خبرگزاری کار ایران

یک فعال صنفی پرستاران:

توزیع ناعادلانه بودجه در بخش سلامت/اکثریت پرستاران بخش خصوصی حداقل‌بگیر هستند

توزیع ناعادلانه بودجه در بخش سلامت/اکثریت پرستاران بخش خصوصی حداقل‌بگیر هستند
کد خبر : ۵۸۱۷۹۰

اشرف بنایی، یکی از فعالان صنفی کارگران بخش درمان گفت: دریافتی پرستارانِ تحت پوشش قانون کار بسیار کمتر از پرستارانی است که کارمند دولت محسوب می‌شوند.

اشرف بنایی (رئیس شورای اسلامی کار بیمارستان خیریه دکتر سپیر) در گفت‌و‌گو با ایلنا گفت: درآمد پرستاران تحت پوشش قانون کار برخلاف پرستارانی که در بیمارستان‌های دولتی مشغول به کارند؛ بسیار پایین مانده است.

وی در توضیح این خبر گفت: در بیمارستان‌های دولتی به پرستاران علاوه بر حقوق ماهانه، مزایای دیگری همچون کارانه، بهره‌وری و پرکیس تعلق می‌گیرد؛ اما در بیمارستانی غیردولتی که در آنجا مقررات قانون کار حاکم است؛ به پرستاران معمولا غیر از مزد پایه و اضافه کاری، مبلغ دیگری پرداخت نمی‌شود.

بنایی افزود: نتیجه این وضعیت این است که در بخش دولتی به یک پرستار باسابقه ممکن است تا نزدیک به سه و نیم میلیون‌تومان در ماه پرداخت شود؛ اما در بخش خصوصی درآمدِ یک پرستار با موقعیت مشابه، درنهایت رقمی در حدود یک میلیون و پانصد هزار تومان خواهد بود.

وی ادامه داد: در بیمارستان‌های غیردولتی، بیشتر کارفرمایان کمبود نقدینگی را دلیل پایین ماندن دستمزد‌ها می‌دانند؛ اما در بیمارستان‌های دولتی که به دلیل وابستگی به بودجه دولتی، مشکل نقدینگی وجود ندارد؛ درآمد پرستاران به مراتب بیشتر است.

وی در عین‌حال افزود: صرف‌نظر از اختلاف معنی‌داری که میان دستمزد‌های پرستاران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی وجود دارد؛ کادر پزشکی در همه‌جا بیشترین درآمد را دارد و مبالغ دریافتی آن‌ها به مراتب از پردرآمد‌ترین پرستاران بیشتر است.

بنایی افزود: آنچه پرستاران شاغل در بیمارستان‌های غیردولتی نسبت به آن انتقاد دارند، توزیع ناعادلانه اعتبارات درمانی میان بخش دولتی و غیردولتی است.

این فعال صنفی بیمارستانی افزود: در بیمارستان‌های غیردولتی اختلاف درآمدِ یک پرستار باسابقه با یک پرستار تازه‌کار چندان زیاد نیست؛ بیشتر پرستاران بعد از سال‌ها کار درآمدی ناچیزی دارند و طبیعی است که در زمان بازنشستگی، نیز در گروه مستمری‌بگیران حداقلی قرار بگیرند. ‌

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز