خبرگزاری کار ایران

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

ناامنی روانی مهم‌ترین علت گرایش برخی از کارگران صنعتی به اعتیاد است

ناامنی روانی مهم‌ترین علت گرایش برخی از کارگران صنعتی به اعتیاد است
کد خبر : ۳۰۴۲۳۴

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ناامنی روانی را مهم‌ترین علت گرایش برخی از کارگران صنعتی به اعتیاد خواند و بر بالا رفتن حساسیت جامعه نسبت به اعتیاد تاکید کرد.

به گزارش ایلنا، «علی ربیعی» در نهمین کنگره بین‌المللی دانش اعتیاد که در ‏مرکز همایش‌های بین‌المللی رازی برگزار شد، با بیان اینکه حساسیت جامعه نسبت به اعتیاد کاهش یافته ‏است و اعتیاد رو به افزایش است، گفت: علی‌رغم اینکه با ‏این مسئله به طور جدی مبارزه می‌شود اما نوعی عادی‌انگاری از اعتیاد در جامعه رواج یافته و این اولین اقدام مهم آن است که حساسیت را بالا ببریم.

وی افزود: حدود چهار هزار نفر از نیروهای مبارزه با مواد مخدر در این راه شهید و ۱۲ ‏هزار نفر جانباز شده‌اند، مراکز درمانی و تخصصی این حوزه گسترش یافته‌اند، اما هنوز این مسئله اعتیاد محدود نشده است. اعتیاد و برخی آسیب‌های اجتماعی محو شدنی نیستند اما می‌توان آن‌ها را محدود کرد.

وزیر رفاه بیان داشت: سن اعتیاد رو به کاهش و الگوی مصرف تغییر کرده است، ۴۵ درصد زندانی‌ها، زندانی‌هایی هستند که با جرائم مواد مخدر گرفته شده‌اند و ۲۵ درصد نیز از جرائم ‏اجتماعی متأثر از مواد مخدر در زندان‌هاست. ‏

ربیعی ادامه داد: در گذشته فقر و بیکاری و لذت جویی دو عامل اعتیاد در عرصه‌های اجتماعی بودند اما هم ‏اکنون آمار‌ها نشان می‌دهد اعتیاد در بین شاغلین و متاهلین نسبت به بیکاران و مجردان در حال فزونی است.

وی با انتقاد از اینکه متأسفانه ایرانیان انزوای بیشتری نسبت به گذشته دارند و تکنولوژی نیز به این انزوا کمک کرده ‏است، افزود: امروز صحبت‌های چهره به چهره کم شده است و بخشی از علت گرایش به اعتیاد در اثر فردگرایی و انزواطلبی ‏است. ناامنی روانی نیز مهم‌ترین علت گرایش برخی از کارگران صنعتی به اعتیاد است.

وزیر رفاه اظهار داشت: باید راه‌حل‌های اجتماعی و اتکا و اعتماد افراد جامعه به یکدیگر افزایش یابد چرا که در یک برنامه ‏فرهنگی دیدیم که جامعه امیدوار و شاد تأثیر شگرفی در محدودیت اعتیاد دارند، برخی سمن‌ها که از مراکز ‏درمان اعتیاد موفق‌تر بوده‌اند نشان دادند که گفتگو و افزایش اعتماد به نفس در معتادان موثر‌تر از دارو درمانی است. ‏

ربیعی گفت: در مبارزه با اعتیاد نباید صرفا به مواد فروش متمرکز شویم بلکه باید تمرکز خود را بر خانواده و افرادی که مستعد معتاد شدن هستند معطوف کنیم.

وی در ادامه به تصویب بیمه در شورای عالی بیمه در بحث اعتیاد اشاره کرد و افزود: در زمینه اعتیاد آموزش فنی و حرفه‌ای مکلف شده است در کنار مراکز درمان اعتیاد مهارت آموزی داشته باشد، تلاش می‌کنیم از مشاغل حمایتی و اجتماعی ‏برای کمک به خروجی‌های مراکز ترک اعتیاد و بهبودیافتگان استفاده کنیم. ‏

نهمین همایش بین المللی دانش اعتیاد با برگزاری نشست‌های تخصصی درباره پیشگیری و درمان اعتیاد از امروز تا ۲۰ ‏شهریور در مرکز همایش‌های رازی در حال برگزاری است. ‏

پیشنهاد امروز