یک پیشکسوت جامعه کارگری مطرح کرد:
ضعف تشکلهای کارگری دلیل دستاندازی وزارت بهداشت به تامین اجتماعی
یک فعال پیشکسوت جامعه کارگری معتقد است: ناکارآمدی عملکرد مدیران تامین اجتماعی و غیرمتشکل بودن کارگران و فقدان حق اعتراض آنها، وزارت بهداشت را به طمع دست اندازی به اموال تامین اجتماعی انداخته است.
«ابوتراب فیضی»، فعال پیشکسوت جامعه کارگری در گفتگو با ایلنا، در ارتباط با طرح ادغام صندوق درمان سازمان تامین اجتماعی در بیمه سلامت گفت: تامین اجتماعی متعلق به کارگران است و هیچ نهاد دولتی و یا غیر دولتی حق تصرف آن را ندارد.
وی ادامه داد: گرچه باید اعتراف کنیم مدیران تامین اجتماعی فارغ از حسن نیتی که داشتهاند در وصول بدهیهای دولت کاملا ناتوان عمل کردهاند چرا که اگر این طور نبود و دولت را ملزم به پرداخت سرانه درمان میکردند اکنون حجم بدهی وصول نشده دولت به تامین اجتماعی به مرز صدهزارمیلیارد تومان نمیرسید.
فیضی در ادامه به ناتوانی ساختاری کارگران در امر مطالبهگری پرداخت و گفت: طبیعی است وقتی اجازه تشکل یابی براساس موازین بین المللی را نمیدهند، کارگران قادر نیستند از اموال، داراییها و حقوق خود صیانت کنند.
وی در تشریح این مطلب گفت: اگر کارگران هم صنف و هم حرفه بتوانند آزادانه اتحادیههای صنفی داشته باشند و اتحادیههای مختلف بتوانند در یک ساختار هرمی و در قالب فدراسیونهای کشوری با هم تعامل و فعالیت مشترک داشته باشند، هیچ نهاد دولتی یا غیر دولتی نخواهد توانست به اموال کارگران تعدی و دست درازی کند.
این پیشکسوت جامعه کارگری در ادامه به عملکرد نادرست وزارت بهداشت در تدوین و اجرای طرح تحول نظام سلامت پرداخت و گفت: این طرح به علت افزایش سرسام آور تعرفههای پزشکی از لحاظ طراحی و تدوین دچار ایرادهای ساختاری است و باید گفت همین طرح کارشناسی نشده، در مرحله اجرا نیز تا کنون موفق نبوده است.
فیضی افزود: ظاهرا مدیران وزارت بهداشت از وضعیت سلامت و معیشت مردم بیخبرند و باید بپذیرند که این طرحهای انتزاعی نمیتواند مشکلات بهداشتی و درمانی مردم را حل کند.
وی ادامه داد: در جامعهای که ۶۰ درصد مردم به دلیل مشکلات اقتصادی و ناکافی بودن قدرت معاش از سوء تغذیه رنج میبرند، سخن گفتن مسئولان از تحول نظام سلامت فقط یک شعار تبلیغاتی است.