طرح مجلس برای جلوگیری از تعطیلی کارخانجات و واحدهای صنعتی
نمایندگان مجلس با دو فوریت طرح حمایت از کارخانجات و واحدهای صنعتی و تولیدی موافقت کردند.
به گزارش ایلنا؛ نمایندگان در جلسه علنی امروز (سه شنبه، ۷ دی ماه) مجلس شورای اسلامی در بررسی طرح حمایت از کارخانجات و واحدهای صنعتی و تولیدی، با دو فوریت این طرح با ۱۸۱ رأی موافق، ۳۳ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۱ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
عزت اله اکبری تالارپشتی به عنوان طراح و متقاضی دو فوریت طرح مذکور گفت: این طرح عدم پلمپ واحدهای تولیدی و صنعتی را دنبال میکند، تعطیلی کارخانجات و به زندان رفتن فعالان اقتصادی به نفع کشور نیست، باید دست قاضی را باز بگذاریم تا ضمن اینکه طلب افراد از کارخانجات پرداخت میشود تعطیلی واحدهای تولیدی ارائه نشود.
نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس ادامه داد: در شرایطی که مجلس، دولت و قوه قضائیه با هم هماهنگ شدهاند لازم است کاری کنیم تا روند تعطیلی کارخانجات تغییر کند و قاضی با رأی جایگزین مانع بیکاری کارگران شود.
محمدرضا صباغیان بافقی در مخالفت با دو فوریت طرح حمایت از کارخانجات و واحدهای صنعتی و تولیدی بیان کرد: حمایت از کارخانجات و واحدهای تولیدی امری است که همه به دنبال آن هستیم ولی باید مراقب باشیم قوانینی که مصوب میکنیم در آینده چه آثاری خواهد داشت. با این قانون اجازه میدهیم اگر کارخانهداری مالیات خود را پرداخت نکرده و به دولت بدهی دارد به فعالیت ادامه دهد. این اتفاق در حال حاضر که قانونی هم وجود ندارد، رخ میدهد. اکنون میخواهیم اجازه دهیم سرمایهدار بدهی خود را پرداخت نکند.
نماینده مردم مهریز و بافق و بهاباد و خاتم و ابرکوه در مجلس با یادآوری مصوبهای در مجلس دهم گفت: در مجلس دهم حکم اعدام برای حمل مواد مخدر از ۵ کیلو به صد کیلو افزایش پیدا کرد این امر باعث شد امروز شاهد افزایش قاچاق مواد مخدر باشیم و افراد به راحتی به حمل مواد مخدر مبادرت کنند.
وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر کارخانهداران بدهیشان را پرداخت نمیکنند، گفت: نباید قانونی تصویب کنیم که مجالس بعدی منفذی که ما باز کردیم ببندند، این شکل قانونگذاری رافع مشکل نیست بلکه باید ساختار را تغییر دهیم.
مهدی سعادتی بیشه سری در موافقت با دو فوریت طرح مذکور عنوان کرد: با شیوع بیماری کرونا و رفتار دولت قبلی، بیکاری در کشور موج میزند، با توجه به اینکه تولید اصل موضوع است و قبول داریم که باید طلبها اخذ شود اما تعطیلی واحدهای تولیدی معنایی ندارد، بانکها با برنامه ریزی کارخانهها را به تاراج میبرند و این کار حیات خلوت بانکها شده است که به دنبال آن هزاران کارگر بیکار میشوند.
نماینده مردم بابل در مجلس تأکید کرد: تعطیلی کارخانجات لطمه اقتصادی و سیاسی به کشور میزند و در شرایطی که قوه قضائیه روی این موضوع کار میکند بهتر است کمیسیون صنایع با همافزایی قانونی قوی ارائه کند تا در شهرستانها کمیتههایی با اعضای ناظر حضور داشته باشند. ما معتقد نیستیم که نباید بدهی افراد داده شود اما با این طرح میخواهیم شکوفایی اقتصادی، توسعه و آبادانی کشور را رقم بزنیم.
رحمت اله نوروزی در مخالفت با طرح حمایت از کارخانجات و واحدهای صنعتی و تولیدی تأکید کرد: ضرورت دارد که مانع تعطیلی کارخانجات وعدم بیکاری کارگران شویم اما سوال این است که با چه ساز و کار دقیقی قرار است کاری کنیم که واحدهای تولیدی بدهی تأمین اجتماعی، آب، برق، گاز و مالیات خود را پرداخت کنند.
نماینده مردم علی آباد در مجلس با بیان اینکه موافق تعطیلی واحدهای تولیدی نیست، گفت: اما ساز و کار دقیقی برای پرداخت جایگزین بدهی وجود ندارد و در سال گذشته شاهد بدهی کارخانهها در حوزه برق بودیم بنابراین تا ساز و کار دقیق مشخص نشود نمیتوان از کارخانجات حمایت کرد.
احمد مرادی در موافقت با دو فوریت طرح حمایت از کارخانجات و واحدهای صنعتی و تولیدی گفت: طرح صرفاً از تعطیلی واحدهای تولیدی و خدمات جلوگیری میکند. در شرایطی که به دنبال اشتغالزایی هستیم و بار اشتغال به روی دولت است نباید کارخانهها را به سمت تولیدی بکشیم و باید به هر طریقی از تولید حمایت کنیم. بانکها اکثر کارخانجات را به تعطیلی میکشانند و مشکل اشتغال را در کشور مضاعف میکنند.