در حوزه کارآفرینی اجتماعی؛
نشست بررسی موانع فرهنگی کسب و کار و کارآفرینی زنان برگزار شد
نشست بررسی موانع فرهنگی کسب و کار و کارآفرینی زنان در حوزه کارآفرینی اجتماعی برگزار شد.
به گزارش ایلنا، نشست بررسی موانع فرهنگی کسب و کار و کارآفرینی زنان در حوزه کارآفرینی اجتماعی روز چهارشنبه ۱۹ تیرماه برگزار شد.
در این نشست یک روزه که به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و انجمن زنان کارآفرین برگزار شد، خدیجه یارعلی، مسئول کارگروه کارآفرینی اجتماعی انجمن زنان کارآفرین ضمن معرفی این انجمن گزارشی از فعالیتها از ابتدای تاسیس تاکنون ارائه کرد.
در ادامه صادقی فر معاون فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در وزارتخانه گوش شنوایی برای دریافت مباحث مربوط به زیرساختهای اجتماعی و فرهنگی وجود دارد، گفت: طرح این مباحث میتواند هم موجب توسعه شود و هم مانع توسعه فرهنگی شود.
وی تصریح کرد: بررسی سازههای اجتماعی اعم از مباحث فردی هم میتواند پیشران و هم مقاومت کننده در داخل یک سازمان باشد.
صادقیفر بر نقش دولت به عنوان یک گروه تسهیل گر تاکید کرد و گفت: اساس و ساختار حوزه خیر جمعی در ایران همواره وجود داشته لذا بازیابی و پیوندزنی آنها به حوزه کارآفرینی کاری است که باید توسط خیریهها و سمنها سرعت گیرد.
محتشمی پور، از اعضای موسس و عضو کارگروه کارآفرینی اجتماعی انجمن زنان کارآفرین نیز با اشاره به تعاریف و مفهوم توسعه اجتماعی، شاخصهای آن را بهداشت و درمان، مسکن و جان پناه، آموزش و اشتغال، توزیع درآمد ملی، تنظیمخانواده و رفاه وتأمین اجتماعی عنوان کرد و گفت: در تعریف توسعه اجتماعی نقاط مشترکی از جمله تامین نیازهای اولیه انسان، بهتر شدن وضعیت و کیفیت زندگی همه انسانها نسبت به وضع کنونی، تامین حقوق انسانها و مسئولیت پذیری در برابر یکدیگر ونیز توسعه نهادهای مدنی وبهبودساختارهای آن وجود دارد که با توسعه این نهادها می توان بخش عمدهای از مشکلات را مرتفع کرد.
در ادامه نشست فیروزه صابر، مدیرعامل شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریهها، کارآفرینی اجتماعی را فرآیند کشف و اجرای راه حلهای خلاقانه برای مسائل اجتماعی تعریف کرد و افزود: کارآفرینان اجتماعی برخلاف کارآفرینان دیگر، بهره مندی عمومی و تاثیرگذاری مثبت در جامعه را در نظر میگیرند.
وی با ذکر زنان کارآفرین اجتماعی چون بانوملاح، میرهادی، بهادری و قدس، یونس محمد را نمونه یک کارآفرین اجتماعی برتر در دنیا دانست که نرخ فقر در بنگلادش را از 75 درصد به حدود 20 درصد رسانده است
وی تاکید کرد: کسب و کارهای اجتماعی دو نوع هستند. یکی شرکتهای خودگردان و بدون تقسیم سود که برای حل یک مساله اجتماعی ایجاد شده و مالکیت آن در اختیار سهامدارانی است که سود ناشی از سرمایه گذاری خود را تنها در جهت توسعه همان کسب و کار اجتماعی صرف می کنند و نوع دوم کسب و کارهایی که به سهامداران خود سود تخصیص می دهند ولی مالکیت این کسب و کارها در اختیار فقرا است و یا به عبارت دیگر سهامداران آن فقرا هستند و در نتیجه به کاهش فقر و حل یک مساله اجتماعی کمک میکنند.
فیروزه صابر نقش و کارکرد سازمان های غیردولتی را در کارآفرینی اجتماعی بسیار مهم ارزیابی و تصریح کرد: این سازمان ها می توانند نقش خود را در قالب حساس سازی اجتماعی، روشنگری و آگاهی بخشی اجتماعی، جریان سازی و مشارکت اجتماعی، مطالبه گری در حکمرانی مطلوب و منافع جمعی، ترویج هویت جمعی و فرهنگ تشکل گرایی و کنشگری اجتماعی ایفا نموده و به عنوان حلقه واسط دولت و جامعه عمل کنند.
مدیرعامل شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریهها، با تاکید بر اهمیت شبکه سازی در کارآفرینی اجتماعی، گفت: شبکه، گروهی از افراد و یا سازمانهایی است که به صورت داوطلبانه به مبادله اطلاعات یا کالا میپردازند و یا فعالیتهای مشترکی را انجام میدهند.
صابر با بیان اینکه اساس یک شبکه، معماری اجتماعی آن است که با ساختار تفاوت عمدهای دارد، تصریح کرد: مبادله اطلاعات، ایجاد پایگاه اطلاعاتی، اثبات قدرت اجتماعی،ایجاد هویت و علایق مشترک و ایجاد فرصتهای یادگیری از کارکردهای شبکه سازی است.
صمیمی، مدیر عامل شتاب دهنده شفق (کارآفرین اجتماعی) نیز در ادامه جلسه در زمینه اکوسیستم استارت آپهای کارآفرینی اجتماعی توضیحاتی ارائه کرد.
گفتنی است؛ در بخش دومنشست نیز با حضور سرهنگی، مدیر کل دفتر توسعه کارآفرینی، میرمالک مدیرکل رفاه اجتماعی ومدیران خانه خورشید، موسسه روزبه، پلتفرم مهربانه و جمعیت امام علی(ع) و موسسه امام موسی صدر تجارب این موسسات ملی و بین المللی مطرح و پنل پرسش و پاسخ برگزار شد.
لازم به ذکر است اولین نشست بررسی موانع کارآفرینی زنان در حوزه تخصصی صنایع دستی وگردشگری به درخواست معاونت فرهنگی -اجتماعی وزارت تعاون توسط انحمن زنان کارآفرین برگزار شد.
در این نشست صادقی فر، معاون فرهنگی_ اجتماعی ومنصوری معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، اعضای کارگروه کارآفرینی اجتماعی انجمن زنان کارآفرین، مدیر کل امور زنان شهرداری و مشاورین امور بانوان دستگاه های اجرایی، جمعی از کارآفرینان و فعالین حوزه کارآفرینی اجتماعی در وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی حضور داشتند.