عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارگران خباز کشور:
اگر قرار بر رقابت بود باید کیفیت نان بهبود مییافت/مصرفکننده متضرر شد، کارگران بیکار
عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارگران خباز کشور میگوید: آزادسازی احداث نانواییهای سنتی که از چند سال پیش اجرایی شده، نتوانسته کمک چندانی به بازگشتن کارگران خباز قدیمی بر سرکار کند و آنها هماکنون به صورت گسترده بیکار هستند.
«عبدالله بلواسی» عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارگران خباز کشور در گفتوگو با ایلنا، درباره بیفایده بودن آزادسازی احداث نانواییهای سنتی در ایجاد شغل برای کارگران خباز قدیمی، گفت: دولت وقت در سال ۱۳۸۶ به منظور ایجاد رقابت بین ۵۴ هزار واحد خبازی کشور دستور آزادسازی احداث نانواییهای سنتی را داد؛ با این حال این رقابت بین نانواییها تنها به ارزانتر شدن کارگران، از میان رفتن امنیت شغلی آنها و بیکار شدن کارگران با تجربه انجامید که دستمزدهای بالاتر را مطالبه میکردند.
وی با بیان اینکه رقابتی که دولت وقت بر طبل آن کوبید و دولتهای بعدی هم تشویق به ادامه آن کردند، در خدمت افزایش کیفیت نان و ارزان شدن آن برای مصرف کننده درنیامد، گفت: اگر قرار بر رقابت بود باید کیفیت نان بهبود مییافت؛ اما نه تنها این امر اتفاق نیفتاد بلکه شاهدی گرانی تدریجی نان و و کاهش وزن چانه نان هستیم و در این میان تنها مصرفکننده را متضرر کردهایم و کارگران را بیکار.
بلواسی با بیان اینکه افزایش صدور مجوز برای نانواییهایی سنتی باعث شد تا پای کارفرمایانی به میان بیاید که شناختی نسبت به کار خبازی ندارند و به اصطلاح دلسوز کارگر نیستند، گفت: تعداد بسیار زیادی از کارگران خباز هستند که با بیش از ۲۰ سال سابقه کار سالهاست که به دنبال دریافت مجوز برای احداث نانوایی هستند با این حال این مجوز به آنها داده نمیشود.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی کارگران خباز کشور با طرح این پرسش که چطور میشود که اینقدر راحت بر مبنای این طرح به افرادی که اهلیت ندارند، مجوز احداث کارگاه خبازی میدهند، ادامه داد: همین کارگرانی که نمونه آوردم، در به در به دنبال تاسیس یک کارگاه خبازی برای خود هستند تا حداقل اینگونه بتوانند امنیت شغلی خود را تضمین کنند اما چه فایده که برخوردها دوگانه است و دست کارگران از رسیدن به حقشان کوتاه.