در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
حقوق مناسبِ نیروی کار چرخهی تولید را میچرخاند/ با کنترل تورم و افزایش دستمزد میتوان کارگران را تشویق به فرزندآوری کرد
دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه گفت: اگر نیروی کار جوان حقوق مناسبی دریافت کند، به فکر تشکیل خانواده میافتد، فرزندآوری صورت میگیرد و چرخه اجتماعی و اقتصادی شکل میگیرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، داود میرزایی (دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه) با اشاره به اینکه سیاست نظام بر فرزندآوری و افزایش جمعیت خانوارها قرار گرفته است، گفت: از یکسو جامعه را بر فرزندآوری تشویق میکنیم و اصرار میشود که هر خانواده بیش از دو فرزند داشته باشد و از سوی دیگر نرخ تورم بالاست و دستمزدِ کارگران کفاف هزینههای زندگی را نمیدهد.
وی تصریح کرد: چگونه میتوانیم با کارگری که در تامین هزینههای خود و همسرش با چالش روبرو شده و حتی رویای داشتن یک فرزند را در خواب هم نمیبیند، از داشتن سه فرزند صحبت کنیم؟
دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه؛ وضعیت معیشت کارگران را در مرز بحران توصیف کرد و گفت: حقوقی که امروزه کارگران دریافت میکنند، حتی ۵۰ درصد هزینههای زندگی را پوشش نمیدهد و حتی نصف روزهای ماه نمیتوان با این حقوق زندگی کرد. کارگری که نتواند پسانداز داشته باشد و هر آنچه دریافت میکند، حتی پاسخگوی هزینههای یک ماه زندگیاش نباشد، هرگز نمیتواند برای آینده برنامهریزی کند.
دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه تاکید کرد: قرار نیست کارگر تاوان ناتوانی کارفرما و دولت را در کنترل قیمتها بدهد.
وی با ابراز تاسف از زمزمههایی که در خصوص افزایش ۱۰ درصدی حقوق کارکنان دولت مطرح شده، گفت: ابتدا سخن از افزایش ۱۰ درصدی به میان آوردند تا بازخورد آن را بگیرند، اما هنگامی که با مخالفت و اعتراض شدید حقوق بگیران و اقتصاددانان روبهرو شدند، بحث افزایش پلکانی را مطرح کردند که البته مجلس شورای اسلامی این نظریه را اصلاح کرد.
میرزایی با تاکید بر اینکه مسئولان اعتراف دارند که آینده کشور در دست جوانان است، گفت: جوانی که چشم اندازی برای پیدا کردن کار ندارد و اگر کار هم پیدا کند، به اندازهای به او حقوق نمیدهند که یک زندگی حداقلی را تامین کند، هیچ اقدامی برای تغییر وضعیت خود به عمل نمیآورد، در همان شرایط مجردی باقی میماند و برای تشکیل خانواده اقدامی نمیکند.
وی تاکید کرد: اگر نیروی کار جوان حقوق مناسبی دریافت کند، به فکر تشکیل خانواده میافتد، فرزندآوری صورت میگیرد و چرخه اجتماعی و اقتصادی شکل میگیرد.
دبیر اجرایی خانه کارگر ساوه با اعلام اینکه امروزه بزهکاری و اعتیاد رشد سوال برانگیزی داشته است، گفت: جوانی که نمیتواند با درآمد ناچیزش خانواده تشکیل دهد و اوقات خود را در کنار اعضای خانواده سپری کند، برای پرکردن اوقات فراغت به سراغ انواع اعتیادها میرود و در مسیر غیر اخلاقی حرکت میکند و این جامعه را به بحران میکشد.