور کرد با حقوق ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومانی هزینههای دارویی و بیمارستانی را از جیب خود پرداخت کنند.
نیروهای پیمانکاری مخابرات همچنین در رابطه با حقوقهای پایین وعدم تغییر گروه خود طی سالها گفتند: طبق قانون، هر ۴ سال باید یک گروه به گروه کاریِ ما اضافه شود اما این اتفاق نیفتاده است. ما کارشناسان بسیاری با مدارکِ تحصیلیِ بالا داریم که با سابقهی کار بالا، گروهشان شش است و حقوقشان به سختی به ۱۲ تا ۱۳ میلیون تومان میرسد.
این نیروها گفتند: افزایش ناچیزِ حقوق در سال ۱۴۰۳، تورم بالا، عدم اجرای صحیح قانون طبقهبندی مشاغل وعدم تغییر گروه کاری، سبب شد ما حتی از تأمین حداقلیترین نیازهای خود نیز باز بمانیم. بسیاری از همکاران ما در خانواده، تک شاغل هستند، یعنی درآمدشان با اضافه کاری به زیر خط فقر هم نمیرسد.
آنها همچنین در رابطه با اخراج نیروهای مخابرات گفتند: اعتراض صنفی و ایجاد تشکلهای صنفی هزینهی بالای اخراج را با خود به همراه داشت، به طوریکه بسیاری از اعضای انجمنهای صنفی مخابرات در شهرهای مختلف در سال ۱۴۰۳ اخراج شدند و نتوانستند به کار برگردند.
نیروهای پیمانکاری مخابرات با اشاره بهعدم به نتیجه رسیدن طرح ساماندهی کارکنان دولت گفتند: امسال نیز به پایان رسید و طرح ساماندهی کارکنان دولت به نتیجه نرسید. به تدریج امید خود را به تصویب این طرح از دست دادهایم و نگرانیم که در صورت تصویبِ این طرح، با ترفندهای مختلف ما را از بهرهمندی از مزایای این طرح محروم کنند.