کارگران مناطق گرمسیری مستحق دریافت مزایای بدی آب وهوا هستند
کارگران پیمانکاری شاغل در مناطق گرمسیر جنوب کشور میگوید به دلیل موقعیت جغرافیایی باید به بیشتر کارگران صنعتی مناطق جنوبی همانند خوزستان و بوشهر مزایای بدی آب و هوا تعلق بگیرد.
یکی از کارگران پیمانکاری شاغل در صنعت نفت با اشاره به گرمای ۵۰ درجهای هوای مناطق جنوبی کشور در فصول گرم سال، به خبرنگار ایلنا گفت: حرارت ۵۰ درجهای هوا به همراه بالا رفتن مستمر رطوبت (گاه بیش از ۹۰ درصد) موجب بروز انواع بیماریهای تنفسی، پوستی و قلبی برای کارگرانی شده که در فصول گرم سال ناچارند در فضای باز کار کنند.
وی گفت: این وضعیت در حالی است که در خوزستان ۸ ماه از سال آب و هوا بیش از اندازه گرم است و وجود ریزگردها نیز به یک عامل مزاحم برای انجام فعالیتهای عادی مردم تبدیل شده است بنابراین باید به کارگرانی که در چنین محیطی حضور مستمر دارند، مزایای مزدی اضافی تعلق بگیرد.
او با تاکید بر «سخت و زیانآور بودن هر شغلی در شرایط نامناسب آب و هوایی» از قرار نگرفتن کارگران مشاغل بد آب و هوا در دایره شمول قانون مشاغل سخت و زیانآور انتقاد کرد و گفت: میانگین عمر کارگرانی که در مناطق بد آب و هوا کار میکنند کمتر از کارگران سایر مناطق است و به همین خاطر دولت باید نگاه ویژهای به این مردم داشته باشد.
او با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میبایست کارگران شاغل در این منطقه را مشمول بازنشستگی پیش از موعد کند، افزود: افرادی که در خوزستان، بوشهر و سایر استانها و مناطق گرمسیر در شرایط بد آب و هوایی به فعالیت میپردازند دچار فرسودگی میشوند. یعنی کار کردن در منطقه بدآب و هوا معادل دو سال کار کردن در منطقه خوش آب و هواست.
طبق اظهارات وی؛ با شرایط کارگرانی که در مناطق گرمسیر کار میکنند اگر خوش شانس باشند میتوانند پس از فراز و فرودهای فراوان با رای موافق کمیتههای بررسی کننده مشاغل سخت و زیانآور چند سالی زودتر از موعد بازنشسته شوند اما درنهایت عوارض ناشی از محیطهای شغلی در بیشتر مواقع باعث میشود تا این گروه از کارگران در دوران بازنشستگی خود با عوارض جسمی دست به گریبان باشند.