زندان؛ پاسخِ مطالباتِ کارگری در کامبوج/ دستگیری فعالان کارگری ادامه دارد
سرکوب و زندان پاسخ مطالبات فعالان کارگری در کشور کامبوج است.
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای صنفی، «رونگ چون» دبیر اتحادیههای کارگری کامبوج از ژوئن ۲۰۲۰ در بازداشت به سر میبرد. وی درباره واگذاری زمینهای کشاورزان این کشور به دولت ویتنام در «فیسبوک» اظهارنظری تند وارد کرده بود. رونگ چون به دلیل این نظر، تاوانی سخت پس داد و از سوی دولت کامبوج بازداشت شد.
این روزها، فعالان کارگری و روسای انجمنهای صنفی کارگری در کشور کامبوج شرایط سختی را سپری میکنند. هرگونه اعتراض و مطالبهگری حقوق کارگران، نتیجهای جز بازداشت و زندان برای کارگران معترض درپی ندارد.
«سور ساکنیکا» دبیر اتحادیه کارگران مشاغل غیررسمی کشور کامبوج نیز از سوی دولت این کشور بازداشت شده است. او به دلیل اینکه آزادی رونگ چون را مطالبه کرده بود، از سوی دولت کامبوج مجرم شناخته شد.
دستگیری دبیر اتحادیههای کارگری کشور کامبوج به همراه ۲۰ تن از فعالان کارگری این کشور، سرکوب آشکار آزادی بیان و مطالبهگری حقوق است. تجمعات مسلماتآمیز پاسخی جز سرکوب، دستگیری و زندان ندارد.
نه تنها کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای صنفی درباره وضعیت فعالان کارگری کامبوجی ابراز نگران است بلکه کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز به این ماجرا وارد شده است. سازمان ملل متحد با تشکیل کمپینی خواهان آزادی فعالان دربند شده که این کمپین ۵۸۷۶ عضو دارد.
کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد: نوشت: اکنون زمان آن رسیده است که دولت کامبوج به تعهدات خود درباره حقوق بشر عمل کند و تمام فعالان کارگری در بند خود را آزاد کند. فعالان کارگری در بند کشور کامبوج، تحت حمایت این کمیسیون هستند.