خبرگزاری کار ایران

سهیلی:

تحریم ها به فرصتی برای بومی سازی تجهییزات صنعت نفت تبدیل شد

تحریم ها به فرصتی برای بومی سازی تجهییزات صنعت نفت تبدیل شد
کد خبر : ۹۶۹۲۶۸

مدیر بخش تحت الارض پروژه توسعه میدان نفتی رسالت گفت: خوشبختانه کارآفرینان ایرانی در این سالها با تکیه بر جوانان مستعد و نخبه اثبات کردند که می توان تحریم ها را فرصتی مناسب برای بسترسازی و بومی سازی اکثر تجهییزات صنعتی و صنایع نفت کنند.

به گزارش ایلنا، سعید سهیلی، مدیر بخش تحت الارض پروژه توسعه میدان نفتی رسالت، گفت: پروژه توسعه میدان نفتی رسالت به عنوان یکی از 4 پروژه فراساحل طرح و نگهداشت و افزایش تولید از 27 مخزن منتخب که در قالب 33 پروژه تعریف شده توسط شرکت ملی نفت ایران بصورت 29 پروژه در خشکی و 4 پروژه در فراساحل بوده که در خلیج فارس واقع گردیده و کارفرمای پروژه شرکت ملی نفت فلات قاره ایران می باشد.

سهیلی اظهار داشت: با توجه به نام گذاری سال پیش رو توسط مقام معظم رهبری به نام جهش تولید، اجرایی شدن این پروژه و پروژه های واگذار شده این طرح ملی، می تواند جهش بزرگی در بین سازندگان و تولیدکنندگان داخلی ایجاد کند. خوشبختانه کارآفرینان ایرانی در این سالها با تکیه بر جوانان مستعد و نخبه اثبات کردند که می توان تحریم ها را فرصتی مناسب برای بسترسازی و بومی سازی اکثر تجهییزات صنعتی و صنایع نفت کنند.

وی تاکید کرد: شرکت تاسیسات دریای ایران به عنوان شرکتی پیشرو در حوزه نفت و گاز کشور و صاحب صلاحیت برای فعالیت در قالب اکتشاف و تولید (E&P) در زمان مناقصه این پروژه به لحاظ شرایط خاص و فضای رقابتی حساس و تعیین کننده ضمن کسب رتبه اول فنی بر اساس تجارب اندوخته شده و زیرساخت های ایجاد شده و بومی سازی با ارایه پیشنهاد رقابتی برنده مناقصه شد.

سهیلی ادامه داد: پروژه توسعه میدان نفتی رسالت شامل دو بخش سطح الارض و تحت الارض بوده که در بخش تحت الارض آن می بایست 6 حلقه چاه بر روی سکوهای R1 و WHP-1 طی مدت زمان حدود دو سال حفاری و با سیستم پمپ های درون چاهی ESP) تکمیل شود. از آنجایی که تکنولوژی ساخت و تولید این پمپ ها در کشور وجود ندارد به همراه لوله های مغزی مورد نیاز می بایست از خارج از کشور تامین گردد که امیدواریم طی سال های آتی بدلیل نیاز صنعت نفت به استفاده و بکارگیری روش های فرازآوری مصنوعی شاهد بومی سازی این تکنولوژی نیز باشیم تا از خروج ارز جلوگیری گردد.

وی گفت: در چند ماه اخیر با توجه به شرایط جهانی حاصل شده از ویروس کرونا و دگرگونی اقتصاد جهانی بعضا شاهد هستیم که قیمت جهانی مواد خام و اولیه اکثر کالاها به خصوص در بخش فولاد نوساناتی را داشته که بر قیمت تمام شده کالاها تاثیرات بسزایی را گذاشته است. با توجه به قرارداد پروژه توسعه میدان نفتی رسالت که در قالب EPC-EPD تعریف شده است و تعدیلی به قیمت پروژه وارد، نیست می تواند هزینه تمام شده پروژه ها را با چالش هایی روبه رو نماید که با توجه به الزام و ضرورت حمایت از کالای ساخت داخل می طلبد تدابیر لازم توسط مقامات ذیربط در این خصوص اتخاذ گردیده و ساختار مدیریتی و یکپارچه هماهنگ متشکل از همه ذینفعان برای مدیریت کردن و تصمیم گیری در خصوص عوامل خارج از کنترل پیمانکاران و دست اندرکاران اجرایی این نوسانات را مدیریت و هدایت نمایند.

سهیلی افزود: خوشبختانه مدیریت محترم عامل شرکت تاسیسات دریایی ایران جناب آقای سعید وفاپور با اتخاذ تدابیر ویژه، بهره گیری از تجارب پروژه های سنواتی و رویکرد اجرایی متفاوت با اجرای پروژه های قبلی مبنی بر اعتماد و انتخاب نفرات دارای صلاحیت، جوان و پرانرژی، کاهش بروکراسی های اداری، افزایش سرعت فرآیند تصمیم گیری ها و همچنین ارتقای چابکی و چالاکی سیستم به منظور اجرای پروژه وفق اقتصاد حاصل از فرآیند مناقصه راهبری پروژه را دنبال می کنند. مدیریت پروژه به همراه همه تیم های اجرایی بخش های مختلف پروژه از جمله تیم تحت الارضی بصورتی چابک با بهره گیری از این مکانیزم و همچنین پیاده سازی استاندارد های پیشرفته مدیریت پروژه و همچنین PMBOK و رعایت استاندارد های ایمنی، کیفیت، تضمین کیفیت و دیگر استاندارد های ISO نسبت به اجرای پروژه بر اساس WBS و CBS تعریفی در قرارداد گاک بر می دارد که در چند ماهه سپری شده ار قرارداد با اجرا و نهایی سازی بخش مهندسی و برگذاری اکثر مناقصات گوناگون در بخش تحت الارض پروژه توانسته ایم برخی از سازندگان و تامین کنندگان کالا و سرویس های خدماتی مورد نیاز را بر اساس مایلستون های قراردادی و شرح کار پروژه انتخاب و سفارش گذاری مغتضی انجام پذیرد و طبق برنامه تا حدود یک ماه دیگر کلیه سازندگان و سرویس های خدماتی انتخاب خواهند شد.

وی اظهار داشت: همچنین از این فرصت استفاده نموده و از همراهی حرفه ای تیم فنی کارفرمای محترم نیز تشکر نموده که تا امروز همواره همراه و با حمایت های خود این مجموعه را راهنمایی و در رسیدن به اهداف تعریف شده پروژه یاری کرده اند. در پایان امیدواریم با یک رویکرد و نگاه ملی بتوان الگویی استاندارد و برای اجرای پروژه های EPD تدوین و ارایه نمود و در جهت عرضه بیشتر قابلیت و توان مردم و کشور عزیزمان قدم برداریم و تولید ملی کشور را افزایش داده که این خود انشالله ارزش افزوده ای به اعتبارات و افتخارات شرکت تاسیسات دریای ایران و صنعت نفت خواهد افزود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز