دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار کشور:
امنیت شغلی و ایمنی جانی نباشد؛ کارگران را سرمایه له میکند/اذعان به مشکلات یک قدم رو به جلوست
حسین حبیبی میگوید: ریشه اصلی مشکلات کارگران نبود امنیت شغلی و در مرحله بعد عدم رعایت اصول ایمنی است.
حسین حبیبی (دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار کشور) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در ارتباط با شرایط فعلی کارگران و برنامههایی که بایستی در دستور کار قرار گیرد، گفت: فقدان امنیت شغلی در مرحله اول است و پس از آن رعایت اصول ایمنی است که اهمیت دارد.
وی افزود: نکته اینجاست که در همین معدن زمستان یورت که آن فاجعه رخ داد، معدن چادرملو و دیگر معادنِ کشور که ثروتآفرین هستند، کارگران امنیت شغلی ندارند و از آن طرف اصول ایمنی هم علیرغم سختی و حساسیت کار رعایت نمیشود.
وی با بیان اینکه مسئولان بایستی این دو مساله را سرلوحه برنامههای کارگری خود قرار دهند، گفت: همین که پذیرفتهاند اوضاع برای کارگران به سامان نیست و بایستی در راه تامین امنیت شغلی نیروی کار قدم بردارند، خودش یک گام رو به جلوست و میتوان آن را حرکتی مثبت تلقی کرد.
بازرس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور ادامه داد: کارگران پیمانکاری شهرداری، شرکت مترو و خیلی از مشاغل خدماتی دیگر، فاقد تشکل کارگری هستند؛ جالب است در خیلی از این قبیل کارگاهها، کارفرما مخالف تشکیل شورای اسلامی کار یا هر تشکل رسمی و قانونی دیگر است و هیچ کاری هم نمیشود کرد؛ یعنی کارگر هیچ کاری نمیتواند بکند؛ چون امنیت شغلی ندارد. اگر امنیت شغلی نباشد، کارگر بدون صدا، زیر بارِ فشار سرمایه و سودخواهی له میشود.
حبیبی تاکید کرد: پس مسئولان باید بدانند تا زمانی که امنیت شغلی کارگران تامین نشود، کارگر نمیتواند قدمی رو سمتِ به بهبود اوضاع خودش بردارد؛ همین که سامانه ثبت قراردادها را طراحی میکنند و تلاش میکنند به مساله امنیت شغلی کارگر و ساماندهی آن بپردازند، جای امیدواری دارد، اما باید مراقب بود؛ حرکت بایستی به سمتی پیش برود که کارفرما ملزم شود حقوق قانونی کارگر را به رسمیت بشناسد و قراردادها را براساس قانون تنظیم کند؛ چراکه در دهههای گذشته اوضاع به سمتی پیش رفته که باید گفت تشت رسوایی کارفرمایانِ قانونگریز نزدیک است که از سر بام بیفتد.