خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد:

آمادگی نیروگاه‌های برق‌آبی کشور برای گذر از پیک سال ۱۴۰۴

آمادگی نیروگاه‌های برق‌آبی کشور برای گذر از پیک سال ۱۴۰۴
کد خبر : ۱۶۲۱۶۸۹

مدیرکل دفتر توسعه نظام‌های فنی، بهره‌برداری و دیسپاچینگ برق‌آبی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: با توجه به تشدید نشانه‌های تغییرات اقلیمی و کاهش بارش‌ها در سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۴، سال پیشِ رو یکی از خشک‌ترین سال‌ها است و با کاهش ورودی سدهای دارای نیروگاه برق‌آبی؛ انتظار می‌رفت شاهد کاهش شدید تولید برق توسط نیروگاه‌های برق‌آبی باشیم.

تقی عبادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره استفاده از نیروگاه‌های برق‌آبی در تابستان سال جاری اظهار داشت: بر اساس برنامه‌های تنظیم شده در ابتدای سال آبی (ابتدای پاییز)، نیروگاه‌های برق‌آبی کشور در دوره پاییز و زمستان تعمیرات و آماده‌سازی سالانه خود را پشت سر می‌گذارند تا از ابتدای شروع پیک مصرف برق، آمادگی لازم برای ورود به شبکه برق کشور را داشته باشند.

وی افزود: تعمیرات واحدهای برق‌آبی کشور مطابق برنامه‌ریزی صورت گرفته از مهرماه ۱۴۰۳ شروع شده است و تعمیرات سالیانه اکثر واحدها تاکنون به انجام رسیده است، تعمیرات بقیه واحدها نیز تا شروع زمان پیک انجام و آماده بهره‌برداری خواهند شد. خوشبختانه تاکنون مطابق برنامه زمانبندی پیشرفت لازم صورت گرفته است.

مدیرکل دفتر توسعه نظام‌های فنی، بهره‌برداری و دیسپاچینگ برق‌آبی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: با توجه به تشدید نشانه‌های تغییرات اقلیمی و کاهش بارش‌ها در سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۴، سال پیشِ رو یکی از خشک‌ترین سال‌ها است و با کاهش ورودی سدهای دارای نیروگاه برق‌آبی انتظار می‌رفت شاهد کاهش شدید تولید برق توسط نیروگاه‌های برق‌آبی باشیم.

وی ادامه داد: خوشبختانه با برنامه‌ریزی لازم برای تولید انرژی حداکثر در نیروگاه‌های برق‌آبی جهت پیک تابستان ۱۴۰۴ متناسب با برنامه‌ریزی منابع آب انجام شده در سدهای دارای نیروگاه برق‌آبی به ویژه حوضه سدهای زنجیرهای کارون بزرگ و همچنین ذخیره‌سازی آب در سدها و حداقل تولید در ماه‌های غیرپیک (متناسب با نیاز آبی پایین‌دست)، انتظار می‌رود با لحاظ افزایش راندمان نیروگاه‌ها با بهره‌برداری در حداکثر توان و همچنین تنظیم آب و حتی‌الامکان تولید در زمان‌های پیک شبکه برق در پیک تابستان سال جاری علیرغم کاهش بارش‌ها؛ حداقل به میزان تابستان سال گذشته انرژی تولید شود.

عبادی تاکید کرد: تمامی نیروگاه‌های برق‌آبی کشور علیرغم کاهش بارندگی‌ها و ورودی کل به مخازن سدها، به شکلی برنامه‌ریزی شده‌اند که مطابق سال‌های گذشته در زمان حداکثر نیاز برق به کمک سایر نیروگاه‌ها از جمله نیروگاه‌های حرارتی بیایند.

به گزارش ایلنا، مصطفی رجبی‌مشهدی مدیر عامل شرکت توانیر چندی پیش اعلام کرده بود که در سال جاری به دلیل خشکسالی امکان استفاده حداکثری از ظرفیت نیروگاه‌های برقابی را نداریم یعنی امسال نسبت به سال گذشته تنها می‌توانیم از یک‌سوم ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های برقابی استفاده کنیم، علاوه بر آن بخشی از تعمیرات نیروگاه‌ها که در سال گذشته به دلیل محدودیت‌هایی که در زمینه سوخت داشتیم به سال جاری موکول شد و اکنون باید تعمیرات اساسی صورت گیرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز