نقش کلیدی و تاثیرگذار اقامتگاههای بومگردی بر اشتغالزایی و رونق اقتصادی مناطق

نقش کلیدی و تاثیرگذار اقامتگاههای بومگردی بر اشتغالزایی و رونق اقتصادی مناطق بسیار چشمگیر و مهم است.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری منطقه آزاد ماکو؛ با افزایش میل و اشتیاق به سفر کردن و طبیعت گردی و لذت بردن از جاذبههای طبیعی و خدادادی و در راستای حفظ محیط زیست، پایداری زیست بوم و فرهنگ مناطق گردشگری، دولتها اقدام به ایجاد خانههای بوم گردی کردند و میتوان گفت؛ اقامتگاههای بومگردی از زیر مجموعههای اقامتی صنعت گردشگری به شمار میآیند.
هدف اصلی از ایجاد و توسعه اقامتگاههای بومگردی دارای هویت و ساختار بومی، رسیدن به توسعه پایدار روستایی با ساماندهی و ارائه خدمات به گردشگران و طبیعت گردان است.
اقامتگاههای بومگردی فقط جنبه اقامتی ندارند؛ در آنها فعالیتهای مختلفی همچون ارائه غذا و نوشیدنی بومی، ساخت، آموزش و فروش صنایع دستی محلی، اجرای نمایش و موسیقی سنتی، برگزاری رویدادهای بومی و تورها و فعالیتهای بومگردی انجام میشود.
امروزه، گردشگری یکی از اقتصادیترین فعالیتها در چرخه ملی کشور به خصوص از جهت اشتغال و ارز اوری و رونق مناطق مختلف تلقی میشود، که علاوه بر آن دارای مزایای ارتباطی، سیاسی، فرهنگی و تاثیرات بین الملی خاص است.
اقامتگاههای بومگردی دقیقا مطابق با معماری و آداب و رسوم همان منطقه ایجاد میشوند.
مکان فیزیکی اقامتگاه به دلیل سبک معماری، مصالح ارگانیک بهکاررفته، طراحی داخلی و مبلمان بومی آن نیز به منزله اکوموزه بومی، بخشی از یک جاذبه گردشگری است.
مهمترین شیوه که در اقامتگاه بومگردی باید رعایت شود، مشارکت جامعه محلی در فعالیتهای گردشگری میباشد.
آذربایجان غربی هم نیز همانند دیگر استانهای کشورمان ایران از این قاعده مستثنی نیست و جهت حفظ و نگهداری ارزشهای ملی و بومی اقدام به ایجاد خانههای بومگردی در گوشه گوشه استان شده است.
یکی از شهرهای زیبا که در شمال استان آذربایجان غربی قرار گرفته شهر ماکو است. واز حیث منابع طبیعی و مکان های گردشگری و اماکن تاریخی دارای جایگاه ویژهای است، علیالخصوص منطقه آزاد ماکو که بزرگترین منطقه آزاد کشورمان است دارای ظرفیت بسیار به لحاظ سرمایهگذاری در زمینههای گردشگری است.
اسکان بیش از ۵۰ درصد مسافران نوروزی در خانههای بومگردی منطقه آزاد ماکو
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ماکو گفت: بیش از ۵۰ درصد مسافران نوروزی در خانههای بومگردی منطقه آزاد ماکو اسکان یافتهاند.
قاسم عباسی، رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ماکو اظهار داشت: ۳ خانه بومگردی در منطقه آزاد ماکو بصورت رسمی آماده خدمات دهی به مسافران و بازدیدکنندگان است.
وی افزود: در راستای تحقق شعار سال و برای جذب سرمایه گذار در زمینه ایجاد و احداث خانههای بوم گردی و سوئیت آپارتمانها برای اسکان مسافران تسهیلات ویژهای در نظر گرفته شده است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ماکو خاطر نشان کرد: متقاضیان جهت برخورداری از این تسهیلات با ثبت درخواست و کسب مجوز از منطقه آزاد ماکو میتوانند اقدام به دریافت تسهیلات کنند.
عباسی گفت: خانههای بوم در مناطق روستایی منطقه آزاد و خانههای مسافر در داخل شهر ماکو اقدام به جذب وخدمات دهی به مسافران میکنند.
از اهداف شکلگیری این نوع مکانها ایجاد مقاصد گردشگری و مراکز اقامتی ارزان قیمت و فعال شدن جامعه روستایی در حوزه گردشگری است و باعث میشود روستاییان به داشتههای خود واقف باشد و کمتر به فکر مهاجرت باشند؛ و در نهایت، فراهم کردن زیرساختها میتواند نقش مهمی در جذب گردشگران داشته باشد که خود عامل تاثیرگذار در رونق اقتصادی و ایجاد شغل است.