انتقاد کارگران بازنشسته از نحوه صدور فیشهای مستمری
تغییر در نحوه صدور فیشهای حقوقی مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی باعث انتقاد این گروه از بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی شده است.
به گزارش ایلنا، برابر آخرین آمار مربوط به تعداد بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی دستکم در حال حاضر حدود 6 میلیون نفر تحت عنوان بازنشسته، از کارافتاده و بازمانده از خدمات این سازمان استفاده میکنند و اینطور که شنیده می شود تغییر در نحوه صدور و توزیع فیشهای حقوقی مستمری بگیران تامین اجتماعی باعث ایجاد نارضایتی در میان شمار قابل توجهی از آنها شده است.
برابر مقررات تامین اجتماعی بیمه شدگان بازنشسته، از کارافتاده و یا بازمانده به صورت مستمر هر ماه مبالغی را تحت عنوان مستمری دریافت میکنند و برابر همین مقررات مقدار مبلغ مستمری به نسبت ایام اشتغال، سالهای پرداخت حق بیمه و مبالغی که قبلا در زمان اشتغال کارگران بیمه شده تحت عنوان حق بیمه از دستمزد آنها کسر و به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز شده، متفاوت است.
از قرار معلوم تا همین چندی پیش سازمان تامین اجتماعی از طریق شعب بیمهای خود و یا در برخی موارد با همکاری بانک رفاه پس از نوبت پرداخت شدن مستمری برای این گروه از بیمه شدگان فیشهای حقوقی صادر می کرد که در آن مشخصاتی همچون مبلغ ، علت و زمان پرداخت مستمری درج شده بود.
به نظر میرسد با شتاب گرفتن اجرای طرحهای مرتبط با اتوماسیون اداری و الکترونیکی شدن خدمات سازمانهای دولتی در شیوه خدمات سازمان تامین اجتماعی نیز تحولاتی حادث شده است که از جمله آنها توقف صدور فیشهای مستمری بگیران به براساس شیوه رایج پیشین بوده است.
مطابق شنیدههای خبرنگار ایلنا در شیوه جدید که هنوز معلوم نیست از چه زمانی جایگزین شده است، دیگر مانند گذشته به بیمه شدگان بازنشسته، از کارافتاده و یا بازمانده فیش حقوقی چاپ شده داده نمی شود اما چنانچه اشخاص دریافت کننده مایل به دریافت فیش مستمری باشند میتوانند با مراجعه با پایگاه اینترنتی سازمان تامین اجتماعی اطلاعات فیش حقوقی خود را مشاهده و در صورت تمایل نسخهای از آن را چاپ کنند.
این اتفاق شاید برای آنگروه از مستمری بگیرانی که به رایانه و شبکه اینترنت دسترسی داشته و چگونگی کار کردن با آن را میدانند چندان مسئلهای نباشد اما در مقابل برای آن گروه از مقرری بگیرانی که به این فناوری دسترسی ندارند و یا طرز کار با آن را نمی دانند مسئلهای جدی است که باعث بروز نارضایتی در میان آنها شده است.
گواه این موضوع اعلام نارضایتیهایی است که تاکنون هربار یا در گردهماییهای دورهای تشکلهای صنفی کارگران بازنشسته بصورت علنی مطرح شده او یا بار از طریق انجام تماسهای تلفنی و مراجعات حضوری مستمری بگیران تامنی اجتماعی به اطلاع ایلنا رسیده است.
در این باره «علیرضا حیدری» کارشناس مسائل صنفی کارگری که خود از جمله بیمه شدگان مستمری بگیر سازمان تامین اجتماعی است میگوید: اینکه سازمان تامین اجتماعی در راستای به روز شدن فناوری های اداری خدمات خود را متحول می کند ایک قدام مثبت است اما بیمه شدگان مستمری بگیر به دلیل شرایط ویژهای که دارند همیشه به راحتی با فناوریهای جدید کنار نمیآیند.
وی افزود: بصورت مشخص حذف شدن فیش از قبل چاپ شده میتواند هم به حفظ محیط زیست کمک کند و هم از هزینههای جاری سازمان تامین اجتماعی بکاهد اما باید در نظر داشت که همه کارگران بازنشسته و مستمری بگیر نه به اینترنت دستری دارند و نه میتوانند با آن کار کنند.
این کارشناس مسائل کارگری یادآور شد: همانقدر که فیش حقوقی یک کارگر شاغل نشان میدهد که بابت یک ماه کار کردن چه مزایای به او پرداخت شده است در مورد کارگران بازنشسته و مستمری بگیر نیز فیش حقوقی نشان میدهد که بابت هر مزایا چه مقدار به او پرداخت شده است.
حیدری در عین حال با یادآوری ینکه به دلیل ماهیت اقتصادی موضوع فیش حقوقی همیشه این مسئله برای افراد جز مسائل شخصی و محرمانه تلقی میشود، افزود: نمی توان از مقرری بگیران تامین اجتماعی توفقع داشت که با اعتماد به هرکسی او را از وضعیت مالی ماهانه خود مطلع کنند.
وی افزود: در شرایطی که ممکن است حتی نزدیک ترین اعضای یک خانواده بنا به دلایل مختلف ترجیح دهند که همه را از آخرین وضعیت مالی خود مطلع نکنند، چگونه میتوان توقع داشت که شخص مستمری بگیر به راحتی به فرد غریبه ای که مسئولیت اداره کافینت را برعهده دارد اعتماد کرده و او را از میزان دریافتی خود مطلع کند.
این کارشناس مسائل کارگری گفت: هرقدرهم که مستمریهای سازمان تامین اجتماعی ناچیز باشد بازهم دلیلی ندارد که عالم و آدم از جزئیات دقیق مالی همه باخبر باشد، حتما قرار نیست که با انتشار جزئیات این اطلاعات اتفاق خطرناکی بیفتند، بلاخره سازمان تامین اجتماعی باید به فکر آبروی بیمه شدگان خود باشد.
وی ادامه داد: برای همین دور از انتظار نیست که همه جمعیت چند میلیون نفری بیمه شدگان مستمری بگیر سازمان تامین اجتماعی به راحتی با مسئله برچیده شدن فیشهای حقوقی کنارنیایند و با آن مشکل داشته باشند.
حیدری برای برطرف کردن مشکل این گروه از بازنشستگان تامین اجتماعی پشینهاد کرد که دست کم سازمان تامین اجتماعی هرچند ماه یکبار برای بیمهشدگان مستمری بگیر فیش حقوقی صادر کند.