شماره ۱۰۴ هفته نامه آتیه نو منتشر شد
یکصد و چهارمین شماره آتیه نو، هفته نامه تخصصی حوزه رفاه و تامین اجتماعی، صبح امروز، یکشنبه هفتم خردادماه ۱۳۹۶ توسط موسسه فرهنگی هنری آهنگ آتیه منتشر شد.
به گزارش ایلنا، یکصد و چهارمین شماره آتیه نو، هفته نامه تخصصی حوزه رفاه و تامین اجتماعی، صبح امروز، یکشنبه هفتم خردادماه ۱۳۹۶ توسط موسسه فرهنگی هنری آهنگ آتیه منتشر شد.
«محرومان شگفتی ساز» عنوان اصلی صفحه نخست این شماره از هفته نامه آتیه نو است و بر اساس آن آرای استان های محروم و کم درآمد که در انتخابات ریاست جمهوری اخیر به وعده های غیرعملی نه گفتند و حالا در انتظار تحقق مطالبات خود هستند، بررسی شده است. چرا که برخی گمان میبردند که طرح وعدههایی مانند ایجاد ٥ میلیون شغل، ساخت یک میلیون مسکن در یک سال، سه برابر شدن مبلغ یارانهها و ... بتواند قشر وسیعی از مردم و آرا را به سود آنها جلب کند. اما در عمل مردم استانهای محرومتر جامعه، پاسخ دیگری دادند. دقیقا همان استانهایی که دارای بیشترین نرخ بیکاری کشور هستند، غالب رأی خود را به به نامزدی دادند که در برنامههایش سخن از هدفمند کردن یارانه ها به سود اقشار ضعیفتر و با درآمدهای پایینتر به میان آورد. این اتفاق شگفتی بزرگی در نوع نگاه مردم به برنامههای فقرزدایی و حمایت از کمدرآمدها به شمار میآید. هرچند که حالا همه اقشار کمدرآمد فارغ از اینکه به چه کسی رای دادهاند چشم به راه اقدامات و برنامههای دولت یازدهم برای بهبود وضع زندگی، معیشت و اشتغال خود هستند. آنها امید دارند که با همدلی همه طیفهای سیاسی و اقتصادی کشور، آینده بهتری را تجربه کنند.
زمان رونمایی از نظام چند لایه تامین اجتماعی
هفته گذشته رئیس دولت دوازدهم در نخستین نشست مطبوعاتی خود گفت، تمام تلاش خود و دولتش را به کار خواهد گرفت تا فقر مطلق در کشور ریشهکن شود و برنامههای اصلاحی حوزه رفاه و تامیناجتماعی را به اجرا بگذارد. چندی پیش دریافتی حدود ١٠ میلیون نفر از دهکهای پایین و فاقد درآمدهای ثایت سه برابر افزایش یافت و حالا حسن روحانی در برنامههای خود قول ارتقای معیشت حدود ١٠ میلیون نفر از افراد کمدرآمد کشور در چارچوب نظام جامع رفاه و تامیناجتماعی را تا پایان سال ١٤٠٠ داده است. آنچه روحانی گفته در حوزه حمایتهای اجتماعی و سرفصل رفاهی قرار میگیرد، اما مسئله مهمتر که به گواه اکثر کارشناسان، دولت آینده را به خود مشغول خواهد کرد، حوزه بهشدت ناپایدار صندوقهای بازنشستگی و نحوه مدیریت آنهاست. بسیاری چهار سال آینده را زمان خوبی میدانند تا با تصمیماتی جسورانه، آن هم در رده حاکمیتی، اشتباهات فاجعهبار برخی دولتهای گذشته در حوزه صندوقها جبران شود. برخی صاحبنظران دوره چهارساله دوم ریاستجمهوری حسن روحانی را مناسبترین زمان ممکن برای رونمایی از نظام چندلایه تامیناجتماعی میدانند.
سرمایهگذاران خارجی و پایان تردیدها
با روشن شدن نتیجه انتخابات، اتخاذ تصمیمهای مهم سرمایهگذاری آسانتر میشود. این همان سناریویی است که در مورد انتخابات ایران نیز تکرار شد. نخست سرمایهگذاران منتظر نتیجه انتخابات آمریکا بودند و پس از آن انتخابات ایران پیش رو بود؛ اما اکنون ترامپ در آمریکاست که برخلاف وعدههایش تا امروز اقدامی علیه توافق هستهای انجام نداده است. روحانی نیز با کسب بیش از ٥٧ درصد آرا، رقیبانش را شکست داده است. ایران بهعنوان یکی از بزرگترین اقتصادهای خاورمیانه همواره زیر نظر فعالان بازار جهانی و سرمایهگذاران بینالمللی قرار دارد و روشن است که برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور و نتیجه آن نیز برای آنها اهمیت زیادی دارد، زیرا رئیسجمهور نقش مهمی در تعیین رویکرد ایران در قبال بازار جهانی و سرمایهگذاران خارجی ایفا میکند. به همین دلیل آن دسته از فعالان بازار جهانی که به تجارت با ایران علاقهمندند، بهدقت روند انتخابات ریاست جمهوری را دنبال کردند، زیرا تغییر در سیاستهای ایران میتواند بر نحوه تعامل تهران با آنها تاثیر بگذارد و حتی پیامدهای مثبت یا منفی برای بازار جهانی نفت به همراه داشته باشد.
طرح تحول سلامت در پیچ اصلاحات
در ابتدای شروع طرح تحول سلامت، وزارت بهداشت با شعار «کاهش هزینههای درمانی و پرداخت از جیب مردم» این طرح را اجرا کرد که طبیعی است در روزهای ابتدایی توانست مردم را راضی نگه دارد و تاثیرات مثبتی بر حوزه بهداشت و درمان داشته باشد. اگرچه کاهش هزینههای درمانی ازجمله اهداف اجرای طرح تحول سلامت بود اما اکنون ادامه این طرح با مشکلاتی مواجه شده و این سوال را باقی میگذارد که بهراستی این طرح میتواند با چنین تعرفههایی که در حوزه پزشکی تعریف شده، ادامه یابد یا خیر؟ روشن است که انکار دستاوردهای طرح تحول سلامت، انکار واقعیتهای عیان است. این طرح توانسته با کمک بیمههای درمانی بیش از ١١ میلیون نفر را که به هیچ بیمه درمانی دسترسی نداشتند، تحت پوشش قرار دهد، اما طرح بزرگ تحول نظام سلامت نقاط ضعفی دارد که با مدنظر قرار دادن انتقادهای علمی و دلسوزانه کارشناسان این حوزه میتوان آنها را رفع کرد.
ایدههایی که تجاریسازی نشد
آتیه نو در این شماره با فرامرز امیری، کارآفرین برتر بخش صنعت گفتگو کرده است. برای فرامرز امیری زندگی و کار واقعیتهایی هستند که در کف بازار یاد گرفته است. برایش داستان معنی ندارد، داستان را تخیلی میداند که امکان اتفاق افتادنش اندک است؛ اما با فکرها و ایدههای جدید روحیه میگیرد. از ده یازدهسالگی به همراه برادرش در مغازه مصالحفروشی پدرش کار کرده. بازار به او زندگی و کار را آموخته. علاقهمندیاش به خودرو او را، که معماری خوانده، به سوی رشته مکانیک میکشاند. بزرگترین مشکلی که فرامرز امیری در این سالها با آن مواجه بوده تغییر قوانین در پی تغییر دولتها بوده است. میگوید در طول سالهای فعالیت شرکتش سه مرتبه ورشکست شده اما هربار قد علم کرده و از صفر شروع کرده است.
میخواهم از حقوق کارگران دفاع کنم
یکشبه به فکر شرکت در انتخابات شورای شهر نیفتاد بلکه سالها به دنبال بازپسگیری حقوق صنفی رفتگران بود. در پوسترهایش هم با لباس کارگری حضور پیدا کرد و با شعار «مردم برای مردم» در این انتخابات شرکت کرد. حالا او با بیش از ١٧ هزار رأی یکی از صندلیهای شورای شهر را به دست آورده است، کسی که در این روزها از او بهعنوان پدیده انتخابات یاد میشود. گفتگو با محمدحسن علیپور، پاکبانی که عضو شورای شهر رشت شد در شماره ١٠٤ آتیه نو درج شده است.
پاسخ به سوالات بیمهای خوانندگان
محمد حسین قشقایی، کارشناس تامین اجتماعی در این شماره آتیه نو به این سوال پاسخ می دهد که چگونه سوابق گمشده بیمهای را زنده کنیم؟
دیگر عناوین شماره ١٠٤ هفته نامه آتیه نو
حرف کارگر و کارفرما را بشنویم
حال خوش رمضان
قوانین حمایتگر، پشتوانه زندگی معلولان
ادامه پیگیریها تا استیفای حقوق خانوادههای جانباختگان
بازگشت اعتماد به صندوق تامیناجتماعی
کاستیهای گذشته جبران شود
نگاه دولت دوازدهم به رفاه و تامیناجتماعی
بازگشت ایران به بازار جهانی
درک مردم از واقعیتها
کارگران آگاهی خود را به رخ کشیدند
راه و بیراه در نظام سلامت
فریب توزیع «کارت سلامت» از سوی سودجویان را نخورید!
انتظارات بازنشستگان از دولت دوازدهم
کارگران را در واگذاری سهام کارخانهها فراموش نکنید
فضای امیدوارانه در کسبوکار
تشکلهای کارگری جریانساز شوند
و ...