خبرگزاری کار ایران

کریم یاوری:

استانداران باید هر روز از یک بنگاه مشکل‌دار و بحرانی بازدید کنند/با حمایت‌های موثر از ۱۳۵۷ بنگاه، ۳۰۴ هزار شغل تثبیت شد

استانداران باید هر روز از یک بنگاه مشکل‌دار و بحرانی بازدید کنند/با حمایت‌های موثر از ۱۳۵۷ بنگاه، ۳۰۴ هزار شغل تثبیت شد
کد خبر : ۷۲۹۲۵۲

مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با حمایت‌های موثر از ۱۳۵۷ بنگاه، موجبات تثبیت حدود ۳۰۴ هزار شغل فراهم شد.

"کریم یاوری" در گفتگو با خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: در سال ۱۳۹۷ طرح رونقِ تولید برای واحدهایِ صنعتی و معدنی کوچک و متوسط اجرا شد. همچنین به بنگاه‌هایی که نیاز به بازسازی و نوسازی دارند و طرح‌های نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصدی، تسهیلاتی پرداخت شود.

وی افزود: از ابتدای سال ۹۷ تاکنون ۱۸۲۰ میلیارد تومان تسهیلات از محل رونق تولید به بنگاه‌های اقتصادی پرداخت شده است.

یاوری با بیان اینکه شناسایی، رصد، پیگیری، بررسی، رسیدگی و حل و فصل مشکلات بنگاه‌های اقتصادی مشکل‌دار در ابتدا به عهده سهامداران، مالکان، کارفرمایان و مدیران بنگاه‌های اقتصادی است، گفت: چنانچه آنها موفق به حل مشکل نشوند، وزارتخانه صادرکننده مجوز تاسیس و بهره‌برداری و پس از آن از طریق کارگروه‌های استانی، ملی رفع موانع تولید پیگیری و اقدامات لازم انجام می‌شود.

مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: مشکلات بنگاه‌های اقتصادی مشکل‌دار، فقط نقدینگی نیست؛ بلکه پاره‌ای از مشکلات درون‌کارگاهی است. مشکلاتی همانند: بالا بودن هزینه‌های تولید، انباشت محصولات تولیدی، نیاز به اصلاح ساختار، اختلاف بین سهامداران، بعضا سوءمدیریت و ... . مشکلات برون کارگاهی هم تاثیرگذار است. همانند: رکود صنعت، تحریم‌ها، واردات بی‌رویه، قاچاق کالا، مطالبات از سایر سازمان‌ها و ... .

وی درباره حمایت‌های صورت گرفته از بنگاه‌ها در سال‌های ۹۷ و ۹۶ گفت: با حمایت‌های موثر از ۱۳۵۷ بنگاه، موجبات تثبیت حدود ۳۰۴ هزار شغل فراهم شده است. در سال ۱۳۹۶ بنگاه‌های اقتصادی از محل رونق تولید برای تثبیت اشتغال و بهینه کردن خطوط تولید و ادامه فعالیت، بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردند.

یاوری در تشریح اقداماتی که باید از سوی استانداران برای حمایت از بنگاه‌های تولیدی انجام شود، گفت: استانداران به عنوان رییس کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به همراه کلیه اعضای کارگروه باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که هر روز از یک بنگاه مشکل‌دار یا بحرانی بازدید کنند.

مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه گفت: تمامی کارگران و کارکنان مشمول قانون کار و تامین اجتماعی در طول اصلاح ساختار اقتصادی مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری می‌شوند.  در کل کارفرمایان، کارآفرینان و سرمایه‌گذارانی که بخواهند هر گونه تغییر یا بازسازی در خط تولید و جابجایی کارگاه و ماشین‌آلات به منظور کاهش وابستگی و بهینه کردن تولید در راستای سیاست‌های اقتصادی و اجتماعی دولت انجام دهند، کارگران آ‌نان در طول مدت زمان تغییر اقتصادی با مصوبه شورای عالی کار تحت پوشش بیمه بیکاری قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه بیمه بیکاری یک حمایت اجتماعی است و تامین اجتماعی با دریافت حق بیمه از مشمول قانون کار و تامین اجتماعی، مکلف به ارائه خدمات به آنان است، گفت: بر اساس قانون بیمه بیکاری، به کارگرانی که بدون میل و اراده بیکار شده‌اند مقرری بیکاری پرداخت می‌شود.

یاوری افزود: پیگیری برای اشتغال مجدد مقرری‌بگیران بیمه بیکاری در اولویت وظایف قانونی دست‌اندرکاران اجرایی قانون بیمه بیکاری است. در سال ۱۳۹۶ حدود ۱۶ هزار نفر از مقرری‌بگیران بیمه بیکاری اشتغال مجدد پیدا کرده‌اند.

مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۶ حدود سی هزار مقرری‌بگیر بیمه بیکاری به مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای برای مهارت آموزی و بازآموزی و تجدید مهارت معرفی شدند، گفت: در ۹ ماه سال جاری حدود ۳۲ هزار و ۵۰۰ نفر به مراکز فنی و حرفه‌ای معرفی شده‌اند.

یاوری با اشاره به اقدامات انجام شده برای تعادل بخشی به منابع و مصارف صندوق بیمه بیکاری، گفت: به این منظور کارگروه‌های مشترک بین ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی و شرکای اجتماعی شکل گرفته است و با جدیت این موضوع پیگیری می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز