خبرگزاری کار ایران

افت قیمت نفت در پی جنگ تجاری آمریکا و چین

افت قیمت نفت در پی جنگ تجاری آمریکا و چین
کد خبر : ۱۶۲۲۷۲۹

تأثیر منفی جنگ تجاری آمریکا و چین بر چشم‌انداز رشد اقتصادی جهان قیمت نفت را کاهش داد.

به گزارش ایلنا از خبرگزاری رویترز، به‌دلیل نگرانی از تشدید جنگ تجاری واشینگتن و پکن که سبب تضعیف رشد اقتصادی جهانی و کاهش تقاضای سوخت می‌شود، قیمت نفت در معامله‌های روز دوشنبه (۲۵ فروردین) کاهش یافت.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در ساعت یک و ۲۶ دقیقه بامداد روز دوشنبه به وقت گرینویچ با ۲۹ سنت یا ۰.۴۵ درصد افت به ۶۴ دلار و ۴۷ سنت برای هر بشکه رسید، در همین حال نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا با ۲۷ سنت یا ۰.۴۴ درصد افت، ۶۱ دلار و ۲۳ سنت به ازای هر بشکه دادوستد شد.

قیمت هر دو شاخص نفتی از ابتدای ماه جاری میلادی به‌دلیل تشدید جنگ تجاری بین دو اقتصاد بزرگ جهان حدود ۱۰ دلار برای هر بشکه کاهش یافته‌ است.

بانک آمریکایی گلدمن ساکس در تازه‌ترین پیش‌بینی خود اعلام کرد که میانگین قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا پایان سال ۲۰۲۵ میلادی به ۶۳ دلار و دابلیوتی‌آی به ۵۹ دلار می‌رسد، در همین حال میانگین قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در سال ۲۰۲۶ به ۵۸ دلار و دابلیوتی‌آی به ۵۵ دلار می‌رسد

تحلیلگران به رهبری دان استراین (Daan Struyven) در یادداشتی اعلام کردند که تقاضای جهانی نفت در سه ماه چهارم ۲۰۲۵ تنها روزانه ۳۰۰ هزار بشکه نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۴ میلادی افزایش می‌یابد.

چین روز جمعه (۲۲ فروردین) تعرفه‌های خود را بر کالاهای وارداتی از آمریکا به ۱۲۵ درصد افزایش داد و به تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، مبنی بر افزایش تعرفه کالاهای چینی و افزایش خطرها در جنگ تجاری که تهدیدی برای متلاشی کردن زنجیره تأمین جهانی است، واکنش نشان داد.

ترامپ روز شنبه تعرفه‌های سنگین بر گوشی‌های هوشمند، رایانه‌ها و بعضی دیگر از لوازم الکترونیکی را که بیشتر از چین وارد می‌شوند مستثنی کرد، اما هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا، روز یکشنبه (۲۴ فروردین) اعلام کرد محصولات فناوری حیاتی چین طی دو ماه آینده با عوارض تازه جداگانه، همراه با نیمه هادی‌ها روبه‌رو می‌شوند. جنگ تجاری این نگرانی را تشدید کرده است که صادرات فروش نرفته همچنان سبب کاهش قیمت‌های داخلی چین شود.

بر اساس اعلام شرکت خدمات حفاری بیکر هیوز، در حالی که شرکت‌ها برای کاهش احتمالی تقاضا آماده می‌شوند، شرکت‌های انرژی آمریکا طی هفته گذشته شمار دکل‌های حفاری نفت خود را به بیشترین تعداد در یک هفته از ژوئن ۲۰۲۳ کاهش دادند و مجموع دستگاه‌های حفاری نفت و گاز طبیعی برای سومین هفته پیاپی کاهش یافت.

کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا که احتمالاً از قیمت نفت حمایت می‌کند، روز جمعه مدعی شد: ایالات متحده می‌تواند صادرات نفت ایران را به‌عنوان بخشی از طرح ترامپ برای تحت فشار قرار دادن تهران درباره برنامه هسته‌ای اش متوقف کند.

مقام‌های ایرانی و آمریکایی آخر هفته اعلام کردند که دو طرف روز شنبه (۲۳ فروردین) در عمان گفت‌وگوهایی مثبت و سازنده داشتند و توافق کردند هفته آینده برای مذاکره درباره رسیدگی به برنامه هسته‌ای تهران گرد هم بیایند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز